A vakond (1970) 17

El Topo
125' · mexikói · western 18

Ocsmányság, szatíra, sokkoló erőszak, meztelenség, börleszk, társadalomkritika és a legkülönfélébb vallási elemek őrületes, pszichedelikus keveréke ízlelhető meg ebben letaglózó erejű westernben. A film, ami elindította Amerikában az éjféli mozizást, mert nappal nem voltak hajlandóak bemutatni.… [tovább]

Szereposztás

Alejandro JodorowskyEl Topo
Brontis Jodorowskya fiú
José Legarretaa haldokló
Alfonso Araubandita
José Luis Fernándezbandita
Ali Juncobandita

Kedvencelte 3

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

Mr_White 

Ha Jodorowskynak annyi pénze lett volna egy filmre, mint Tarantinonak, akkor most őt ünnepelné a világ mozirajongó közönsége. De nem volt, és ez a kis költségvetés érződik is a filmen, ami a látványt illeti. Persze még így is pusztító erővel hat a néző érzékeire Jodorowsky minden elmeszüleménye, folyamatos a wtf érzés. Nehezen befogadható, nehezen felejthető.

fayakezdet 

Második film amit láttam Alejandro Jodorowsky-tól, picit féltem hogy nem üti meg a szintet amit A szent hegy-el kiváltott nálam. Nem is érzem hogy ez megtörtént volna, de ez abszolút nem baj, mert bár teljesen más film, mégis egyből felismerni benne a művész stílusát. Úgy tekintek rá mint kiindulási pont ami A szent hegyben teljesedett ki. Jól írta az előttem szóló hogy ha Jodorowsky-nak több pénze lett volna alkotni, sokkal tovább tudta volna fejleszteni a filmes pályáját, még akkor is ha a pénz felét drogokra költi. Mert ez a film tényleg egy magasabb tudatállapot.

ᛕٱกѻ

A film leírása az értékelésem, úgyis én fogalmaztam meg.

Corvus_CoRex 

Lol, már el is felejtettem. :D Épp most megy a tv-ben és megint beugrottam a címének, így jutott eszembe.
Na ez is olyan, amit nem nekem készítettek. Szeretem az elvont meg fura dolgokat, de ez inkább csak szomorú, az ilyeneket nem szeretem. :(

AnnaAnn

Érdekes film, az biztos. Az ember csak nézi, és felfedez egy csomó jelképet, leginkább vallásit. Az egész tele van csomó tanítással, mester és tanítvány kapcsolatával. Az első részben viszont mintha a szereplők kihasználnák egymást, s aztán eldobják egy másikért. A folytatásban tetszett az elzüllött város és a kitaszítottak bemutatása. A filmben úgy érzem, a főhős, El Topo sok lelki, illetve hitbeli változáson megy keresztül. Nem lett a kedvenc filmem, de az biztos, hogy a rendező, mint művész, bizonyított. A zenéje tetszett a legjobban, az kitűnő.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján