A hivatal (2005–2013) 61

1 díj · 8 jelölés

A regionális manager, Michael Scott (Steve Carell), úgy gondolja ő a valaha volt leglazább, legviccesebb, legjobb főnök – amely, természetesen, a legellenszenvesebb, legidegesítőbb főnökké teszi a beosztottjai számára. Egy gúnyolódó műdokumentumsorozat egy csapatnyi tipikus irodai dolgozóról,… [tovább]

Képek 7

Szereposztás

Steve CarellMichael Scott
Rainn WilsonDwight Schrute
John KrasinskiJim Halpert
Jenna FischerPam Beesly
B.J. NovakRyan Howard
Leslie David BakerStanley Hudson
Brian BaumgartnerKevin Malone
Angela KinseyAngela Martin
Melora HardinJan Levinson
Ed HelmsAndy Bernard

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 54

Várólistára tette 137


Kiemelt értékelések

Little_Monster 

Az első évad 6 része maga volt a tökéletesség, így kell egy sorozatot gyorsan, de nagyon erősen beindítani, akinek ennyiből tetszik, úgyis imádni fogja, akinek pedig nem, arra bőven elég, hogy minden negatívumot kiszűrjön belőle, és egy életre elmenjen a kedve a stílustól.

A második évad folytatta azt, amit az elsővel nagy sikerrel elkezdtek, mindössze annyi kivétellel, hogy Steve Carell átesett egy hajbeültetésen. Egyébként a minőség és a humor töretlen volt az évadban.

A harmadik évad számomra kis visszaesést mutatott, az újítás nekem nem jött be annyira, szerettem az apróságok állandóságát, nem igényeltem volna az új szereplőket és új helyszínt. Szerencsére visszaállt a világ rendje, mert Jim és Dwight duója nélkül nem lenne ugyanaz a sorozat.

A negyedik évad a rövidsége ellenére az egyik legjobb évad, erős részekkel, sok poénnal.

Az ötödik és hatodik évad kicsit vesztett a lendületéből, az elején nagyon jó volt, pörgős, vicces, amit megszokhattunk. Holly és Michael párosánál írni sem lehet jobbat, Michael önmagában is elviszi a hátán az egész sorozatot, de ezzel a nővel tökéletes egészet alkottak, minden részből 10 percig tudtam volna csak az ő párosukat nézni. Az első évadokhoz mérten nagyobb elvárásokkal néztem a sorozatot, amihez nem tudott felnőni. A történet görgetése az évadok végére nagyon előtérbe került, így nekem ott kicsit leült a sorozat, nem voltak poénok, megritkultak az egyéni megszólalások, szinte alig emlékeztetett a sorozat arra, amiért megszerettem.

A hetedik évadra nagyon látszott, hogy az egész Michael távozását készíti elő. Mindenki hozta az ismerős és tőle megszokott formáját, bár mintha az összes karakter kicsit puhult volna. Jim és Dwight örökos harca sem a régi már, mintha beleuntak volna az egészbe. Jim és Pam lángoló szerelme és egymásra odafigyelése is elkopott, ha nem tudnám, hogy együtt vannak, nem is nagyon venném észre. Egyedül Michael Toby iránt érzett utálata maradt állandó, amik az évad legkellemesebb pillanatait okozták. spoiler Emiatt nem akartam elkezdeni a sorozatot, mert tudtam, hogy el fog jönni ez a pont. Ugyan szkeptikusként, míg nem néztem, azt hittem, hogy idegesíteni fog a formátum, erőltetettek lesznek a poénok és a karakterek, de ezek közül mindre rácáfolt a sorozat. spoiler

