A király összes embere (2006) 21

All the King's Men
128' · amerikai · dráma, thriller 13

Willie Stark mintha őskövület lenne a mai világban, a becsületes, őszinte politikusok mintapéldánya. Egyenes és nyílt fickó, aki hisz az igazság és a tisztesség erejében. Egészen alulról kezdi, és egyre feljebb vezet az útja, bár az igazat megvallva, nem mindenki örül a sikereinek. De vajon az… [tovább]

angol

Szereposztás

Sean PennWillie Stark
Kate WinsletAnne Stanton
Jude LawJack Burden
Anthony HopkinsIrwin
Mark RuffaloAdam Stanton
James GandolfiniTiny Duffy
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 53


Kiemelt értékelések

Sicc

Nagyon ajánlották, egyszer érdekes is volt, de többször nem fogom megnézni. És megerősítette bennem, mennyire utálom a politikát.

paavel 

most rohanok a könyvért (amit sajnos elég hülye címmel fordítottak)

Riccah 

Ez elég kiábrándító volt, de mégis élveztem. Nem jó minden csontvázat kisöpörni a szekrényből, vagy is inkább úgy mondom, nem mindegy miért cibáljuk ki onnan és azt sem mindegy, hogy ezt ki végzi el.

Jack Burden kifejezetten szimpatikus volt a maga rezignáltságával együtt amellett, hogy végig asszisztált a lecsúszáshoz, de ő maga is elmondja miért azt tette amit és ahogy. Sajnáltam, mert ő maradt csak igazán egyedül a végén.

Stark nagyon sokat csúszott az indulástól, valahol megértem és értékeltem, hogy az elveiért ilyen hosszú és kétségbeejtő útra indult. Én szeretem az idealistákat, ha nem is érnek feltétlen célt úgy, ahogy tervezik, mégis megmozgatnak valamit a többiekben. Csak sajnos ez olyan, mint a gyógyítás a kórházban: hiába van egy okos és felkészült doktor, valamint egy segítőkész, jó tudású nővér, ha a beteg nem akar magáért tenni, akkor nem fog meggyógyulni.
Hiába volt a sok önfeláldozás? Nem hiszem, nem, cseppet sem. Azt gondolom lehetett volna messzebbre is jutni, de ha már annyit elér, hogy a másik öntudatra ébred, akkor már lépéselőnybe kerül. Hogy megér-e ekkora áldozatot, azt mindenki maga dönti el.

Mr_Catharsis91 

A film címe sokkal epikusabb volt, mint maga a film. Azt a féle romlási folyamot, amit vártam volna azt nem tudta úgy bemutatni. Egyszerűen nem volt elég sötétnek mutatva az a folyamat, ami megrontotta a mi tiszta politikusunkat.
Sajnos középszerű volt az ábrázolás, bár a szónoklatok tetszettek, de nagyon érződött belőle a naivitás ami kissé butává tette az egészet.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján