A mogyoró-meló (A mogyoró-meló 1.) (2014) 100

Mit ér az élet mogyoró nélkül? Vagy dió nélkül? Netán mandula nélkül? A parkban lakó rágcsálóknak nem sokat. A leleményes, mindig izgága Grimbusz már megint akcióba lendül, mikor feltűnik a környéken a mogyoró árus. Ám a küldetés balul sül el, az egyetlen élelemforrás, a park szép nagy fája… [tovább]

magyar

Képek 15

Szereposztás

Will ArnettGrimbusz (hang)
Brendan FraserGrayson (hang)
Liam NeesonCsutak (hang)
Katherine HeiglAndie (hang)
Maya RudolphBizsu (hang)
Jeff DunhamVakond (hang)
James RankinEnyves (hang)
Scott YapheMázli (hang)
Sarah GadonLana (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 9

Várólistára tette 62


Kiemelt értékelések

negike

Már régen láttam ezt a filmet, nem is nagyon emlékeztem hogy miről szól vagyis csak nagyjából, aranyos kis mese, egyszerű és kiszámítható is. Nekem azért tetszett, főleg Haver és Bizsu miatt, Haver a világ legédesebb patkánya és a mikor megszólalt! ♥ Bizsun meg nagyon sokat nevettem! :D
Igazából azért szép kis mese! :))
https://www.youtube.com/watch…

kiruu 

Oké, a vége, vagyis egészen pontosan Haver és az a két gyönyörű szó annyira megható volt, hogy megérdemli a hét csillagot. Maga a történet nagyon kiszámítható, klisés, unalmas, lapos, és egyszerű, de Grimbusz és Haver barátsága csodálatos. Annyira zseniális karakter Haver. Teljesen beleszerettem. Illetve Bizsu is egyedire és szórakoztatóra sikerült.
Nem hittem volna, hogy valaha ezt mondom, de illett ehhez a meséhez a Gangnam style, egészen pontosan ahhoz a jelenethez. A vérpatkányok is elérték a céljukat, kellően vérfagyasztóak egy gyereknek. Összességében azt tudom mondani, hogy Haver♥

Charityy 

Elég unalmas lett, a történet kiszámítható és egy Túl a sövény koppintásnak tűnik az egész.

Gothic01 

Minden téren a legkorrektebben elkészített animációs film, amit az utóbbi időben megnéztem, szerintem nagyon alul van értékelve az erősségeihez képest, pláne a A kis kedvencek titkos élete (2016) körüli hype-tengerhez viszonyítottan.

Panaszkodtak rá sokan, hogy nem volt benne elég nagy volumenű csavar, ami egy felnőttet is meg tudna lepni, hogy „biztonsági projekt, ami nem meri feszegetni a határait”, én azt mondom erre, hogy egy 6-os karikás sztoritól irreális azt várni, hogy majd a készítők 4-5 lépéssel a nézők előtt járnak, aztán úgy lesokkolják őket, mint a Trónok harca készítői az Éjkirállyal. Kritikus vagyok a mesékkel, kevéssel kapcsolatban tudom azt kijelenteni, hogy lekötött, ám az A mogyoró-melónak ezt sikerült elérnie. Némi ügyes disztópiás felhang a parkban lévő élelemhiányt kihasználó zsarnok és az agyatlan követői – a mellékszereplő állatok butasága frusztrál, de meg volt a funkciója ennek… – által, egy lázadó szellemiségű főhős, aki átlát a népvakításon, és ezért ki van közösítve, a fair play finom megpedzegetése… igen, határozottan tetszett. Főleg jót mosolyogtam azon a párhuzamon, ami a mogyoró boltot fedőcégként használó bűnözők bankrablási tervének megalkotása és a rágcsálók mogyoróbolt kirablási tervének a megalkotása között húzódott, mindenki alakítgatta a maga méretében, a maga kis világában a maga tervét. Meglepően hasonló mechanizmussal. :D A mókusok tolvaj-akciói kreatívan, cselesen és a keretekhez mérten észszerűen lettek kibontva, amit nagyon értékeltem.

