A velencei kalmár (2004) 46

The Merchant of Venice
138' · amerikai, olasz, luxemburgi · dráma, romantikus 16

0 díj · 4 jelölés

A 16. századi Velencében járunk. Bassanio fiatal, nemesi származású barátjától, Antoniotól egy nagyobb összeget kér kölcsön, hogy elhajózhasson Belmontba, és megkérhesse a szépséges Portia kezét. Azonban Antonio minden vagyonát bárkáinak szállítmányaiba fektette. Felkeresik hát a zsidó uzsorást,… [tovább]

angol

Képek 7

Szereposztás

Al PacinoShylock
Jeremy IronsAntonio
Joseph FiennesBassanio
Lynn CollinsPortia
Zuleikha RobinsonJessica
Kris MarshallGratiano
Charlie CoxLorenzo
Mackenzie CrookLauncelot Gobbo
Heather GoldenhershNerissa

Kedvencelte 3

Várólistára tette 48


Kiemelt értékelések

Osli75 

Rá kell jönnöm, hogy szeretem Shakespeare műveit. Bírom, hogy mindegyikben ott egy csavar, mint most a nők álöltözete. A tárgyalás rész tetszett a legjobban. Hogy kitoltak az öreg zsidóval! Hahh!
Nem is tudom miért nem láttam még eddig ezt a filmet, hiszen a kosztümösöket is bírom. Jól esett megnézni és örülök, hogy ezt a történetet is megismertem.

Chris90 

Az egyik kedvencem Shakespeare-től a Szentivánéji álom után. Megvallom, kicsit nehéz helyzetben van a film, mert számomra az etalon a Pesti Színház előadása, Valló Péter rendezésében, Kern Andrással a főszerepben. Úgy érzem, hogy Michael Radford, a film rendezője kicsit biztonsági játékot játszott, a történetet meghagyta saját korában, és mint valamiféle szakrális tárgyat, úgy óvta meg azt mindenféle humortól. Pedig van benne az is bőven, amellett, hogy mindez egy kőkemény dráma, amely ma is aktuális. Kicsit idealizálttá tette a film cselekményét és szereplőit, példának okáért nem igazán jött át, hogy a Jeremy Irons által megformált Antonio tud gonosz és kegyetlen lenni, már ami a zsidók élcelődését illeti. (És hát a történet magva innen fakad, Shylock ellenszenvét is ez táplálja.) Nagyon sok érdekes témát vet fel a film, amiről annyira jó lenne valakivel beszélgetni (csak kár, hogy az ismerőseim körében nem szeretik annyian a színházat). Kedvencem, akár csak magában a drámában, maga a bírósági jelenet, no meg Shylock monológja, ami szerintem a drámairodalom egyik legkiemelkedőbb alkotása.

Császárpingvin

Erre nem tudok kevesebb csillagot adni. Emlékezetes színészi alakítások (különösen Al Pacino), olyan film, ami teljes mértékben kihozza Shakespeare zsenialitását.


Hasonló filmek címkék alapján