Kedvencelte 3

Várólistára tette 73


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát ez egy f.s volt. XD Amilyen hosszú, annyira egy nagy sz.rkupac. Kár volt megnéznem az előzetesét, pedig jónak ígérkezett, de elb..zták, csúnyán elb..zták. Az egyetlen jó benne a lassítások, a többi felesleges dráma, jó pár darab felesleges szál is felbukkan a karakterek között is, a vége meg mi a f.sz volt? spoiler Ez akkora nagy f.sszság volt, hogy csak na. spoiler Cseppet sem volt izgalmas, az akciójelenetek, ha nevezhetjük annak, az össze vissza lövöldözök, robbantok részeket, látványosak volt, és eléggé vérengzős, azok valamennyire tetszettek is, mert mindenféle fröccsent a vércunami. XD De egyik szereplő sem lett kedvencem, pedig Dave Bautistát azóta bírom, mióta láttam Draxként a Galaxis őrzőiben, de most nagyon csalódott vagyok. :/ De a zombiló és zombitigrist azt szívesen elfogadnám, jó kis házőrzők lennének. XD Senki se merne bejönni önként. XD

9 hozzászólás
Mr_White 

Oké, oké, hogy zombikról szól a film, de miért zombik írják?

2 hozzászólás
dulkap 

Zack Snyder visszatért mozis karrierjének kezdetéhez. Legalábbis ami a témát illeti, mert minőségben sajnos elmarad tőle. Pedig jól indul a film a zombi apokalipszis kezdetéről és a főcím maga zseniális a zenével, a jenetekkel és a totál hozzá nem illő betűtípussal. Aztán úgy haladgat előre a film, de a a súlytalan karakterekből összeállt csapat már sejtetett valamit. Kb egy óra után el is indul a rablás, bízva az események felpörgésében, de ez is csak mértékkel történik. Talán az lehet itt a legnagyobb baj, hogy egy ilyen alaptörténetet feleslegesnek érzem vérkomolyan venni, beleerőltetve családi drámákat is.
Ennek ellenére összességében nem egy rossz film, jó tett volna, ha jobbak a színészválasztások, kevesebb a játékidő és van az egésznek egy atmoszférája (amihez amúgy nagyon ért Snyder.)
Egynek elmegy és a zombi világ tényleg érdekes, de Snyder talán leggyengébb filmje lett.

julius_henry 

Zombitigris, zombiló, zombikirály és zombikirálynő zombisereggel, sőt, zombitársadalom hagyományos és szuperzombikkal (amiknél tényleg már csak az hiányzott, hogy repüljenek).
Az egész olyan, mint a Jurassic Park, csak dinók helyett, igen, tudjuk mikkel.
A halmozó cselekmény csak még tovább ront, nem elég ez az egész világ, még kell egy rablás, és még az sem elég, kell egy időzített atombomba is.
A fentebb sorolt borzalmak ellenére akár nézhető is lehetett volna, ha a cselekmény nem teljesen logikátlan (elég Kate mentőakciójára utalni, aminek megvalósult formájában tényleg semmi, de semmi értelme nincs), ha nem ennyire sablonosak a karakterek (van, aki pl. Martin manőverezésén meglepődik?), ha hanyagolja a szánalmas dialógusokkal kibontott drámázást ("Nem azért haragudtam rád, mert megölted anyát." Vagy: "Nem a pénz miatt jöttem, hanem mert azt hittem, hogy lehet még köztünk valami."), ha nem ennyire közhelyes és sematikus a társadalomkritikája, és főleg, ha nem ilyen erőszakosan ostoba az egész.
Moslék egy film, mindenki kerülje el. Az élet rövid, A halottak hadserege viszont hosszú.

LoneWolf 

Gondolom mindenki azt gondolta, hogy a ZSJL után majd erről is áradozok egy sort, de sajnos nem ez a helyzet. Snyder korábban letett már egy maradandó zombis darabot az asztalra a Holtak Hajnalával, melyhez James Gunn írta a forgatókönyvet, de a duó utóbbi tagja most hiányzott a képletből, és ez meg is látszik a végeredményen. (Nagyjából ilyen lehetett volna az Ayer féle Öngyilkos Osztag, ha anno Snyder rendezi. Nézhetőbb, mint az eredeti, de így sem sokkal jobb.) Tipikus heist mozi, olyan agyonjáratott csapatösszeállítással amiből nem hiányozhat a vezér, az ezer és mókamester, a gyenge láncszem, meg a kívülálló hacker (széftörő), de emellett a klisés, árulásos / „mégsem ez a terv” kezdetű csavarok sem maradhattak el. Persze mindezt bedobták szokásos vírusos zombik közzé, akik ezúttal Majmok Bolygója / Trónok Harca (mások) / Legenda Vagyok szervezettséggel operálnak, de képtelenek átjutni egy csupán 3 rétegből álló, konténerekből épített falon… Tessék? Persze a legviccesebb az egészben, hogy miért vállalja ezt a feleslegesen őrült küldetést a csapat? Pénzért. Mondjuk ebben szép kis tükröt mutat nekünk Snyder, hisz az emberiség nagyobb része valószínűleg van olyan hülye, hogy még egy zombiapokalipszis küszöbén is egy köteg papírért kockáztassa az életét. A film ugyan nincs 4 órás, mint a korábban is említett ZSJL, de így is feleslegesen hosszú. Legalább egy 30 percet simán vághattak volna belőle, hogy feszesebb legyen a tempó, illetve a lassítások helyett itt a homályosítások sokasága szúrt most idővel szemet, de a furcsán válogatott zenék sem maradhattak el a jellegzetességek listájáról. Egyébként valamelyest élveztem a filmet, de bőven akadtak vele problémáim. Íme pár spoileres példa:
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
Ugyan sok dolgon húztam a szám, a karakterek többségét azért bírtam. Különösen Tig Notaro lökött pilótáját és Vanderohe-t, ugyanakkor most Bautista is bizonyíthatta, hogy több van azért benne egy állandó poénokat szóró, bugyuta Drax-nél. Dieter kissé irritáló volt ugyan, de őt is kedveltem, illetve Lilly (Coyote) is hamar szimpatikus lett. Akció terén sem nyújt sokat a film, de valahol dicséretes, hogy nincs is túlzottan elszállva, míg a hosszúságát leszámítva a történetvezetés is elment, a végén viszont emiatt úgy éreztem, hogy ezt fölösleges volt megcsinálni. Akadtak benne ugyan jó ötletek (A széf csapdáinak kiiktatása, illetve a nyitó jelenetsor is remek a kezdő stáblistával együtt.), de semmi igazán maradandó, és a szórakoztatási faktor is éppen csak eléri az átlagos / közepes szintet, így még egy nyamvadt 6-ost se tudtam neki adni. Végeredményben tehát messze elmarad a Holtak Hajnalától, de nincs olyan rossz, mint pl. a World War Z, vagy az utolsó Kaptár (Resident Evil) filmek.

1 hozzászólás
UViki 

Komolyan jellemző és $@!#% idegesítő, hogy pont a kedvenceim halnak meg. Nyilván.
Egyébként nagyon hosszú, vontatott, néhol unalmas, de az alapötlet és a kivitelezés nagyon ott van.

Oroa 

Annyi hype volt mögötte, hogy a végén ugyanannyi hanem több csalódás lett.
Nagy kedvenceim a zombis filmek, de itt maga a történeteket se tudtam értékelni nem hogy a zombikat. Értékelem természetesen az elképzelést a zombikról, de nekem egyáltalán nem tetszett.

DittaV 

Mégis, mi a gány volt ez? Az egyik lepocsékabb zombis film, amit valaha láttam. Nem elég, hogy trágya még hosszú is (kb. két és fél óra). Soha többé…

2 hozzászólás
BeL1eVe 

Nem lenne ezzel a filmmel akkora baj, ha Bautista és Arnezeder kivételével nem lenne a brigád többi tagja csont sztereotip vagy idegesítő. Ha az operatőr (aki maga Snyder) nem használná trehány módon a fókuszt, és ha mondjuk egy jó 45 perccel rövidebb. Hellyel-közzel szórakoztató.

tetsuo

A körfűrészt sajnos csak a film elején használták. Mármint arra. Nagy hiba.
Nem is említve, hogy a The Cranberries Zombie-ját nem lett volna szabad felhasználni zombifilmben. Semelyikben.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Kincsanna 

Martin: Egy átkozott zombitigris! Na ez már túlzás!

TribeBubu 

– Mit szólsz a tofuhoz?
– Mi?
– Tofu. A büfékocsiba. Arra gondoltam, abból bármit lehet csinálni. Lehet hambi, sültkrumpli, tejturmix, túrótorta… tényleg, van tofus túrótorta? Nem tudom. Gondoltam, mivel most már mindenki vegán. Mert rájöttünk, nem mi vagyunk a tápláléklánc csúcsán.


Folytatása

Összehasonlítás

A halottak hadserege


Hasonló filmek címkék alapján