A fő karakterek nagy része szerethetően lett megoldva, szimpatikus volt Andie-ben, hogy ő nem az a vaskalapos követő személyiség volt a park lakói között, hanem igyekezett az intézkedéseikbe a rendszeren belül némi igazságosságot vinni amellett, ő valóban a többség javáért tevékenykedett. De a fő kedvenceim a nézési motivációt jelentő mopsz, nevezetesen Bizsu és a főszereplő, Grimbusz lettek.
Grimbusz egy olyan karaktertípus, aki nagyon ritka a gyerekeknek szánt történetekben; a kívülálló, aki ezt nem valamiféle „senki se szeret, sose tudok beilleszkedni” átokként kezeli, hanem élvezi, hogy a peremen mozoghat, élvezi, hogy áthághatja a szabályokat, és kialakíthatja a saját kis életvezetési iránytűjét. Egy életre való, leleményes, és a fennálló szituációkban tudatosan mozog, előbb-utóbb eléri, hogy nyeregbe kerüljön, nem a megmentést várja vagy azt, hogy minden magától kialakuljon.
Bizsu pedig imádni való. *-* Jól elkapták nála a mopszoknak a báját, és kapott egy remek motivációt is a tetteihez, amit a megfelelő pillanatban meg is osztott annak reményében, hogy értelmesen meg tudják tárgyalni a helyzetet; nincs neki semmi baja a rágcsálókkal, de ha nem vadászik rájuk, akkor visszaviszik a bűnözők a sintérhez, így hát muszáj. Tetszett a szövetség, ami kialakult közte és Grimbusz között, ahogy közösen megtévesztették Bizsu gazdáit, bőven akadtak aranyos jeleneteik.

Az állatok bensőjének a kidolgozásában tetszetős ötletnek találtam, hogy noha értik egymás beszédét, képesek tervezni, összességében nagyon humán módon viselkednek, mégis ott vannak az ösztöneik. Az ösztönök, amik bizonyos szituációkban elrúgják a józan észt, és átveszik felettük a hatalmat. A rágcsálóknál az eleség látványa, a kutyáknál pedig, ha a szájukba vesznek valamit, és megpróbálják elvenni tőlük. Plusz színt adott a történetnek, ha csak ritkán is villant fel.

Az animáció is megvett kilóra, kifejezetten tetszett az állatok bundájának az elkészítése, hogy valóban bunda benyomását keltette, nem pedig csak szorosan a testükre simult, tipikusan számítógépes hatást keltve, mint mondjuk a Madagaszkárban. Az őszies színekben úszó park is gyönyörűre sikeredett, valamint nálam azzal mindig sok-sok piros pontot lehet bezsebelni, hogyha a különféle karakterek rajzolását jellemzi a jellegzetes vonalvezetés, egyfajta egyediség a stílusban, ami minden figuráról visszaköszön, és jól elkülöníti őket más animációs filmek karaktereitől. És az A mogyoró-meló parádésan teljesítette ezt is, főként az orroknál és a szemeknél köszönnek vissza ezek a tipikus jegyek a már ajnározott bunda megalkotáson túl.

Meg fogom nézni a folytatást is.

OFF: A Gangnam Style-t viszont utálom, úgyhogy a dallama aláfestésével folyó jelenetet úgy-ahogy, elviseltem, amikor pedig a stáblistánál beindult táncostól, éneklésestől, akkor azonnal leléptem. :P

Kemiviki 

Röviden tömören, Túl a sövényen csak több mókussal.
Nekem annyira nem tetszett, unalmas volt. A Túl a sövényen ezerszer jobb ennél.
A kedvenc karakterem Haver volt.

vudura06

Aranyos volt. :) Persze nem volt annyira fordulatos, de egy mesétől nem is ezt várom, hanem, hogy szép és aranyos legyen. És ez az volt. :)) Mindenkinek ajánlom. *-*

Törpillaa 

Tetszett csak egy kicsit unalmas volt be is aludtam rajta párszor. Remélem a következő rész ennél izgalmasabb lesz. De azért párszor jót nevettem rajta cukik voltak és aranyosak. Unokahúgomnak biztos sokkal jobban tetszett volna. :)

nekedcsakRia

A történet tulajdonképpen erősen hajaz a Banki melóra, a Túl a sövényenre, és egy picit Orwell Állatfarmjára is. Az ötlet kétségtelenül jó, a sztorival sincs igazán semmit probléma, bár szinte minden fordulat előre kiszámítható. A finálé kifejezetten szellemesre sikeredett a Gangnam Style-lal és a tálncikáló PSY-jal. Igazi gyerekmozi, ami akár vasárnap délutáni időtöltésnek is jó a gyermekes családok részére

Bővebben: http://rializmus.blogspot.hu/2015/07/torj-be-tord-fel-t…

otaksa

Uncsi, engem sem kötött le igazán, nemhogy a gyerekeket…


Folytatása

Összehasonlítás

A mogyoró-meló


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján