A felhők fölött 3 méterrel (A felhők fölött 3 méterrel 1.) (2010) 294

Three Steps Above Heaven · Tres metros sobre el cielo
118' · spanyol · dráma, romantikus 16 !

0 díj · 1 jelölés

A történet két különböző világban élő tinédzserről szól. Egy valószerűtlen kapcsolat krónikája, ami gyakorlatilag lehetetlen, mindazonáltal elkerülhetetlen. Babi tehetős felső középosztálybeli családból származik, aki korlátok közt nőtt fel, jól nevelt, ártatlan és betart minden szabályt. Hache… [tovább]

Képek 24

Szereposztás

Mario CasasHache
María ValverdeBabi
Álvaro CervantesPollo
Marina SalasKatina
Lucho FernándezEl Chino
Andrea DuroMara
Nerea CamachoDaniela
Cristina PlazasRafaela

Kedvencelte 92

Várólistára tette 114


Kiemelt értékelések

Theana 

Újra bebizonyosodott, hogy ne mindig mások véleményére támaszkodjak. Annyi barátom mondta, hogy „ez bizony annyira, de annyira jó, hogy az csak na”, és ha szóba jött a film, akkor: „úúú, ez a legjobb film”. Öhm, cirip, cirip.

Karakterek terén Katinát tudtam megkedvelni, és a történet sem volt új, kapásból fel tudnék sorolni min. öt ilyesfajta filmet, de nem is ez volt a bajom. Az egész mondanivalója. spoiler

Csak nem értem az embereket.

4 hozzászólás
Törpillaa 

❤❤ Imádom, imádom. ❤❤ Nagy kedvencem ez a film, már azóta mióta először megnéztem, és ezen senki és semmi nem változtathat. :-) Én állatira belezugtam a vadállatba, Hache eszméletlenül szexi, imádom a mosolyát, és ahogy ki néz. Olyan rosszfiús sármja van, ami teljesen elvarázsolt. :-) ❤❤ És tudom, hogy a sztori sablonos meg hasonló marhaság, de én imádom. Bár a végével nem vagyok kibékülve, és nem is leszek sosem. Babi a full gazdag sznob csajszi olyan, de olyan egy hülye liba. Hagyta ezt a szexistent elmenni, és ott hagyta, egy bunkóért, aki az anyjának tetszett, mert olyan „jó fiús” a kinézete. Pfff. spoiler Pollo és Katina-t nagyon megszerettem, cuki páros voltak, és nem ezt érdemelték volna. spoiler Babi és Hache, Pollo és Katina baromira megérdemelte volna. A többi szereplő is jó volt és a sztori is, csak a vége nem. Eddig még nem került a kezembe a könyv, de ha az is ilyen valakit meg fogok dádázni, az biztos. :-D :-D Mario Casas egy félisten. Imádlak. ❤❤ Újranézős lesz az tuti. :-)

viky0222 

Nem. Csak nem. Én komolyan nem értem, mit szeretnek ennyire az emberek ezen a filmen. Szerintem borzasztó volt, sablonos és idegesítő. Mivel elég sokszor bejönnek azok a filmek/könyvek, amik a tömegnek, ezért adtam neki egy esélyt. Valószínű hat évvel ezelőtt kellett volna megadnom neki, akkor talán nem kapartam volna a falat…
Babi mindössze egy elkényeztetett, gazdag liba, akinek épp nem tetszik, hogy mindent megkapott, amit csak lehetett. Mindenképp lázadni akart, de kb. azért, mert úgy érezte, az menő…
H. meg… ő is baromira idegesített. Egyáltalán nem láttam meg benne olyat, ami miatt szeretni lehetne, pedig nekem aztán be szoktak jönni a rosszfiús egyedek, főleg könyvekben. :D H. viszont csak szimplán bunkó volt, és fogalmam sincs, hogy ezek ketten mégis hogyan jöhettek egyálatlán össze, mit láthattak a másikban.
A történet, mint már említettem, sablonos és kiszámítható. Semmi meglepő nem volt spoiler
Óóóó igen, a legidegesítőbb dologról még nem is írtam. Babi és H. folyamatos veszekedése, szeretlek-nem szeretlek kapcsolata. Annyira gyerekes volt az összes, hogy szinte fizikai fájdalmat okozott…
Soha többet nem akarok találkozni ezzel a filmmel, a második részével meg pláne…

3 hozzászólás
Netta88 

Még ha sablon is ez a film, mert az, mégis van benne valami, amitől jobb lesz, mint a többi hozzá hasonló.
Ez a film nem végződik happy end-el, és bár szomorú vagyok emiatt, mégis úgy érzem, hogy ez így volt jó. Ez a film életekről szól. Döntésekről. Megbánásról. Boldogságról. Veszteségről. Változásról. Hibákról. Megfelelésről. Arról, hogy kik vagyunk és kik akarunk lenni. Maradunk-e azok, akik vagyunk vagy megpróbálunk megváltozni. Senki nem tökéletes, de igyekszik az lenni. Én legalábbis így érzem, hogy erről szólt a film.

Nem minden szereplőt kedveltem, sőt Babi-t egyenesen nem értettem, miért mindenért Hache-t hibáztatja? Pl. látszott, hogy szándékos volt, amit a másik srác tett. Az sem Hache hibája volt, ami Pollo-val történt. Hache-nak nem volt fontos senki? Ő nem törődött senkivel? Ugyan. Hache volt az, aki nem beszélt a legjobb barátnőjével azután, ami történt, amikor a legnagyobb szüksége lett volna rá? Nem.
Hache-t sem védem. Neki sem úgy kellett volna intéznie a dolgokat, ahogy tette, de rajta látszott, hogy igyekszik…
Szerintem ez egy szép film, mély mondanivalóval.

crissy 

Hűű. Hát láttam már ezt a filmet 10 évvel ezelőtt, de már akkor sem tartozott abba a filmes kategóriába, amiket szívesen újranéznék, s emlékszem, hogy nem is nagyon mondtam senkinek, hogy nekem nem nagyon tetszett, mert körülöttem mindenki imádta.
Igazából nem volt ez épp annyira rossz. Szerintem ebben a témában, ebben a műfajban vannak ennél sokkal rosszabb alkotások, de az a baj, hogy a negatívumok túlságosan háttérbe szorítja a, khm, kevésbé rossz elemeket, s szerintem pont az a film gyenge pontja, ami az erőssége kellene legyen, s az a két főszereplő. Együtt és külön is kifejezetten irritálóak voltak. Babi, te jó ég, hát már megértem, hogy miért állok annyira szkeptikusan a női főszereplőkhöz, mikor léteznek az ilyen létrehozott karakterek, mint ő. Komolyan mondom, ritka idegesítő egy lány, s H agresszivításával párosítva, hát egy text book toxikus párt alkotnak.
Újranéztem, mert a kolleganőm kölcsön adta a könyveket, s egyszerűen nem tudom rávenni magam, hogy olvassam, de szegénykém szinte minden nap megkérdezi tőlem, hogy na hogy haladok vele, úgyhogy muszáj lesz mostmár azokat is elolvassam :)) :/

Valcsa

Nem, nem, nem és nem… Nem fogom megérteni soha, hogy ez a film miért olyan hűűűdejó… -.- Az egész nem szól másról, mint hogy van 2 végletekig önző tizenéves (akiknek csak a hülyeségre van eszük, amúgy meg megrekedtek egy óvodás gyerek agyi szintjén…), akik nyűglődnek: nem csak a környezetükkel kapcsolatban, de még egymással is… (igen, 2 órán keresztül az megy, hogy „a p*csába, hogy minket senki sem ért meg!”, illetve „hagyjál engem békén! utállak!”, és mindez felváltva…).
Itt van ugye a mi drága Babink, aki jódolgában már azt sem tudja, mit csináljon – mellesleg egyetértek Hugo, azaz „H” legelső beszólásával a csajt illetően… és ezzel nem is lenne semmi baj, ha nem játszaná végig az ellenállhatatlan bombanőt – már ez is elég irreális, hogy mit lát benne a srác, aki eléggé rabja a külsőségeknek, és hihető, hogy pont most kezdi el meglátni bárkiben is a belső szépséget… hát lol… -.-.
Nem mellesleg meg olyan hisztikirálynő ez a lány, hogy ilyet még nem látott a világ: minden szirsz*rért felkapja a vizet, és többé látni se akarja H-t, ésatöbbi, ésatöbbi… És hangsúlyozom: EZ MEGY 2 ÓRÁN ÁT!
Aztán itt van ez a másik balfék, H, akinek ugyan már valós problémái vannak spoiler, de mindent az öklével igyekszik megoldani. Komolyan, ő már-már klinikai eset, nem ártana kezeltetni ezek miatt a kényszeres dühkitörései miatt…
Maga a sztori is totál valószerűtlen… spoiler

Az i-re a pontot az utolsó jelenetek tették fel nálam… spoiler És most rá is térek, hogy mi az, ami dühített az előbb említett részen:
spoiler
Nekem ez a film túl sok volt. Láttam, hogy készült folytatása is: nem tudom, elpazarlok-e újabb 2 órát az életemből erre a borzalmas, valószerűtlen, oltári nagy baromságra… 99%-ban biztos vagyok benne, hogy nem.

liliannahorvath

Emlékszem,hogy nagyon de nagyon menőőő volt,amikor kijött a film. Mindenki ezért volt oda,ezzel volt tele a facebook. A legtöbb lány ismerősőm a képekből kivágott jeleneteket rakott ki az üzenőfaljára a filmből kivett idézetekkel (amiknek soha nem volt értelme,legalábbis szerintem). Aztán én is megnéztem egy nyáron a barátnőimmel lehettem vagy 13,12. Nem tudom. Én nem is nagyon ragaszkodtam hozzá. Szóval megnéztük és a film végére érünk,én fapofával ülök a helyemen a többiek meg levannak sokkolva. MILYEN KIRÁLY VOLT LILIII. Én meg meg sem tudok szólalni,mert csalódtam a filmben. Talán ez volt az első olyan filmes élményem,ahol csalódtam a filmben. Mert hatalmas nagy elvárásaim voltak,hiszen mindenki ezért volt oda. Mindenki erről a H-ról áradozott,hogy mekkora egy görög isten stb. Én meg…okééés biztos.
Természetesen van 2.rész. Nem tervezem megnézni.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

EsztA 

Nincs visszaút. Érzi az ember. És ekkor jön el a pillanat, mikor felidézzük hogy is kezdődött. Majd rájövünk, hogy már azelőtt, hogy gondoltuk volna. Jóval azelőtt. És az emberben ekkor tudatosul, hogy minden csak egyszer történik meg. És bármennyire szeretnénk is, ugyanaz az érzés már sose lesz meg. Soha többet nem érezzük magunkat három méterrel a felhők fölött.

sziromkiállítás

Hache: Jaj, Babi, Babi, Babi. Vadállat vagyok, egy kretén, ocsmány disznó, de azt hagynád, hogy megcsókoljalak. Nem vagy következetes.
Babi: Te szemét vagy!!!
Hache: Tátogtál, mint egy kishalacska, alig vártad, hogy rád cuppanjak.

Nórcsy08

Mindig van egy pont, ahol az út kettéválik. Abban a hitben válunk szét, hogy az útjaink egyszer újra összefutnak. Ahogy távolodunk az úton, a másik egyre kisebbnek tűnik. De nem baj, egymásnak vagyunk teremtve.

Nórcsy08

Hache: A jó kislányok tényleg büntit kapnak, ha rosszalkodnak.

Nórcsy08

Az ember egyszer csak azon kapja magát, hogy a környezetében senkiről sem akar példát venni.

Nórcsy08

Jön egy fordulat, bekattan valami, és az ember érzi, hogy változás következik, sőt, már be is állt. (…) És többé már semmi sem lesz a régi, soha.


Folytatása

Összehasonlítás

A felhők fölött 3 méterrel


Hasonló filmek címkék alapján