A társadalom (2019–2019) 33

A The Society lényege az, hogy pár tini osztálykirándulása megszakad, visszaviszik őket a szülővárosukba busszal, de ott gyorsan konstatálniuk kell, hogy a szüleik eltűntek. Sőt, a várost nem lehet elhagyni, mert minden irányban sűrű erdő veszi körül. Természetesen a külvilággal való minden… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Gideon AdlonBecca
Sean BerdySam Eliot
Natasha Liu BordizzoHelena
Jacques ColimonWill
Grace Victoria CoxLexie
Olivia DeJongeElle
Alex FitzalanHarry
Kristine FrosethKelly
Emilio Garcia-SanchezJason
Kelly GoldenMarnie

További szereplők

Kedvencelte 21

Várólistára tette 108


Kiemelt értékelések

H_Anita

Értékelésem az első évadról, annak reményében, hogy lesz második:

Annyira okosnak érzem a sorozatot. Hatalmas potenciált hordoz az alaptörténet, melyből a lehető legtöbbet próbálták kihozni, szerintem sikeresen. Nagyon érdekes és elgondolkodtató az egész történet. Elrugaszkodott a valóságtól és mégsem, mert közben végig úgy éreztem, hogy de mi van ha ilyen szituációba keveredem. Elgondolkodtatott egészében, hogyan épül fel egy társadalom, mennyi minden kis dolog fel tudja rúgni az egész felépített rendszert. Hogyan reagálnak különböző személyiségek dolgokra. Mennyire nehéz vezetőnek lenni. Mennyi sok kimondatlan dolog rejlik a dolgok mögött, amit egymás védelme miatt megtartunk magunknak, még akkor is, ha az egész életünket felfordítja. Mennyire nehéz kilépni egy bántalmazó kapcsolatból. Hogyan tud embereket irányítani valaki megfélemlítéssel, hogyan fordulnak emberek a jó ellen, csak azért, mert félnek. Annyi lehetséges potenciál van a történetben még és megannyi egyes karakterekben. Nagyon érdekes voltak a jellemfejlődések is, az, ahogy emberek változtak a különböző hatásokra. Közben pedig végig azon gondolkodtam, hogy én vajon mit csináltam volna ebben a helyzetben. Úgy érzem, több lettem ettől a sorozattól, mindenkinek ajánlom, maradandó élmény.

UI: külön köszönet a sorozat készítőinek SAM karakteréért, eszméletlenül kellett bele és helye is volt a történetben.

Lahara

Lassan csordogáló valami, a harmadaik részél majdnem feladtam, úgy a rész közepán, hogy, na, nekem ebből az amerikai tinis hülyeségből elég is. Egyébként nagyon amerikai ezzel az elzárt, vallásos kisvárosi dologgal. Aztán úgy a felénél kezdett érdekes lenni, bár amennyire idegesített az elején spoiler, úgy idegesített a vége felé Allie. Az utolsó két rész már nagyon érdekes volt, és az utolsónál eljött az a spoiler
Azon meg, hogy West Ham és spoiler meg nagyon kellett röhögnöm, de ezt csak az érti, aki tudja, miféle népek laknak London ilyen nevű területein. Főleg. (Én is laktam arrafelé korábban.)

rhysciar

Nem tudom, miért húzták le ezt a sorozatot, nem érdemli meg. Tény, hogy az első 3-4 rész lassabb, utána viszont szépen belehúz a sztori, és behúzza a nézőt. Jó kis Legyek Ura alapja van, az első pár részben gyönyörűen mutatja be, hogy mit csinálnának a tinik, ha nincs körülöttük felettes szerv, szülők, szabályok, aztán ez szép lassan csillapodik, ahogy a srácok is rájönnek, hogy basszus, azért csak jó lenne, ha létezne valamilyen korlát, ami szabályozza őket.
A hatalmi játszmákat is remekül mutatja be, nekem nagyon tetszett Allie karaktere (mondjuk az első pár részben a nyakát el tudtam volna törni, akkora csitri volt), hatalmasat fejlődött a sorozat elejétől kezdve, és zseniális volt látni, hogyan bírkózik meg a felelősséggel a legkisebb döntéstől kezdve a legnehezebben át.
A mellékszereplők is szimpatikusak, természetesen Campbell a favorit, egyszerűen imádom ezeket a pszichopata gonoszokat. Örültem viszont a Sam-et alakító színésznek, őt mindig jó látni, és a története is annyira keserédes, imádtam őt és Grizzt együtt.
Sokan támadták a sorozatot azért, mert hogy 17-18 évesek nem viselkednek így, szerintem ez nem volt fair. Oké, nem tudok nyilatkozni egy new englandi kisváros diákjairól, de hogy akiket én látok, ők még idiótábban tudnak viselkedni.
Az egyetlen dolog, ami nekem nem tetszett, és amiért levontam ennyi pontot, az a romantika. Abszurdnak tartottam, hogy úgy váltogatják a partenereiket egyesek ebben a sorozatban, mintha zoknit váltanának, nekem ez csak szimplán gusztustalan volt és feleslegesen dramatizáló eszköznek hatott. Emellett sajnáltam, hogy Sam és Grizz kapcsolatát ennyire elsiették, ahogy azt sem értem, hogy Sam miért hazudik Grizznek: ez tipikusan az a dráma, ami elkerülhető lenne a sorozatban, ha az íróknak eszükbe jutna, hogy ezek a srácok őszinték is lehetnének egymással. Úgyhogy ez miatt kicsit pipa vagyok rá, mert egyébként meg egy rohadt jó kis sorozat lenne, nem lacafacázik, olyan könnyen nyír ki karaktereket, hogy megáll az ész, viszont legalább sosem tudhatjuk, hogy az éppen aktuális kedvencük vajon meddig éli túl a történéseket.
Úgyhogy nekem ez kimondottan tetszett, érdekes volt végignézni, hogy a tinik hogyan építenek fel maguknak egy középkorira hajazó társadalmat, és mindeközben hogyan próbálnak a modern kor találmányaival együtt élni. Kicsit gondolkodós sorozat, viszont elég brutális ahhoz, hogy az embert leszögezze a képernyő elé. Jöhetne is a következő évad.

t_nori

Az alapkoncepció rendkívül érdekes: egy csapat tinédzser elzárva a külvilágtól, internet, térerő és szülők nélkül.
Az első pár rész kicsit döcögősen indul, azonban a 3.résztől fordulatokkal teli, izgalmas sorozat lesz.
Bemutatja, hogy mennyire nehéz felépíteni és működtetni is egy társadalmat. Egy vezető szemszögéből láthatjuk a helyzetet, aminek segítségével realizálhatjuk, hogy valójában egyáltalán nem könnyű ez a pozíció és sosem lehet mindenkinek megfelelni, néha pedig két rossz dolog közül kell kiválasztani a kevésbé rosszat.
Gyakorlatilag belecsöppenünk egy -korábban- modern világból egy középkori alapokon működő városba.
Nagyon érdekes látni, hogy hogyan fejlődnek, és alig várom a 2.évadot, hiszen teljesen nyitott maradt még a cselekményszál. (Megjegyzés egy pár hónappal később: Sajnos a 2. évadra örökre várhatok…tipikus Netflix, a jó sorozatokat feltétlenül el kell kaszálni…)

Szoszi 

nagyon jo volt bar sok minden nem derult hogy es miert kerultek oda ahol vannak :D remelem majd a masodik evadban tobb mindent meg tudunk. erdekes latni hogy probalnak ki alakitani egy mukodokepes tarsadalmat. Allie donteseivel sokszor nem ertettem egyet es idegesitett is neha de a vege azert durva volt. kivancsi vagyok hogy foglyak folytatni.
az utolso ket resz nagyon izgalmas volt, Sam az egyik kedvencem, o volt a legszorakoztatobb karakter.

clarity 

a kritikák eléggé lehúzták, de nekem tetszett. az alap koncepció legalábbis, a kivitelezés nem annyira. kicsit legyek ura feeling volt. kíváncsi vagyok, berendelik-e a 2. évadot.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján