A szél dühe (1970) 7

The Wind's Anger · La collera del vento
105' · olasz, spanyol · dráma, western

Marco és öccse, Jacobo profi bérgyilkosok. Egy sikeres akciójuk után nagy összegű megbízást kapnak. Egy távoli faluba kell menniük és ott megölni két személyt, akik a betakarító munkásokat arra buzdítják, hogy követeljenek jobb munkakörülményeket és jobb fizetést…

Képek 3

Szereposztás

Terence HillMarco
Maria Grazia BuccellaSoledad
Mario PardoJacobo
Máximo ValverdeRamón
Carlo Alberto CortinaTanító
Ángel LombarteJosé, a kovács
William LaytonDon Lucas
Fernando ReyDon Antonio
Manuel AlexandreAgustin
Manuel de BlasRafael
Hirdetés

Várólistára tette 7


Kiemelt értékelések

bonnie9 

Aki ebben a filmben a T.H.-től általában megszokott jópofa, vicces, ugribugri csihi-puhi vadnyugati karaktert keresi, annak most szólok, hogy ez most a westernnek egy másik fajtája, a naturális, komoly dráma.
Így például akármilyen szép vagy ötletes is a DVD borítón a vigyorogva hangyát nyomogató kékszemű pisztolyhős, teljességgel inadekvát, egyáltalán nem illik a film hangulatához. Renato Casaro eredetijét igazán meghagyhatták volna: http://www.filmbazis.org/a-szel-duhe-online-teljes-film…
Ez ugyanis komor, sötét és lassú tempójú, mégis szerintem megéri átvenni a ritmusát.
Terence Hillt fásult és zord spoiler látni nem mindennapi élmény.
Rettenetesen sajnálom, hogy kevés ilyen lehetőséget kapott ezeket az arcait is megmutatni. Jó volt őt nézni elkeseredve, kiábrándulva, feldúlva, gondterhelten és még sok egyéb negatív érzelemmel.
És sosem láttam még őt ezen a szerepen kívül spoiler
Nem tudom, milyennek ítélném a filmet ha más játszott volna benne, de rajongóknak mindenképpen ajánlom, mert ritka pillanatokat kaphatunk, amiket jó megőrizni az emlékezetben.
Egyébként a kis spanyol kis falucska és a zene is pozitívan tesz hozzá az élményhez.

nessuno66

Sokan azt mondják,hogy lassú meg minden más bajuk van.Nekem tetszik történettel ,karakterekkel,színészekkel,hangulattal együtt.

Bencze_László

Tegnap vettem az angyalföldi Joker CD-DVD boltban.
Belenéztem gyorsban a filmben és rájöttem, hogy én ezt már a 90-es évek közepén láttam. Mint gyűjtő, kihagyhatatlan darab, de sajnos a hangsávtól nem vagyok elájulva, nagyon nem gondozták utólag, mert a Viva Django még régebbi film ugyanennél a kiadónál jelent meg és sokkal jobb a hangminősége.
Ami meglepő volt, hogy a főcímnél bemondják, hogy „a Hungarovideo bemutatja a Szél dühe” spanyol-olasz filmet".

Bubu 

Ez a legjobb példája annak, hogy a westernnek sok esetben nem tesz jót, ha élethű. A sztori nagyon hiteles, a lövöldözések és bunyók is valóságosnak mondhatók (Terence Hill egymaga nem ver rommá 15 embert), a fordulatok sem olyan nagyon agyafúrtak, mégsem olyan szórakoztató, mint Hill és Spencer más bolondos spagettiwesternjei, vagy Leone munkái.
Ennek ellenére érdemes megnézni, csak nem szabad elvárni tőle, hogy tele legyen pisztolypárbajjal, mesterkedéssel és stílusos erőszakkal. Mint a műfaj is mutatja, ez a dráma és a western ötvözete.

Hippoforaccus 

Nem a Hill-től megszokott Lucky Luke jellegű western. Vagyis nem az a fajta, amit én megszoktam ész kedvelek. valójában nem rossz, de nekem túl komoly és sok benne az üresjárat.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján