Kedvencelte 6

Várólistára tette 51


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Illyen az amikor az ember lánya a borító alapján választja ki a könyvet… Jónak tűnt a beharangozó, a hangulat, a zene, de amikor megláttam a „férfi” főszereplőt már sejtettem, hogy ez nem az én filmem lesz… :D Így is lett.
A szöveg annyira túlírt, hogy nevetséges, a karakterek még véletlenül sem érdekesek, és tulajdonképpen nincs történet. Annyira ömlegős, hogy ennél ömlengősebb már nem is lehetne. Nagyon hosszan lehetne részletezni, hogy mi volt a bajom a filmmel, de inkább bele se kezdek, aki látta tudja, aki nem látta, kerülje.

Ainsel 

Feldobta a Netflix, és megtetszett az előzetes hangulata, ezért néztem meg. De végig az volt az érzésem, hogy megint egy tini wattpados romantikus álmodozását adaptálták, egy olyan meseszerű, kissé ostobácska szerelmi sztorit, amit egy 12 éves kislány elképzel, és amit annyi idősen én is biztos szerettem volna. Most viszont fárasztott, és untatott. Az értékelés megírása előtt néztem utána, hogy valóban egy YA sztori megfilmesítése, és az írónő első könyve… bár nyomtatásban, nem wattpadon. Volt ugyan mondanivaló (semmi új, csak a szokásos), próbált mély lenni és drámát adni az árvaházzal, de nagyon felszínes lett. Próbált misztikus lenni, de semmi alapja nem volt, nagyon erőltetettnek éreztem a gonosz farkas, meg a tündérmesék állandó emlegetését. Ebben a filmben nincs semmi fantasy, természetfeletti, vagy misztikus. Van árva lány, gonosz nevelőnő, meg nem értett „rosszfiú”, aki lelkileg sérült és szenved, és nyilván csak a szerelem ereje gyógyíthatja meg, na meg idilli örökbefogadó szülők. Meseszerű, de a butácska fajtából, mert felszínes, klisés, a karakterek meg egydimenziósak. Feldob dolgokat, de igazán egyikbe sem megy bele; Riegel betegsége, vagy akár az árvaház előtti élete, amiről semmit nem tudunk meg, vagy hogy mi is történt konkrétan a gyerekekkel az árvaházban, hogy mi lett a gonosz nevelőnővel, vagy hogyan is élnek tovább főszereplőink a jövőben, mi történt pontosan az örökbefogadó szülők fiával, mi lett Nica két iskolai barátnőjének a szálával… ez mind olyasmi, ami csak úgy lóg a levegőben, de nincs kibontva egyáltalán, pedig ezektől lett volna egy sablonnál kissé összetettebb, érdekesebb a történet, na meg a karakterek.

Ami miatt viszont mégis megérte megnézni, azok a zenék, amikre 10 csillag is kevés lenne. Emiatt néztem végig a filmet, a hangulat is csak a zenéknek köszönhetően működött. Rongyosra fogom hallgatni az albumot (már el is kezdtem), az biztos. Minden más erősen felejthető.
https://www.youtube.com/watch…

https://www.youtube.com/watch…

Criala 

Se egy darab démon, se egy cseppnyi fantasy sincs benne, nem is értem, hogy mit keresnek itt ezek a címkék?!

Ellenben van benne harc a szerelemért, az összetartozásért, az igazságért, van benne szeretet, vágyakozás, család és barátság. És gyönyörűséges a zenéje.
Az egész filmet egyfajta finom misztikum övezi, amit Nica szép szinkronhangja és finom elbeszélése tesz teljessé.
A fiatalok közti vonzalom fokozatosan alakul, Rigel vívódása szinte kézzel fogható. Külön tetszik, hogy csók sokáig nem is csattan el.

Nem egy kiemelt darab, az biztos, engem mégis megfogott. Nagyon szívesen elolvasnám a könyvet is.

Fire_bird 

A bugyutaság tetőfoka. Kínos, mesterkélt, logikátlan, értékelhetetlen. Nem is értem miért néztem végig, mazochista vagyok.
Az egyedüli értékelhető, a zenék, amik a hangulatot adták, azok jól el voltak találva.

mandu 

lélektelen, semmitmondó, borzalmas színészekkel, basic dalokkal
ezt utoljára 12 évesen élveztem volna

Szyszyyy 

Hát én ezt inkább nem csillagozom. Szerintem a tini énem szerette volna, de a felnőtt azt mondja: Uhhh… Miért nézted meg?
Olyan bugyuta párbeszédek voltak benne, hogy folyton húztam a számat.
A hangulat az olyan misztikus és sötét volt, de amúgy semmi ilyen nincs benne.

essz 

3 csili, csakis a zene miatt…
a többi?!? inkább hagyjuk…
lehozott az életről… tipikus ya marhaság.. elnagyoltan .. eltulzóan..ebbe is belekap, abba is beleszúr.. mindenből egy picit, hogy minél szenvedősebb legyen…persze semmi nincs lezárva.. elmondva.. legalább szóban.. mert minek.. jó az a hülye nézőnek.. majd megírja magának a forgatókönyvet ..
egy ilyen filmet látsz, vagy elolvasod a könyvet… innentől cseréld ki a neveket.. és kb. ugyanazt kapod… a semmit, felvázolva valaminek…

Ani04 

Mint egy wattpad történet, tipikusan olvasod de nem jó de mégis olvasod mert kíváncsi vagy amit már úgy is tudsz mi lesz. Ettől függetlenül azért legalább jó vége lett…

dödölle

A zenék szuperek benne, jó az alaptörténet és szép a képi világa. Ennyi jót tudok róla mondani. A színészi játék csapnivaló, a történet kibontása felületes – egy csomó olyan időbeli ugrás van benne, amitől totál érthetetlen az egész… nagyon kár érte. Felszínes kliséhalmaz.


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján