A férfi mögött (2017) 50

The Wife
100' · amerikai, svéd · dráma 16

0 díj · 1 jelölés

Björn Runge filmjében egy negyvenéves házasság kerül veszélybe, amikor a férjet irodalmi Nobel-díjjal jutalmazzák amiatt, ami titokban a feleség munkája.
A Meg Wolitzer bestsellerén alapuló film párkapcsolati dráma, amelyben a díjazás az a szikra, amely fellobbantja az évtizedek óta… [tovább]

angol

Szereposztás

Glenn CloseJoan Castleman
Jonathan PryceJoe Castleman
Max IronsDavid Castleman
Harry Lloydfiatal Joe Castleman
Annie Starkefiatal Joan Castleman
Alix Wilton ReganSusannah Castleman
Christian SlaterNathaniel Bone
Elizabeth McGovernElaine Mozell
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 58


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Lehetséges, hogy ezt a filmet jobban is meg lehetett volna csinálni, mindenesetre nekem így is tökéletesen átjött a mondandója. Számomra Jonathan Price tökéletesen hozta a kissé szenilis írót, aki maga is elhiszi a saját hazugságait, Glenn Close pedig csodálatosan vitte vászonra a megkeseredett, háttérbe szorított valódi tehetséget, aki egyszerre szeretné kikiáltani, hogy valójában a siker őt illeti, másrészt szeretne továbbra is a háttérben maradni és úgy élni ahogy eddig a hőn szeretett férfi mellett. A nehéz téma ellenére a film egy percre sem volt unalmas, és végig lekötötte a figyelmemet. Szerintem több van benne, mint „csak” Glenn Close alakítása.

6 hozzászólás
Leilaa

nagyon örülök, hogy rákerült a listára az Oscar jelöléseknek köszönhetően. Gyönyörű képet fest arról, milyen egy női hátország, és hogy milyen áldozatot képes hozni az ember azért, akit szeret. Amellett, hogy Joan egy élet áldozatát adja, kap egy szálkát, melyet nem húz ki, csúnyán betokosodik. Vannak sérelmek, amik ki nem mondottá válnak az évek során, s ezek csúnyán elfertőződnek. A legmélyebb szerelem válik így mérges gyűlöletté. Számomra ez volt a két legnagyobb konzekvencia.
Könnyű lenne azonnal rásütni az önzőségbélyegét Joe-ra, de mint önmaga is mondja, nem volt nap, hogy úgy kelt volna fel, hogy büszke volt magára. Mégis nagyszerűen alakított az átadás előkészületei alatt.
Őszintén szólva, az előzetes alapján nem voltak különösebb elképzeléseim,vagy várakozásaim a filmmel kapcsolatban, a csalódás pozitív. Érzem, kell, hogy egy kicsit ülepedjenek az érzéseim és gondolataim.

strangelove 

Az egész filmből igazán csak Close emelhető ki: ahogy a lárvaszerű arc finoman reagál, néha életre kel, majd visszarendeződik viaszos mozdulatlanságába, ez emlékezetes. Sajnos nem csak az erőtlen kivitelezés ront a dolgokon (Andrew Haigh kellett volna ide). Már az első flashback után sejtettem, hogy nagyobb bajok lesznek a történettel is. És valóban. Kár, hogy nem elégedett meg az elsőre felvázolt konfliktussal, épp elég lett volna, lektűrbe (hogy azt ne mondjam: ponyvába) illő fordulata szerintem minden mélységnek betesz. A vége összecsapott, de sokat már nem számít.

Wolly

Nekem már az elejétől fogva az volt bennem, hogy nem akarok olyan feleség lennk, hogy majd egyszer visszatekintve a múltba megbánjak valamit, aztán a film kibontakozása közben ez hatványozodott. Sajnálom, hogy ezt csak ugy tudták elérni, hogy a férjet roppant ellenszenves személlyé formálták.
Hogy miért nem lett népszerübb ez a film? Elöfordulhat, hogy pont azért, amiért a feleség sem?
Ha valaki kiváncsi a történetre, felszinesen le tudom irni.

happybeboop 

Nagyon érdekes házastársi kapcsolatot ismerhetünk meg. Egy kapcsolat ami közel sem tökéletes, de egy életen át egymás mellett kitartó kapcsolat, ahol egymásra támaszkodva, és mint egy tökéletes keringőben, közösen lépkedve mennek át az élet táncparkettjén. Ahol a nehézségeket legyőzik, mert a kapcsolat egy másik szintje már az amikor a sérelmeken felül tud emelkedni az ember, akkor is ha fáj. És mindezt nagyszerűen tálalva kapjuk, a tökéletes színészi játék, a lassan kibontakozó konfliktusok, amik végig ott lappangnak a felszín alatt, a finom rendezői munka, és a csodálatos zenék egyvelegével.

EszgéGabi

Micsoda szuggesztív erővel játszik Glenn Close! És nemcsak hogy beszél a szeme, hanem egy egész életregényt játszik el vele. Ő maga nem is kell, hogy megszólaljon, anélkül is tökéletesen érteni, mi játszódik le benne. Ezt jól csinálni csak kevesek tudják. Átvitt értelemben tulajdonképpen róla is szól ez a film, mert valamilyen okból rendkívüli módon nem kedvelik a kritikusok. Eddigi munkássága során 15 jelölésből csak egy díjat sikerült szereznie, Golden Globe-ot a Hatalom hálójában című sorozat főszereplőjeként 2008-ban. Én már a Veszedelmes viszonyokért is odaadtam volna neki. Remélhetőleg érdemesnek találják majd azért egy életmű díjra.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján