A galaxis őrzői – Ünnepi különkiadás (Marvel) (2022) 223

The Guardians of the Galaxy Holiday Special
44' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, vígjáték, special

Az őrzők szeretnék felejthetetlenné tenni Quill karácsonyát, ezért elhatározzák, hogy ellátogatnak a Földre, hogy megtalálják a tökéletes ajándékot.

angol
magyar

Képek 7

Szereposztás

Chris PrattŰrlord (Peter Quill)
Dave BautistaDrax
Bradley CooperMordály (hang)
Vin DieselGroot (hang)
Karen GillanNebula
Pom KlementieffMantis
Sean GunnKraglin
Kevin Baconönmaga
Kyra Sedgwickönmaga (hang)
Maria BakalovaKozmó (hang)

További szereplők

Kedvencelte 14

Várólistára tette 94


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem ez nagyon tetszett. Aranyos volt, és vicces is, a zenék is jók voltak, a szereplők meg imádni valóak. :D Főleg, Groot és Peter, meg Mordály, de a többieket is nagyon szeretem. :D Drax és Mantis Földi kalandja, annyira vicces volt, főleg a szócsatáik, nagyon bírom őket. :D Szórakoztató volt, jó kis karácsonyi műsor, tuti, hogy újra és újra fogom nézni még egy párszor ezt is. :D

LoneWolf 

Megvan az új kedvenc karácsonyi filmem. Aranyos, vicces, amolyan vérbeli „feel good” GotG sztori, ami még azok szívében is ünnepi hangulatot gyújthat, akik annyira nincsenek oda ezért az ősi, de sokszor giccsesnek és pénzhajhásznak tartott hagyományért. Mindemellett bővítette az Őrzők történetét is, hisz megtudtuk például, hogy: spoiler. Külön örültem még Cosmo jelenlétének, hisz a képregényekben és a játékokban is elég nagy szerepe volt, így sosem nem értettem, hogy az MCU miért hanyagolta el őt.
Természetesen ebből sem maradhatott ki a James Gunn filmjeire jellemző „különleges” zeneáradat sem, így bőven van belőle mit a karácsonyi playlist-re dobálni.
Apró érdekesség, ami talán keveseknek esik le, hogy ez volt az első olyan MCU projekt, amiben nem volt főgonosz (vagy szimplán gonosz) típusú karakter… hacsak nem számítjuk pl. az I am Groot! minisorozatot, ami viszont nem élőszereplős.
ui.: spoiler

Bunney 

Oooooo ezzz annnyira, de annnyira jó volt :)
Szuper karácsonyi hangulatot csinált és hiperaranyosak voltak, viccesek és a végén megható is volt. Nem is gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog :) spoiler
Édesek voltak mindannyian *-* ♥

Stáblista után van egy kis plusz jelenet ^^

9 hozzászólás
Könyvmolykisasszony

Jó volt, hozta a GotG hangulatás, a karakterek a régiek (kivéve Groot? :D).
Valamiért mégis azt vártam, hogy ez Holiday Special rész be fog tömni valami tátongó űrt, de nem, sajnos ez sem feledtette el velem, mennyire várom már a 3. részt. :)
+jó lett volna, ha nem botlok úton-útfélen spoilerbe, de hát ez van

Kemiviki 

Emiatt a film miatt vártam már tűkön ülve a december első napját, hogy végre megnézhessem. És egy pillanatig nem csalódtam. Olyan igazi Galaxis őrzői hangulatot adott.
Nagyon tetszett a történet, a karácsonyi hangulatot is nagyon adta, jók voltak a poénok és a vége annyira megható volt. A zenék nagyon királyak lettek és az első karácsonyi dal nálam mindent vitt.
Levett teljesen a lábamról és úgy érzem mostantól ez a film rajta lesz a „Karácsonyra hangolódás” listán :)

Victorious 

Direkt vártam vele egy kicsit, mert nem akartam karácsonyi különkiadást nézni novemberben, de addig sem akartam várni vele :D (így is belefutottam abba, hogy spoiler)
Amúgy szerintem hozta a szokásos Gotg hangulatot. Vicces volt, de közben aranyos is sok remek karácsonyi dallal, így még jobban várom a karácsonyt, mint eddig :D

MewIchigo_Fan_Daniel 

Aranyos kis karácsonyi sztori volt.
A karakterek ismertek, a képi világ megfelel az elvártnak. Viccesnek pedig vicces, ahogy ez a Galaxis őrzői esetében nem meglepő. Inkább már-már elvárt. :D
Remek kis kikapcsolósást nyújt így a karácsony közeledtével.

Hudson

A The Star Wars Holiday Special után remegő kézzel indítottam el, de ez 10/10 lett. :))
(Na meg Kevin Bacon akkora gyerekkori kedvenc, hogy volt idő, hogy a neve volt az email kódom) :)

SunflowerSz 

Őszintén vicces, de azt hiszem ez a kis film volt az ami végre karácsonyi hangulatba tudott hozni :) írtó aranyos volt, közben pedig a Galaxis Őrzőinél megszokott humor is jelen volt. Plusz azért ez a negyven perc bővítette az Őrzők sztoriját is egy elég fontos szállal. Összességében tehát nagyon aranyos volt, jó zenék voltak benne és szerintem ezt innentől kezdve évente ismételni is fogom :) lehetne amúgy több ilyen kis szösszenet, ami csak hétköznapi dolgokról szól és nincs benne főellenség meg ilyesmik, úgyhogy én várom, hogy mi lesz a következő lépése a Marvel-nek ezzel kapcsolatban :)


Népszerű idézetek

Razor 

Mordály: Haver, nyugi van! Nem fogunk bántani.
Kevin Bacon: Ez egy beszélő mosómedve!
Mordály: MOST VÉGED! NE MERJ ÍGY HÍVNI!

S_Bíborka 

Mantis: Drax! You can’t just kill people.
Drax: How am I supposed to know the rules if no one tells me?

S_Bíborka 

Peter: This isn’t a Christmas gift. This is human trafficking!

Razor 

Mantis: Bocs, de robotok ölték meg egy rokonát!
Drax: Letépem a fejed!
Mantis: DRAX! Ne légy rasszista!

1 hozzászólás
S_Bíborka 

Bzermikitokolok: [singing] Santa is a furry freak with epic superpowers. He flies to every human home in under fourteen hours. He’s a master burglar. A pro at picking locks. If you don’t leave milk and cookies out, he will put dung in your socks.
Peter Quill: That is not part of the lore at all.

S_Bíborka 

Bzermikitokolok: [singing] If you act nicely through the night, and don’t jump on your bed, Santa comes with sugar plums and hurls them at your head. But if you’re on his naughty list, he shoots missiles at your toes. He might just roast your chestnuts with his powerful flamethrower
Peter Quill: No! he doesn’t have a flamethrower!

S_Bíborka 

Bzermikitokolok: [singing] I don’t know what Christmas is, but Christmastime is here. He’s compelled his creepy elves to do his every wish. One sought to be a dentist, now he’s sleeping with the fish.

S_Bíborka 

Drax: [as they crash through Kevin Bacon’s front door] You’re coming with us, as a Christmas present.

S_Bíborka 

Drax: Do you think Kevin Bacon is the leader of the world or just most people?
Mantis: I think everybody.

S_Bíborka 

Handsome Man: Come out and dance with us.
Drax: Dancing is for people who are pathetic.


Folytatása

Összehasonlítás

Marvel


Hasonló filmek címkék alapján