Aerriseu: Wondeoraendeueoseo On Sonyeon (2015) 4

Alice: Boy from Wonderland · 앨리스: 원더랜드에서 온 소년
122' · dél-koreai · dráma, fantasy, horror, rejtély 16 !

Hye Joong semmire sem emlékszik múltjából. Minden este szörnyű rémálmok kínozzák, amiktől nem tud szabadulni, ezért megfogadja a sámán tanácsát, és visszamegy a házba, amelyben a családja lakott, 24 évvel ezelőtt. A villát "Wonderland"(Csodaország)-ként ismerik. Itt találkozik Hwannal, Soo… [tovább]

Szereposztás

Hong Jong HyunHwan
Jung So MinHye-Joong (Alice)
Jung Yeon JooSoo-Ryun
Lee Seung YeonShaman
Park Hyun-SukAunt Soo-Mi

Várólistára tette 7


Kiemelt értékelések

GentleRain 

Nem volt egy rossz film, bár nekem kissé túl hosszú és túlnyújtott lett. A végére persze mindenre magyarázatot nyerünk, és kissé tényleg olyan, mint az Alice Csodaországban könyv. Van itt Alice, van Csodaország, fehér nyuszi, titkok, múltbeli tragédia, amnézia, szellemek, rémálmok, meg amit az ember akar. Nekem mégis valahogy hiányérzetem volt a film nézése közben, mintha valami kellett volna még bele. Néhol kifejezetten untam, a vége meg szinte borítékolható volt. Horrornak túl lájtos, művészfilmnek túlságosan fantasy-dráma. Valahogy mintha nem igazán sikerült volna eltalálni az egyensúlyt, pedig a koreaiak ebben a műfajban elég jók.

kkata76 

Fura egy film… igazi misztikus, horroros beütéssel. Van benne fehér nyuszi, Csodaország, és az idő is fontos szerepet játszik, és ha nagyon akarom, még az a nonszensz is benne van valahol, ami a regényt annyira egyedivé teszi. (Nem nyelvileg, vagy legalábbis azt nem tudom megítélni, de a cselekményben, a film felépítésének logikájában mindenképpen érzékelhető, pl. az idővel való játékban).


Hasonló filmek címkék alapján