A nyolcadik évadnak többször kezdtem neki, 1-1 rész után mindig abbahagytam, mert annyira nem tetszett. Egyértelmű, hogy nem tudtak Michael helyére senkit találni, de azt se sikerült megoldani, hogy mit kezdjenek a kialakult helyzettel. Az évad tele volt félmegoldásokkal, rossz döntésekkel és pocsék karakterekkel. Robert California létezésére nem találok magyarázatot, de ugyanígy vagyok Nellie Bertrammal is. Utóbbi a végére olyan idegesítő lett, hogy nem bántam volna, ha azonnal vége a sorozatnak, csak ne kelljen ezt a hibbant nőt tovább nézni. Jöttek új emberek, de minek? Semmit nem adtak hozzá az alaphelyzethez, csak kevesebb lett miattuk a poén, a Jim és Pam szál teljesen kihűlt és Dwight sem kapott annyi teret, amennyit megérdemelt volna. Még szegény Andyt is sikerült teljesen kifordítani, a színesen öltözködő csokornyakkendős bohócból spoiler Egy szóval, szenvedtem, és rájöttem, hogy megérett az egyik kedvenc sorozatom a befejezésre, mert ilyen évad nem kell több.

A kilencedik évadnak jót tett a vérfrissítés, egész tűrhetőek voltak az újak, arról nem is beszélve, hogy logikátlanul és érthetetlenül ugyan, de értelmes karaktert formáltak Nellie-ből, pedig az előző évadnyi fejvesztett őrültségét nézve ez nem hittem, hogy lehetséges.spoiler Már csak Erin maradt, akit egyetlen pillanatig sem tartottam nézhetőnek, de erre való a gyors előre tekerés. Az évad egyébként amellett, hogy fan service volt, nagyon jól sikerült. Sosem hittem volna, hogy egyszer Dwight lesz a kedvencem, de most többször is így volt. Jim és Pam is újra az igaziak voltak, annyi szívmelengető pillanat volt ebben az évadban, mint az utóbbi négyben összesen nem. spoiler Sírásból jutott bőven, ahogy a tökéletes pillanatokból is. spoiler A fő karaktereket nagyon jól irányba állították, szépen zártak le mindent, és Michael távozásakor ugyan megfogadtam, hogy ezen a sorozaton többet nem sírok, az utolsó pár epizódot mindet megkönnyeztem. Sok sorozatot láttam már, és egy sem volt ilyen kellemes, pozitív csalódás. Nagyon megszerettem, és voltak ugyan hullámvölgyek, de az utolsó évadot nézve azt kívántam, bár ne lenne vége. Nem volt tökéletes, de az adott helyzetből kihozták a maximumot.

Blissenobiarella 

Ha Office, akkor csakis az amcsi verzió, ezt viszont imádtam. Néha erőltetett, főleg Michael Scott dumái, de Schrute hülyeségein én rengeteget tudok röhögni. Meg a többieken is. Jó az alaphang, ez a cinikus humor nagyon nekem való.

3 hozzászólás
crissy

Imádtam, ennél többet nem is tudok mondani. Nagyon vártam már, hogy egyszer én is megnézzem, és nagyon nagyon pozitív csalódás volt. Sok minden ellenére avattam mégis kedvenccé, és ahogy még egy Sheldon Coopert, ugyanúgy még egy Michael Scottot vagy Dwight Schrute-ot sem lehet alkotni. Nem lehet őket überelni. HOL A KARAKTEREK KEDVENCELÉSE FUNKCIÓ???
Kedvenceim: Michael, Dwight, Andy, Erin, Jim és Pam inkább az elején, és csakis egy kalap alatt (bár a Jim és Dwight páros is megérdemel plusz pontot), és Kevin :D
Őket nem szerettem: Phyllis (yukk), Ryan, Oscar

Fanni_Dorottya

Magamhoz képest elég sokáig néztem, úgyhogy nehéz megítélni, hogy azért tetszett jobban a vége mert nem bírtam Mike-ot, vagy csak megszoktam/megszerettem a szereplőket. Akárhogy is, nagyjából a 7. évadig inkább csak elviseltem, utána viszont tényleg megszerettem a sorozatot. Különösen a végén tetszett, ahogy egyre többször és egyre nagyobb mértékben megtörték azt a bizonyos 4. falat (vagy ahogy ezt normálisan magyarul mondani szokták). A poénok némelyike egész jó volt, bár a sokszor párjaként emlegetett Parks & Rec színvonalát azért nem éri el.


Népszerű idézetek

Sztavrogin

Jim: I don't have a ton of contact with the Scranton branch, but, before I left, I took a box of Dwight's stationery, so, from time to time, I send Dwight faxes. From himself. From the future. [felolvassa a legújabbat] „Dwight, at 8 A.M. today, someone poisons the coffee. Do not drink the coffee. More instructions will follow. Cordially, Future Dwight.”

(3x07 -Branch Closing)

Sztavrogin

Dwight: I don't care what Jim says, that is not the real Ben Franklin. I am 99% sure.

(3x14 – Ben Franklin)

Sztavrogin

Michael: Uhhh it's ridiculous. They took my card away because I spent $80 bucks at a magic shop. What they don't understand is that I bought the stuff to impress potential clients. So business related, right?

(2x13 – The Secret)

Sztavrogin

Michael: I told Dwight that there is honor in losing. Which, as we all know, is completely ridiculous, but there is, however, honor in making a loser feel better which is what I just did for Dwight. Would I rather be feared or loved? Um, easy. Both. I want people to be afraid of how much they love me.

(2x06 – The Fight)

Sztavrogin

Ryan (a bulin épp bemutatja a marha alacsony haverját): Guys, I want you to meet a really good friend of mine, this is Troy.
Dwight: Hey, Dwight. You resemble a Tolkien character.
Ryan: Ah, he basically is man. He's a regular banking wizard.
Dwight: No, no, no. Not a wizard, a hobbit.
(…)
Dwight: Do you live in a regular sized house?
(…)
Dwight (később, amikor Ryan kettesben hagyja Troy-jal): Do you have powers?
(…)
Ryan (miután felmentek a lakására): Guys, I think my friend Troy might have a drug problem. What do I do?
Dwight: I think his species might have a higher tolerance than ours.

(4x11 Night Out)

Sztavrogin

Michael: Today is spring cleaning day here at Dunder Mifflin. And yes I know its January. I am not an idiot. But, if you do your Spring cleaning in January; guess what you don't have to do in the spring? Anything. They say a cluttered desk means a cluttered mind. Well I say that an empty desk means a…
Dwight: Empty mind.
Michael: No, that's not… no, that's not what I was going to say.

(2x13 – The Secret)

Sztavrogin

Dwight: There are several different ways to tell if a perp is lying. The liar will avoid direct eye contact. The liar will cover part of his or her face with his hands, especially the mouth. The liar will perspire. Unfortunately I spoke to Oscar on the phone so none of this is useful.

(2x13 – The Secret)

Sztavrogin

Pam: I hate the idea that someone out there hates me. I even hate thinking that Al-Qaeda hates me. I think if they got to know me, they wouldn't hate me. But Karen knows me, and she still hates me, so…

(5x14 – Lecture Circuit 1)

Bogesxd 

(talking about parkour) The goal is to get from point A to point B as creatively as possible, so technically they are doing parkour as long as point A is delusion and point B is the hospital.

Sztavrogin

Michael (amikor szervezik a partit Oscar visszatérésének örömére): Your gayness does not define you. Your Mexican-ness is what defines you to me. And I think we should celebrate Oscar's Mexicanity. So Phyllis… I want you to go find firecrackers. And a Chihuahua. Pam, in the frozen food section, Swanson makes a delightful chimichanga.
Oscar: Why don't you have me riding in on a donkey into the office like Pepe.
Michael: Ah, a burro, of course. If Oscar wants a donkey, let's get him one.

(3x13 – The Return)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján