A majmok bolygója II. (A majmok bolygója II.) (1970) 83

Beneath the Planet of the Apes
95' · amerikai · akció, sci-fi, kaland 12

Brent hadnagy űrhajójával kényszerleszállást hajt végre egy ismeretlen és kietlen bolygón. Legnagyobb megdöbbenésére egy titokzatos és gyönyörű lovas amazon jelenik meg a roncsnál. Még nagyobb lesz a megdöbbenése, amikor a lány nyakában felfedezi elveszett bajtársa, Taylor százados dögcéduláját.… [tovább]

angol

Szereposztás

Charlton HestonGeorge Taylor
Kim HunterDr. Zira
James FranciscusJohn Brent
Maurice EvansDr. Zaius
Linda HarrisonNova
Paul RichardsMendez
James GregoryUrsus
Jeff CoreyCaspay
Natalie TrundyAlbina
Thomas GomezMiniszter

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 16


Kiemelt értékelések

Kemiviki 

Ez egyszerűen borzalmas, vontatott, unalmas és minden értelmet mellőzött. Zavaros volt az egész, semmire sem adott választ.
Hogy került spoiler ? Miért kellett spoiler ? Egyáltalán miért spoiler ? Hogy lehet ezt a filmsorozatot folytatni, miközben spoiler ?
A maszkok és a látvány még mindig megnyerő. A hangeffektek pedig már egyáltalán nem voltak zavaróak számomra.

5 hozzászólás
Pistee66 

A film egésze nagyjából olyan, mint az első rész, kevésbé emlékezetes formában néhány újdonsággal, de még mindig néhány izgalmas kérdés felvetéssel és gondolatébresztő témával akkori történelmi események megidézésével és társadalom kritikus hanggal csak nagyon sok önismétléssel, természetesen minden fronton gyengébb tálalásban. Alapjában véve közepes film, de én jószívű vagyok, ezért adtam rá 7 csillagot.
Heston helyett James Franciscus lett a főszereplő, ami nem nagy változás, mert hasonló jellemű, kinézetű színészek, bár nem egy szinten vannak és ez elég feltűnő.
Elég szatirikus él az, ami tetszett, hogy a filmben életben maradt emberek az atombombát tartják istenüknek, ami végső soron a bolygó és az ő kínjaikat és pusztulásukat okozza. Bár igaz az ő társadalmuk az atomháború árnyékában és okán valósult meg, tehát a bomba teremtette őket. Arnoldot is idézhetem, nagyon ide passzol; „A véretekben van az önpusztítás”
Akinek bejött az első rész, az nem biztos, hogy ezért is odalesz, de szerintem érdemes megnézni.

Popovicsp87 

„- Kell, hogy legyen erre válasz!
– Inkább ne keresd, Taylor! Nem tetszik majd, amit találsz.”

Az első rész sikere után várható volt a folytatás. A második rész kísértetiesen hasonlít elődjére. Még a pilóta is egy Heston klón.
Persze nem akarták az egészet lemásolni, de ahol újítani, vagy magyarázni akartak, ott sikerült megmosolyogtató, de blődli történetet kreálni. spoiler
Ha elkezd valaki gondolkodni a filmen, rögtön rájön a logikai marhaságokra és a következetlenségekre.
Nem nézhetetlenül rossz, de nem lett volna baj, ha nem készül el.

Hippoforaccus 

Ebbe a részbe a legtöbbször belealszom. Vontatott, unalmas, igazából értelme sincs. Cseppet sem hasonlít az első részre.

eNNBeus 

Ez a film, az egész széria a 6. részig a szívem csücsöke marad már mindörökké (a többit hagyjukis). A kor adta technika, a zene, a szikárság, a sztori te atyaúristen, a mondanivaló, örök érvényű, egyre inkább. Az amc-n csíptük el, holnap pedig a Mad Max, végem.

fayakezdet

Sikerült hozni az előző rész színvonalát. Ami számomra ismét a legmegnyerőbb volt, az a látványvilág.

Negative_Singularity

Utoljára gyerekkoromban láttam, nem csodálkozom, hogy akkor egyáltalán nem értettem, és még féltem is tőle… Ez a rész valóban nagyon elvont, de pozitív értelemben, nyomasztó és ad egy jó nagy pofont a civilizált embernek. Nekem itt a kanapén. Neked is talán.
Nem lehet összehasonlítani az első résszel, az teljes mértékben kalandfilm, míg ennek nem kevés pszicho beütése volt. De a vége… spoiler
Határozottan egy jó film, akár az első rész előzménye nélkül is.
Ó, és azok a furcsa emberek… az valami zseniális!

csokidani 

A második legjobb rész, nekem bejön a történet folytatási íve, az események magával sodorják az embert. Nincs hiányérzetem, minden a helyén van.

Ditta 

Nem rossz, nem rossz, de azért az 1. rész filmélményét nem tudja hozni. Kicsit zavarnak az ellentmondások, de azért túl tudtam jutni rajta. Ezt is többször láttam már, és valószínűleg még sokszor látni is fogom :).


Folytatása

Összehasonlítás

A majmok bolygója


Hasonló filmek címkék alapján