Kedvencelte 3

Várólistára tette 79


Kiemelt értékelések

Nevra 

Sokáig nem néztem meg a filmet. Kicsit tartottam tőle.
De azt el kell mondanom, hogy bele szerettem Rachel Weisz-be. (Nem mintha eddig nem lett volna nagy kedvencem)
Rachel Weisz annyira fantasztikus volt és sexy! Ő miatta már érdemes megnézni a filmet. Másik Rachel is jó volt.
Nekem nagyon idegen volt a filmben a környezet, a szokások és a vallás. De persze ez nem hiba.
A szexjelenet pedig pont ízléses volt.
Nem a legjobb film, de egynek elmegy.

AniTiger 

Háttérzajnak blogolás mellé elment, amúgy valahogy nem jött átt. Pedig IMÁDOM mindkét színésznőt! Többet várok a regénytől, ami viszont a film miatt jelentősen hátracsúszott a TBR-listámon.

Little_Monster 

Trailer alapján annyira vártam, hogy még a könyvet is elolvastam a premierig. Az nem tetszett, de ez sem szegte a kedvem, biztos voltam benne, hogy két ilyen csodás főszereplővel ezt nem lehet elrontani. Mondjuk nem is lett teljesen nézhetetlen, csak épp semmi extra. Volt néhány jó jelenet, a kémia is működött köztük, csak épp az egésznek nem tudom, mi értelme volt. Az igazi, nagy konfliktusok kimondatlanok maradtak, mintha az egész film megmaradt volna egy nyugvóponton, és akármi történt, nem mozdult el innen. Nem volt íve, nem fejlődtek a karakterek, változatlan maradt minden és még abban sem vagyok biztos, hogy tudom, miért.

Ascyra 

Jöttem menteni – ezt a filmet is – mert azt gondolom, hogy „megérdemli”. Ez az alkotás szerintem nagyon időszerű és nagyon fontos. És most attól is el tudok tekinteni, hogy amúgy néhány helyen annyira unalmas, hogy a legtöbben (én is) keresnek valami mellékes elfoglaltságot. Ettől még nem veszít a mondanivalójából és ha érdekel bennünket a zsidóság, illetve bele tudjuk érezni magunkat mások helyzetébe (csak egy picit, légyszi), akkor ez a film igenis nagyon nagy durranás. Miért is? Egyfelől tabu témákat dönget. De nem csak kerülgeti, hanem valóban döngeti. Ha nagyon műértő akarok lenni, akkor azt mondom, hogy a „szexjelenetet nem véletlenül tolták túl”. Sok-sok mondanivaló rejlik a több mint három perces jelenet mögött, de valóban nem az a lényegespoiler. Ennél sokkal több. Pl: én nagyon alulművelt vagyok a témában, mind a leszbikus párkapcsolatok nagyon ismeretlenek, mind pedig a zsidó vallás, emiatt én a film hatására olvastam utána pár dolognak. Akkor máris úgy gondolom, hogy sokkal több ez a film, mint valami amerikai csihipuhi vagy nyálcsorgató romantikus agyrém – mert végre felhívta valamire a figyelmet, rávett arra, hogy tájékozódjam. Nekem amúgy a fim kimondottan tetszett.
Van egy olyan érzésem, hogy a film megértéséhez igazából csak szív kell és némi empátia valamint az, hogy megpróbáljuk megérteni, hogy a rajtunk kívül/tőlünk távol álló, bennünket nem érdeklő, dolgoknak is van helye a világban és köszönik jól elvannak ők is. Akkor is ha érdeklődünk irántuk (nekem ez a film volt a kezdőrúgás), és akkor is ha nem.
Záróakkordként pedig: ha csak hasonlóan jól megrendezett, ilyen színészgéniuszok által játszott, ennyi érzelemel teli filmet gyártanának, akkor én súlyosan függő lennék és már belegyógyult volna az ölembe a laptop.

Viktoria_0014 

Pontosan nem tudom, hogy azt, amit láttam bármennyire is sikerült megértenem vagy sem, azonban jelen álláspontom alapján azt mondanám, hogy újranézős és utána olvasós. És mások figyelmébe is ajánlós.

christine

Elképesztően csalódtam ebben a filmben, abszolút nem azt adta, amire számítottam. Úgy érzem, minden mozzanatból nagyon keveset kaptam, az összes szál kidolgozatlan, nagyon vékonyan szaladnak egybe. A vége is borzalmas, és az egésznek túlságosan is szomorú hangulata volt, és bár tudom, hogy úgy kellett lennie, mégis úgy gondolom, hogy ez már túl komoly volt. Túl komoly, hogy tökéletesen kirajzolódon előttem egy gyönyörű spoiler történet.

Képopera

Érdekes, mit hangsúlyoznak ki ebből a filmből, pedig szerintem itt inkább három ember kapcsolatáról van szó. Az ő kimondatlan konfliktusaikról a múltból, és ennek kapcsán a feszültté váló jelenről. Illetve jobban mondva öt szereplő kapcsolata: ők hárman, a közös vallás, és a vallási közösség, amelyben élnek. És ki hol találja meg benne/általa/kívüle a maga terét. Szerintem ez nagyon érdekes volt, és talán jobb lett volna, ha errefelé kerekítik a film témájának kommunikációját. Szimbólumok, fricskák, jól elhelyezett apró humor és rengeteg érzelem van benne. Meg elfojtás. És lehetne még sorolni. Az atmoszférateremtés remek volt benne, de figyelmet kíván. Azért nem adtam neki 80%-ot, mert másnak van beharangozva, mint ami. Nekem tetszett az íve. Szerintem érdemes megnézni, csak nem úgy, mint egy leszbikus filmet.

Lex 

Uram atyám, mekkora egy dögunalom volt. 1 óra után már csak háttérzajként szolgált, de kár, hogy nem kapcsoltam ki, mert spoiler Rachel McAdams ide vagy oda, ez bizony szarul sikerült.

Corvus_CoRex 

Sokáig halogattam, mert féltem, hogy nem olyan lesz, amire a címkék alapján számítok.
spoiler
Aztán csak nekiültem, de úgy, hogy közben a lábkörmeim vágtam/operáltam. Egész film alatt kitartott ez a mívelet. X) De fele olyan undi nem volt, mint az a köpködős jelenet. DX Lol, eddig úgy voltam vele, hogy ha nagyon muszáj lenne kedvenc színésznőt mondani, akkor az Rachel McAdams lenne, de ezek után, ahogy Adrian Mole fogalmaz https://moly.hu/idezetek/398170 kicsit elhidegültem Racheltől. XD

Aki a címkék alapján magára ismer, annak érdekes lehet amúgy, bár én arra számítottam, hogy jobban bírálják majd a vallást, de hát nah… az üzenete végül is jó, emiatt ajánlanám minden begyöpösödött/fanatikus vallásos emberkének.

Ja, nem vagyok jártas a zsidó vallásban, úgyhogy nekem ahányszor mondták, hogy „legyen hosszú életed”, akkor tök azt hittem, hogy ez ilyen burkolt zsidó mondás, ami magyarul annyit tesz „takarodj a jó k. anyádba”. =D

Ui.: minek volt a nőkön paróka? :o Mondjuk Rachel-ön, míg nem mutatták, észre se vettem, sőt, még csodáltam is, hogy milyen szép a haja. X)

4 hozzászólás
adaline

Kicsit féltem a filmtől, mert nem kapott túl jó értékeléseket. De végülis nem volt ez annyira rossz. A történet nem volt nagy újdonság, de nekem nagyon tetszett a film hangulata. A két színésznő pedig, mint mindig szuperül alakít.


Hasonló filmek címkék alapján