A fekete Dália (2006) 53

The Black Dahlia
121' · amerikai, német · dráma, krimi 16

0 díj · 4 jelölés

A Fekete Dália egy kitalált történet megszállottságról, szerelemről, korrupcióról, sóvárgástól és romlottságról, egy fiatal hollywoodi sztárjelölt 1947-ben valóban megtörtént brutális gyilkosságát alapul véve. Az eset sokkolta Amerikát és a mai napig megoldatlan maradt. Két ökölvívóból lett… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Josh HartnettDwight 'Bucky' Bleichert
Scarlett JohanssonKay Lake
Aaron EckhartLee Blanchard
Hilary SwankMadeleine Linscott
Mia KirshnerElizabeth Short
Mike StarrRuss Millard
Fiona ShawRamona Linscott
James OtisDolph Bleichert
John KavanaghEmmett Linscott
Rose McGowanSheryl Saddon
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 64


Kiemelt értékelések

Blissenobiarella 

Nagyon félve ültem le megnézni ezt a filmet, ugyanis a regényt, ami az alapját adta, körülbelül a 15. oldalon adtam fel, annyira kibuktam tőle… az egésznek a hangulata egyszerűen tocsog a tesztoszteronban, mindenki állati férfias, minden férfi izmos és vagány, a nők biodíszletek, bennem meg bugyog fel a hányinger.
Na, a film pont ugyanilyen. Kiegészítve azzal, hogy itt a színészek játékával is kiegészültek a karakterek… spec. Josh Hartnett nekem olyan, mint egy szomorú kiskutya, nem bírom nézni, ahogy próbál maszkulin lenni. Scarlett Johanssont meg amúgy én szeretem, de itt nem több, mint egy Marilyn Monroe hasonmás, és ez baromi irritáló.
A sztori is vacak. A dialógusok is szörnyűek…ehhez egyébként a szinkron is alkalmazkodik, én nagyon affektálósnak éreztem mindenkit…
Az egész film rossz, minden mesterkéltségével, és a többivel együtt. Egyetlen percét sem élveztem.

Görgei_Beáta

Sajnos egyáltalán nem tudott lekötni, teljesen mást csináltam közben, épp csak azért nem kapcsoltam le, hogy „végig menjen”… mert nem szeretek félbe hagyni dolgokat.

Kiskakukk 

Ez a film egész egyszerűen rossz. Nem kicsit, nagyon. Emlékszem, anyámmal együtt néztük, mert jókat hallottunk róla, hát volt nagy koppanás, ugyanis ez a film kb. nézhetetlen. (Anyám teljesen kiakadt, hogy mennyire pocsék. :D) A sztori nem lenne rossz, de annyira dögunalmasan és hosszan van tálalva, hogy az embert az elalvás kerülgeti már az első fél óra után. Izgalom valahol a béka segg.e alatt. Feszültség az van – én voltam feszült, de nagyon, hogy mikor történik már végre valami. A karakterek unszimpatikusak, unalmasak, teljesen mindegy volt részemről, hogy épp ki fordul fel. A színészi játék is olyan, mintha maguk a színészek is halálosan unnák az egészet.
Szóval pocsék egy film, kár az időt pazarolni vele.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján