Ajin (2017) 11

Ajin: Demi-Human · 亜人
109' · japán · akció, dráma, fantasy, thriller 16

Nagai Ken egy autóbalesetben életét veszti, ám feltámad, miután a teste regenerálja önmagát. Ken hamarosan megtudja, hogy ő nem más, mint egy Ajin, egy halhatatlan lény, amelyről köztudott, hogy veszélyes az emberekre. A kormány ezért elfogja, és egy kutatóintézetbe szállítja. Itt pedig… [tovább]

japán · angol, japán

Szereposztás

Sato TakeruNagai Ken
Ayano GouSato
Shirota YuuTanaka Koji
Chiba YuudaiOkuyama Masumi
Yamada YukiTakahashi
Tamayama TetsujiTosaki Yu
Kawaei RinaShimomura Izumi
Hamabe MinamiNagai Eriko
Ajin (2017)

Gyártó
Toho

Ennek a feldolgozása

Ajin (2016–2016)
Ajin (2016–2016)

Kedvencelte 3

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

pvik13 

BASSZUS EZ OLYAN JÓ VOLT MINT AZ ANIME! Mármint hozzátenném basszus Satou itt már komolyan mondom sokkal op-b karakter volt mint az animében. spoiler Na meg a befejezése az is nagyot ütött. Szépek voltak a szellemek is. Nagyon jó adaptáció :DD

2 hozzászólás
Dreamborder

Lehet erre kevesebbet adni, mint 10 csillag?! :)
Nagyon bejött, annak ellenére, hogy szabályosan mellbe vágott az eleje. Nem gondoltam volna, hogy ennyire brutál. :O
Igazából nagggyon bírtam a színészi játékot, és itt most nem csak Sato Takeru-ra <3 gondolok, hanem nagyjából mindenkire, de leginkább a rosszfiúkra. Ayano Gou wow, hát ezért díj is járna. Imádtam a beteg fejét! De! ami a legfuribb, hogy nem vagyok egy akciófilm rajongó, de itt baromi spoiler jól megcsinálták a bunyós jeleneteket. Annyira imádtam nézni, leginkább mikor a „szellemek” vagy ajin erők vagy mik harcoltak. ÉS a non plus ultra nálam a zene volt. Telitalálat!! Ahh, nem tudom mi volt, de tisztára mintha Skrillexet hallottam volna. Mindegy, nem is lényeg, baromi ütős volt és kész. Tisztára felpörögtem és a vége is… íííí :D
De hogy ne legyen teljesen félrevezető az értékelésem, azért ez egy nagyon kemény film volt. És akik az egészről tehetnek, azok a fejesek. Mindig a fejesek. Oda sosem ér el az igazságszolgáltatás keze. Mindig más viszi el a balhét helyettük.
Nem teszek fel olyan kérdést, hogy mért tud normális maradni az egyik és a másik nem. spoiler
Biztos, hogy újra fogom nézni. Tuti!

ennek a számnak külön örültem a végén. nagyon bírom! :D
https://www.youtube.com/watch…

6 hozzászólás
Tina98 

Eléggé aggódtam a CGI miatt. Potyára, mert nagyon jól megcsinálták. Mikor meghallottam a dubstepet már előre tudtam, hogy valami ütős harc jelenet lesz. :D Egy live-action amiben nem csalódtam. Több ilyet! De az kár, hogy nem volt benne hogy Nagai szelleme teljesen az ellentétét csinálta amit mondott neki. :D

6 hozzászólás
kkata76 

Nagyon jó volt, izgalmas, látványos fantasy… nyilván adott a film hossza, nem lehet elhúzni a végtelenségig, de Nagai és a szellem kapcsolatából szerettem volna többet látni, az a kevéske humor, ami ott felvillant, ígéretes volt, csak nem volt idő kibontani.
(Nem baj, majd megnézem az animét :D)

Shad 

Huh én ezt nagyon élveztem:) maga az anime az egyik kedvencem, az eleje szinte teljes adaptáció, de kb a harmadától nagyon-nagyon lerövidítették és összesűrítették a sztorit. Alapvetően megértem, mert ha csak az anime első évadát csinálják meg az kevés, a második évaddal meg túl sok:) Azt kell mondjam megtalálták az arany középutat :) sajnálom hogy pár igenis fontos karakter kimaradt, de tény ha őket behozzák nem lehetett volna három órába sem besűríteni. A CGI zseniális, nem sajnálták ahol kellett …a Szellemek tökéletes másai voltak az animének. Harci jelenetek szuperek, zene igaz tüctüc , de mégis ettől pörög az egész. Ritkán mondok ilyet, de ez naaagyon jó adaptáció volt:) Úgy lett megcsinálva a sztori, hogy alapvetően aki nem látta az animét/olvasta a mangát az is tökéletesen megérti.
Gondolatok a film közben:
-Hmm Sato kicsit fiatalkának tűnik, de eddig rendben van a karakter:) oh igen a lecsapom a kezem:D
-az a jó Nagai karakterében, hogy iszonyat intelligens és már az elejétől taktikusan gondolkozik :)
-ohohoh de jól megcsinálták a szellemeket, nem sajnálták a CGI-t:D
-ahh tökéletesek a Szellemek ♥ és figyeltek,hogy mindenkiét pont olyannak csinálják meg amilyen az animében:)
-hmm mi van Kaito-val és Nakanoval? ők nem is lesznek benne?:(
-:D azt bemutatja, hogy Nagai szelleme önfejű, de kár hogy nem mutatták, hogy az elején mindig pontosan az ellentétét csinálta annak, amit Nagai parancsolt:D
-Muhaha nagyooon jó :) Eddig szinte tökéletes adaptáció :) és ez a tüc-tüc zene nagyon jól megy a harcokhoz :))
-hmm azért a sztorit kicsit átszerkesztették, de tulajdonképpen a két évadból a lényeget összeszedték. Mondjuk Sato-t is megértem…ha évekig ölnek meg minden áldott nap nem csoda, hogy bekattansz…
-"Good morning" :)) Gyorsan felöltözött:P
-Ahh tökéletes csapatmunka:)

5 hozzászólás
Nadin 

Kicsit vegyes érzéseim vannak. Mivel láttam az anime első évadát, mégpedig nem is olyan rég, így a film első fele nem mutatott sok újat, leszámítva, hogy roham tempóban haladt. Értem ez alatt azt, hogy alig járt 26 percnél, de már bedarált 7 részt az animéből. Egyébként Nagai nekem itt sokkal szimpibb volt, mint az animében, Sato esetében viszont én idősebb színészre számítottam, ehelyett majdnem egykorúak voltak Nagaival, és ez egy icipicit zavart, ezért a mínusz 1 csillag. Viszont minden más tetszett, főleg a harcok és a szellemek ábrázolása. És a 2020-as évem első animéje az Ajin második évada lesz. :)

Popovicsp87 

Oké, ez meg mi volt?

A történet eléggé kegyetlenül indul, nagyjából a mélyvízbe dobnak.
Mivel az ajinok nem tudnak meghalni, ezért a kormány begyűjti őket, és nem éppen humánus kísérleteket végez rajtuk.
Majd jön két másik ajin és kiszabadítja hősünket. Persze a dolgok nem mindig a terv szerint alakulnak.
Az akciójelenetek jók, bár kicsit műnek éreztem ezeket, akkor meg végképp elvesztem, amikor az ajinok „erejei” önálló életre kelve harcolnak egymással. Itt ki kell térnem, hogy a sok anime adaptáció után az Ajin CGI megoldásai annyira nem lettek rosszak, passzoltak ehhez a filmhez.
Amúgy érdekes problémákat, kérdést vet fel a film: azért mert más vagy, kevesebb jogod lesz, az erőszak mindenre a megoldás?
A zene sem volt rossz, bár nekem kicsit sok volt a vége felé. Legalább tudtam mikortól számíthatok akcióra.
Pár jelenettől pedig borsódzott a hátam. :)
A film eléggé gyors tempót diktál, sőt néhol kapkod, egyes dolgokat kifejthettek volna jobban is, nem csak úgy beböfögik, hogy ez van azt kész.
Kivételesen nem voltak olyan irritáló karakterek benne, mint vártam. Nagai és „ereje” között volt pár viccesebb jelenet is, az ellenfelek sem játszották túl szerepüket.
Tetszett, hogy használták a technológiát, internetet.
Jobban sikerült adaptációnak éreztem, azonban sajnos engem nem igazán mozgatott meg. Nyilván, ha ismerném az animét, akkor jobban tudnám értékelni.


Hasonló filmek címkék alapján