A Majomember (2024) 18

Monkey Man
113' · amerikai · akció, thriller 16 !

Az Oscar-jelölt Dev Patel (Oroszlán, Gettómilliomos) ezzel a lenyűgöző akcióthrillerrel mutatkozik be rendezőként, amellett, hogy ő alakítja a címszereplőt, aki bosszút akar állni anyja meggyilkolásáért a város korrupt vezetőin, akik szisztematikusan sanyargatják a szegényeket és a… [tovább]

angol · angol
angol · magyar
magyar

Szereposztás

Dev PatelKölyök
Sharlto CopleyTigris
Sobhita DhulipalaSita
Brahim ChabKing Kobra
PitobashAlphonso
Vipin SharmaAlpha
Adithi KalkunteNeela
Joseph J.U. TaylorGerrard
Jino A. SamuelNishit
Nagesh BhonsleWarden

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 50


Kiemelt értékelések

Kiskakukk 

Az amerikaiaknak van egy John Wickjük.
A koreaiaknak van egy balerinájuk.
Az indiaiaknak pedig itt a majomember.

Nálam Dev Patel ámokfutása lekörözte a többiekét.

Véres, és roppant stílusos bosszútörténet, gyönyörű képi világgal, és klassz zenékkel megtámogatva.

Levontam csillagokat a faék egyszerűségű történet miatt, és mert az operatőr a forgatás ideje alatt nem szólt, hogy „Várjatok! Beragadt a kamerán a zoom gomb!”. (Néhány távolabbi snitt jót tett volna a filmnek, idegesítő, és fárasztó volt, hogy mindent és mindenkit folyton olyan közelről mutattak.)

Volt benne egy Ong-Bakot idéző jelenet spoiler , ami hatalmas mosolyt csalt az arcomra.

Remek mozis élmény. Nagyon erős 7 csillag.

Zakuro 

De megnőttél, Anwar *.*
Amúgy meg egy sima akciófilm, Bollywood editionben, semmi több. Én személy szerint nagyon élveztem, ennél többet nem is vártam el tőle.
spoiler
Ui: És volt benne kutya :3

BeL1eVe 

Dev Patel rendezői bemutatkozását már a rohadt jó előzetese óta nagyon vártam. Színészileg legutóbb a The Green Knight-ban láttam, ahol karizmatikus kiállású főhőst hozott, itt viszont megmutatta, hogy egy John Wick klón szerű akciófilmben szintén oda tudja tenni magát. Olyannyira, hogy a premier előtti hetekben kijöttek olyan infók, hogy „eltörte a kezét, két lábujját, elszakadt a válla, és szemfertőzést kapott”, jottányit sem kímélve a testi épségét. Persze be lehet ezt tudni egy ügyes marketingfogásnak, mert a projekt mögé beállt az a Jordan Peele, aki erősen lobbizott a film moziba kerüléséért, de ha ettől eltekintek igencsak nagy elhivatottságról árulkodik Patel hozzáállása, ami egyébként meglátszik a végeredményen.
Bár hozzá kell tennem, hogy a 2 órás játékidőt lehetett volna szorosabbra venni, ugyanis a film középső szekciója egy jó darabig jelentősen visszavált a tempóból, ahogy a szellemi, fizikai energiát sugárzó, sokszor visszatérő víziókat egy idő után önismétlőnek, túlhúzottnak tartottam. A mellékalakoknál van aki szórakoztató, de van aki alig hagy nyomot a cselekménybe. Ami azonban pozitív irányba tolta, azok a húsbavágó, nagyrészt szuperül véghezvitt akciók, az ütemes zene, az egyszerre színpompás és mocskos indiai környezet, és Patel frankó jelenléte.
Kicsit lehetett volna acélosabb, de első filmnek még ezzel együtt is jócskán kielégítő. Bírtam.

Roboraptor 

A Majomember más, mint csupán egy indiai John Wick – bár ez is remekül leírja a filmet, legalábbis felületi szinten. Aki jó akcióra vágyik, megtalálja számításait, még akkor is, ha a mondanivaló kissé túlsúlyba kerül és szájbarágós. Aki ennél többre, az pedig egyedi módon találkozhat egy társadalomkritikával, ami mer határozottan kiállni morális értékei mellett – hiába igen brutálisak. Dev Patel pedig megjelent, mint egy pazar új akciósztár, és már csak ezért is megéri megnézni a filmet!

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2024/04/10/a-majomember-film-…

Úszásfanatik 

TANTÓ ANDRÁS VÉLEMÉNYE:

Mi ez? Egy indiai vagyis bollywoodi akciófilm? Dev Patel a főszereplője és a rendezője is ennek az alkotásnak. Még fiatal korában a Gettómilliomos című filmben szerepelt, most komolyabb és keményebb témát vett elő. Mondja a londoni indiai színész, hogy mindig lenyűgözték az akciódús filmek. Itt is számára Bruce Lee a példakép.

Tehát Dev Patel leforgatta ezt a filmet? És? Nekem nagyon tetszett. Ez az indiai John Wick és még a színvonala is utoléri az amerikai filmeket.

A Majomember egy harcos, aki alkalmi bunyókban vesz részt. Persze pénzért és utána beférkőzött az indiai maffiába. A Hanuman istenséget tartja etalonnak. Az anyját akarja megbosszulni. Később a transzszexuális harcosok, a hidzsrák is segítenek neki ebben.

Utána eljön az őrületesen bemutatott bosszúhadjárat.

Azt meg kell mondjam, hogy a képi és az operatőri munka elsőrangúan van megcsinálva. De a rendezés is szuper.

Újra kaptunk egy színvonalas akciófilmet. Én szeretem ezt a műfajt, bár csak az emberek kioltása nem lenne elég izgalomnak. Kell hozzá egy remek történet is.

Nem bántam meg, hogy megnéztem a moziban. Sőt! Ez eddig a 2024-es év filmje. Azt hiszem, ez kijelenthető.

Nagyon sok izgalmas pillanatot élhetünk át. Én végig teljesen a hatása alatt voltam a mozinak.

Felvette a versenyt a John Wickkel. Talán még jobb is nála? Meglehet!

Nézd meg te is a moziban! Nem bánod meg, annyi szent! :-)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján