Kedvencelte 1

Várólistára tette 78


Kiemelt értékelések

Mr_White 

Oké, oké, hogy zombikról szól a film, de miért zombik írják?

2 hozzászólás
dulkap 

Zack Snyder visszatért mozis karrierjének kezdetéhez. Legalábbis ami a témát illeti, mert minőségben sajnos elmarad tőle. Pedig jól indul a film a zombi apokalipszis kezdetéről és a főcím maga zseniális a zenével, a jenetekkel és a totál hozzá nem illő betűtípussal. Aztán úgy haladgat előre a film, de a a súlytalan karakterekből összeállt csapat már sejtetett valamit. Kb egy óra után el is indul a rablás, bízva az események felpörgésében, de ez is csak mértékkel történik. Talán az lehet itt a legnagyobb baj, hogy egy ilyen alaptörténetet feleslegesnek érzem vérkomolyan venni, beleerőltetve családi drámákat is.
Ennek ellenére összességében nem egy rossz film, jó tett volna, ha jobbak a színészválasztások, kevesebb a játékidő és van az egésznek egy atmoszférája (amihez amúgy nagyon ért Snyder.)
Egynek elmegy és a zombi világ tényleg érdekes, de Snyder talán leggyengébb filmje lett.

strangelove 

Zombitigris, zombiló, zombikirály és zombikirálynő zombisereggel, sőt, zombitársadalom hagyományos és szuperzombikkal (amiknél tényleg már csak az hiányzott, hogy repüljenek).
Az egész olyan, mint a Jurassic Park, csak dinók helyett, igen, tudjuk mikkel.
A halmozó cselekmény csak még tovább ront, nem elég ez az egész világ, még kell egy rablás, és még az sem elég, kell egy időzített atombomba is.
A fentebb sorolt borzalmak ellenére akár nézhető is lehetett volna, ha a cselekmény nem teljesen logikátlan (elég Kate mentőakciójára utalni, aminek megvalósult formájában tényleg semmi, de semmi értelme nincs), ha nem ennyire sablonosak a karakterek (van, aki pl. Martin manőverezésén meglepődik?), ha hanyagolja a szánalmas dialógusokkal kibontott drámázást ("Nem azért haragudtam rád, mert megölted anyát." Vagy: "Nem a pénz miatt jöttem, hanem mert azt hittem, hogy lehet még köztünk valami."), ha nem ennyire közhelyes és sematikus a társadalomkritikája, és főleg, ha nem ilyen erőszakosan ostoba az egész.
Moslék egy film, mindenki kerülje el. Az élet rövid, A halottak hadserege viszont hosszú.

LoneWolf 

Gondolom mindenki azt gondolta, hogy a ZSJL után majd erről is áradozok egy sort, de sajnos nem ez a helyzet. Snyder korábban letett már egy maradandó zombis darabot az asztalra a Holtak Hajnalával, melyhez James Gunn írta a forgatókönyvet, de a duó utóbbi tagja most hiányzott a képletből, és ez meg is látszik a végeredményen. (Nagyjából ilyen lehetett volna az Ayer féle Öngyilkos Osztag, ha anno Snyder rendezi. Nézhetőbb, mint az eredeti, de így sem sokkal jobb.) Tipikus heist mozi, olyan agyonjáratott csapatösszeállítással amiből nem hiányozhat a vezér, az ezer és mókamester, a gyenge láncszem, meg a kívülálló hacker (széftörő), de emellett a klisés, árulásos / „mégsem ez a terv” kezdetű csavarok sem maradhattak el. Persze mindezt bedobták szokásos vírusos zombik közzé, akik ezúttal Majmok Bolygója / Trónok Harca (mások) / Legenda Vagyok szervezettséggel operálnak, de képtelenek átjutni egy csupán 3 rétegből álló, konténerekből épített falon… Tessék? Persze a legviccesebb az egészben, hogy miért vállalja ezt a feleslegesen őrült küldetést a csapat? Pénzért. Mondjuk ebben szép kis tükröt mutat nekünk Snyder, hisz az emberiség nagyobb része valószínűleg van olyan hülye, hogy még egy zombiapokalipszis küszöbén is egy köteg papírért kockáztassa az életét. A film ugyan nincs 4 órás, mint a korábban is említett ZSJL, de így is feleslegesen hosszú. Legalább egy 30 percet simán vághattak volna belőle, hogy feszesebb legyen a tempó, illetve a lassítások helyett itt a homályosítások sokasága szúrt most idővel szemet, de a furcsán válogatott zenék sem maradhattak el a jellegzetességek listájáról. Egyébként valamelyest élveztem a filmet, de bőven akadtak vele problémáim. Íme pár spoileres példa:
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
Ugyan sok dolgon húztam a szám, a karakterek többségét azért bírtam. Különösen Tig Notaro lökött pilótáját és Vanderohe-t, ugyanakkor most Bautista is bizonyíthatta, hogy több van azért benne egy állandó poénokat szóró, bugyuta Drax-nél. Dieter kissé irritáló volt ugyan, de őt is kedveltem, illetve Lilly (Coyote) is hamar szimpatikus lett. Akció terén sem nyújt sokat a film, de valahol dicséretes, hogy nincs is túlzottan elszállva, míg a hosszúságát leszámítva a történetvezetés is elment, a végén viszont emiatt úgy éreztem, hogy ezt fölösleges volt megcsinálni. Akadtak benne ugyan jó ötletek (A széf csapdáinak kiiktatása, illetve a nyitó jelenetsor is remek a kezdő stáblistával együtt.), de semmi igazán maradandó, és a szórakoztatási faktor is éppen csak eléri az átlagos / közepes szintet, így még egy nyamvadt 6-ost se tudtam neki adni. Végeredményben tehát messze elmarad a Holtak Hajnalától, de nincs olyan rossz, mint pl. a World War Z, vagy a Kaptár (Resident Evil) filmek.

1 hozzászólás
BeL1eVe 

Nem lenne ezzel a filmmel akkora baj, ha Bautista és Arnezeder kivételével nem lenne a brigád többi tagja csont sztereotip vagy idegesítő. Ha az operatőr (aki maga Snyder) nem használná trehány módon a fókuszt, és ha mondjuk egy jó 45 perccel rövidebb. Hellyel-közzel szórakoztató.

tetsuo

A körfűrészt sajnos csak a film elején használták. Mármint arra. Nagy hiba.
Nem is említve, hogy a The Cranberries Zombie-ját nem lett volna szabad felhasználni zombifilmben. Semelyikben.

2 hozzászólás
Near 

Kérem az uncut, theatrical cut, black and white cut, Bautista cut, operatőr cut és minden-cut-ot!
De főleg a zombie-cut érdekel, ami csak fél óra, a zombik szemszögéből játszódik és az ő társadalmukat mutatja be. Mert azon kívül nem sok érdekes vagy különleges volt ebben a csodás két és fél órában. Még a vérontást sem tudom értékelni, mert mire eljutottunk addig az egy óráig, mire megtörténik, már rég' eluntam magam.

De a zombik társadalma és saját kis világa, gondolkozásmódja tényleg érdekes volt.

csokidani 

Megpróbáltam. Nagyjából fél órát bírtam. Már a főcímzenénél éreztem, hogy ez egy kula. Annyira borzalom benne minden egyes momentum, hogy én erre nem fogok további két órát elpazarolni az életemből. És több karaktert sem…

Bunney

Azt hittem Zack Snyder neve minimum fél siker a zombis filmhez, de még azt sem ütötte meg. Nem tudom mért vártam jobbat az Igazság ligája után. Ahogy azt ő elképzelte, nekem bejött, de ez komolytalan volt. Az egész filmben az emberi mohóság játszott szerepet. Ilyen esetben kinek szurkoljon az ember? Ja és az alpfa zombik, zombitigris :) … Na nekem ez neeem. A karakterek elmentek egynek, bár egyik sem hatott meg, és a sztori is hagyott kívánnivalót maga után. Pedig az eleje még jól is indult. Kár érte. spoiler

3 hozzászólás
Ad_astra

Nagyon jó kis film lett volna max.másfél órában, pörgősen, sok akcióval, megtartva a videójátékos feelinget és utalásokat.
De nem így történt… :(
Túl sok lett a lelkizés, a mellékszál, a dráma, az időbeli pontatlanságok, az alfák nemi élete, ja és a végén simán elfelejtkeztek arról a csajról, akinek kiszabadítása az egyik fő motívum volt. :P
Kár ezért a filmért!


Hasonló filmek címkék alapján