A stepfordi feleségek (1975) 12

The Stepford Wives
115' · amerikai · sci-fi, thriller 15

Joanna egy connecticuti kisvárosba, Stepfordba költözik a családjával. Egy idő után a fiatalasszonynak feltűnik, hogy valami nincs rendben a helyi nőkkel. Egyfelől az asszonyok boldogan végzik a házimunkájukat, mindenben a férjük kegyét lesik, másfelől unalmas nőszemélyek, akiknek nincs egy… [tovább]

Szereposztás

Katharine RossJoanna Eberhart
Paula PrentissBobbie Markowe
Peter MastersonWalter Eberhart
Nanette NewmanCarol Van Sant
Tina LouiseCharmaine Wimperis
Carol Eve RossenDr. Fancher
Franklin CoverEd Wimperis
George CoeClaude Axhelm
Josef SommerTed Van Sant
Raymond ChandlerRobert Fields

További szereplők

Hirdetés

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

Blissenobiarella 

Aki stepfordi feleségeket akar nézni, válassza ezt az adaptációt. A 2004-es film nem hogy műfajában, de semmi egyébben sem hű a könyvhöz, míg ez a film igen.
Katherine Ross Joannája nagyon rendben van, és a többi szereplő is jól játszik. Bár mellékes dolog, de megjegyzem, hogy még a magyar szinkron is jó.
Nagyon haragszom a 2004-es adaptációra azért, amit tesz ezzel a történettel, de nem akarok abba a hibába esni, hogy azért, mert az nagyon rossz, méltatlanul dicsérem fel ezt.
Nem egy 10 pontos film, mai szemmel talán egy kicsit már uncsi is, de minden szempontból korrekt adaptáció. Sajnos feledésbe merült, és ma már még a könyv fülszövegében is a Nicole Kidman főszereplésével készült adaptációra hivatkoznak, és ez szerintem szörnyen nagy hiba.
Ne felejtsük hát el, nézzétek meg!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján