Kedvencelte 4

Várólistára tette 84


Kiemelt értékelések

Kiskakukk 

Olyan, mintha összekeverték volna a Wonderful days-t és a Mad Max-et, szóval nagyon jó, izgalmas, hangulatos sorozat is kisülhetett volna belőle. Sajnos azonban helyette egy unalmas, érdektelen történetet kaptunk, elég… khm… mű látványvilággal.

Volt viszont 2 dolog, ami nagyon tetszett benne:
– Amikor közeliket mutattak a karakterektől, látszott, hogy sokan bizony szeplősek. Nem szeretem az olyan filmeket/sorozatokat, ahol tökéletes porcelánbőrűnek van mindenki sminkelve (a koreaiak ebben szerintem élen járnak :D), szóval ez üdítő volt.
– Az 5-8 karakterét játszó Kim Woo Bin-nek nagyon szép, egymástól kicsit távol ülő rókaszemei vannak. (Gondolkoztam is, miért olyan ismerős a fickó, tuti láttam már valamiben… Hát meg is van: https://snitt.hu/kepek/161183)

Szóval összességében gyenge volt, de cserébe csak 6 rész volt. :D

kookachu 

Amennyire nem volt tervben ez a sorozat, annyira tetszett :D
Tudom, elcsépelt tematika: szétcsesztük a földet, a fél világ ki is halt és kevésből kell túlélni. De akkor is, annyira tetszett ez a fajta felépítés és a karakterek, hogy rossz szavam erre nem lehet. Nem, az sem volt gond, hogy mindössze 6 rész alatt véget ért – elvégre nincs azzal baj, hogyha nem 4 évados egy sorozat, ami faék egyszerűségű. Sőt, 40-45 perces részek? NA VÉGRE. És jó volt a vágás is, hát a legelső résznél már eldobtam az agyamat, jár a puszi érte!

A szereplőket egyáltalán nem ismertem, Woobint is csak így hallomásról/látásból, de válogatott szép banda volt, azt meg kell hagyni. A csillag levonás az effektekért járt igazából. A véreffektek borzalmasan gagyik voltak, miközben a robbanások meg egytől-egyig mestermunkák. Ki érti ezt?

Összességében szerintem ez egy jó kezdő k-drama sorozat is lehet amúgy, pláne, hogy aljas módon szinkront kapott!! Hihetetlen. (Ami azt kell mondanom, hogy nem volt rossz. 2 részt úgy néztem, mert vasalás közben kezdtem el a sorozatot, de rosszabbra számítottam.)

Ainsel 

Az első négy rész tetszett, aztán olyan szinten laposodott el, és vált kiszámíthatóvá minden, hogy majdnem belealudtam a nagy fináléba… Pozitívum, hogy végre nem 50-60 perces részeket kaptunk, amikből kicsit elegem van mostanában. Pörgős 40 percek, szuper. A látványra sem panaszkodom, bár őszintén szólva kiemelkedőnek sem mondanám, semmi hűha, de nem rossz. Mondjuk csupa sivatag és porvihar minden, meg lerobbant városrészek. Olyan Mad Max utánérzésem volt. Kim Woo Bin számomra nem tartozik az emlékezetesebb színészek közé, igazából ha megölnek se tudok mondani semmit, amiben emlékszem, hogy láttam. Eddig. 5-8 karaktere kifejezetten jól állt neki, és erről tuti, hogy mostantól emlékezni fogok rá. Plusz ugye a hangja is… hmmm :) És kb. ennyi a pozitívum. Főgonoszunk teljesen fapados, annyira kiszámítható minden lépése, hogy kifejezetten frusztrált, hogy szereplőinket mind váratlanul éri. A világon semmi meglepőt nem tudtak bedobni. Az akciójelenetek meg… a verekedések és autós üldözések jók lettek, de… Hát, ez ugyan egyéni szocproblem, de én kifejezetten utálom, mikor egy nagy nyílt területen rohan egymás felé a két ellentétes csapat és telibe lövik egymást gépfegyverekkel. Épp csak a nyakukat húzzák be egy kicsit rohanás közben, mintha ez számítana :D Egy perc alatt halomra kéne így lőniük egymást, de itt nyilván a jófiúk mellett látványos torkolattüzet húzva fütyülnek el a golyók, míg a rosszfiúk hullanak, mint a legyek. Itt bőven volt ilyen jelenet, de még az utolsó részben a végső harcot is sikerült ezzel agyonütni, mert konkrétan az összes harcjelenetet ezzel oldották meg. spoiler

Nem volt valami csavaros a sztori, amit ne lehetne szépen végigvinni 6 rész alatt, mégis sikerült a végét összecsapni. spoiler Válaszokat viszont nem mindenre kaptam. spoiler Szóval egynek elment, bőven nézhető, és még rövid is. De felejthető.

4 hozzászólás
Roboraptor 

Akárhogy is, A kézbesítő lehetett volna simán jobb sorozat. De sajnos sem az akció jeleneteinek fényképezése, sem a vágás, sem az írás nem sikerült olyanra, hogy működjön. A történetvezetés is jobbára mentes minden feszültségtől, és a pár izgalmas cselekményelem sem tartogat annyit, hogy emlékezetes maradjon. A társadalomképe, vagy a disztópikus környezet túlságosan is ismerős és nemigen tartalmaz újdonságot. Szűk kézzel mért jó elemei mellett pedig káros üzenetet is hordoz. Ha már koreai sci-fi/disztópia, a Nyugalom tengere, vagy az Űrsepregetők jobb választás lehet. Pedig a potenciál itt is megvolt.

Sorozatkritika: https://www.roboraptor.hu/2023/05/29/a-kezbesito-soroza…

lakatoszoltan01 

Indokolatlanul hosszú sorozat kissé elkent sztorival. Mind disztópikus világ, jól kitalált. De sajnos kevés infót tudunk meg a működéséről, inkább a kézbesítőkről szól, illetve a kapitalista-politikai harcról. Ettől pedig egy ezerszer látott történetté válik. A vége kicsit hirtelen lett. Egynek elmegy, de sem emlékezetesnek, sem újdonsághordozónak nem nevezném…


Népszerű idézetek

Corvus_CoRex 

– Az emberek tényleg elképesztő lények. Szaporodnak és tovább élnek ilyen környezetben is.

1. évad 1. rész
1 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján