A diktátor (2012) 132

The Dictator
83' · amerikai · vígjáték 16

Haffaz Aladdin tábornok hatéves kora óta vezeti az olajban gazdag, ám elszigetelt észak-afrikai Wadiya köztársaságot. Mindent megtesz azért, hogy a demokrácia be ne tehesse lábát országába, amelyet kizárólag ő hivatott sanyargatni és kiszipolyozni. Az elpusztíthatatlan szakállú Aladdin, akkor… [tovább]

magyar

Képek 14

Szereposztás

Sacha Baron CohenAladeen tábornok
Ben KingsleyTamir
Anna FarisZoey
Sayed BadreyaOmar
Kevin CorriganSlade
Aasif Mandvidoktor
Rizwan Manjipáciens
Olivia Taylor DudleySvetlana nővér
Edward Nortonönmaga
Megan Foxönmaga

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 19

Várólistára tette 42


Kiemelt értékelések

moonchristal 

Hm, nem is tudom, mit mondhatnék erről a filmről. Igazából élveztem, meg vicces, és persze nagyon groteszk is volt, amilyen lenni is akart, de nekem mégis kicsit túl sok(k) volt.
Egyébként abszolút ötletes, fantasztikus szereplőgárdával, és még mondanivalója is van, épp ezért nem is értem, miért maradt bennem mégis valami fura, kényelmetlen érzés az egész kapcsán. Mindenesetre élmény volt megnézni, és kár lett volna kihagyni, de azért nem hiszem, hogy szeretném újranézni.

Nyctea

Nagyon beteg film, mely jól kifigurázza a diktatúra rendszerét és a közel-keleti konfliktust. Vannak benne sírva röhögős jelenetek, de olyanok is, melyeken az ember inkább csak elfintorodik… Az biztos, hogy kell egyfajta humorérzék ennek a filmnek az élvezetéhez. Nekem tetszett. :)
A zene is elsőosztályú, már ha valaki nem idegenkedik az arab popzenétől.
Aladeen, madafaka!

Nadja_Blue 

Azt hittem olyan lesz, mint a Bruno, de ez azért jobb. Azért ez se lett kedvenc, de legalább elég nyugodtan végig tudtam nézni. Egyszer elment így nagy társaságba nézve, de biztos, hogy nem nézném újra.

Angria_Wolf

Nem mondom… tudtam volna élni enélkül a film nélkül. Néhol esküszöm már fizikai fájdalmat okozott. Valahogy jobbra számítottam. Persze voltak benne jó jelenetek, de talán összesen háromszor vagy négyszer nevettem fel igazán. Ebből az egyik a helikopteres volt. Tömény rasszizmusra, sztereotípiákra, és gusztustalanul közönséges humorra épül. Annak viszont szép példája, minden benne van.

Zakuro 

Utolsó mozis élmény az általános iskolai osztályommal. Nagyon gangsták voltunk, mert 14 évesen megnéztünk egy 16 karikás filmet – bár osztályfőnökünk gondban volt, beengednek-e rá, és ne nézzük inkább a Hófehér és a Vadászt. Végül ebben maradtunk. Azt hiszem, bár nem láttam azt a filmet azóta se, ezzel jobban jártunk. Akadtak ugyan gusztustalan poénok, de összességében még mindig több volt a „sírva nevetős”, mint a „fogom a fejem, hogy mi ez a sz@r” jellegű. És jó volt a zene, ez még plusz egy pozitívum.

Fummie

Tavaly szilveszterkor láttam először, de félig elaludtam rajta. Idén megnéztük újra, és olyanokat szakadtunk rajta. Az alpári viccek nem jók, de a 911es jeleneten annyit röhögtem. Nagyon okos ez a film.

dorcy01

Hogy ennek a filmnek mennyire semmi értelme nincs … :D

Stella9 

Hatalmas film, több helyen sírvaröhős volt számomra. Mikor mászik át a kötélen, meg a csúcsos bomba, Istenem… :D

Londonna 

Párom ragaszkodott hozzá, hogy nézzük meg. :) Személy szerint meglepődtem azon, hogy ez a film mennyire lightos… :D Legalábbis egy Grimsby után mindenképpen. Mindketten valami hasonló fajsúlyra számítottunk, ehhez képest ez nagyon „langyi” lett. De ez nem jelenti azt, hogy nem volt jó vagy szórakoztató! Bevallom, itt én leginkább Ben Kingsleyért lelkesedtem. Imádtam a szerepben, annyira jól állt neki. Külön tetszettek a fejek, amiket vágott. :)
A film poénjai szerintem alapvetően ötletesek és jópofák. „Undi” humorizálás kevés van, amit nem hiányoltam. Bárhogy is, görbe tükör a film és mint ilyen, teljesen rendben van.

Cayetano

Határozott jobb volt, mint amire számítottam. Egy két felesleges hülyeségtől eltekintve, nagyon jó poénok voltak benne. Nem egy szokásos béna paródia, jól megfogta a dolgokat, ezért tudott igazán vicces lenni a film, nem olyan kényszeredetten vigyorgós.


Népszerű idézetek

Londonna 

– Miért vágtad le a fejét?!
– Azt mondtad, B-terv!
– A B-terv az, hogy kávézunk és tanácskozunk, nem az, hogy levágod a fejét!

Londonna 

– Ez elképesztő!
– Nem elképesztő, csak kevésbé szar!

Nyctea

A gyakran tudatlanként aposztrofált tábornok 300 wadiyai szót Aladeenra változtatott, köztük a pozitív és a negatív szót is, mellyel komoly zűrzavart okozott.
– Melyiket mondjam, az Aladeen hírt vagy az Aladeen hírt?
– Az ööö… Aladeen hírt?
– Maga HIV Aladeen.

Londonna 

Haha, becsaptalak. Farkasasszony! Justin Bieber pufi hasonmása! Szőrri Potter!

Maryana

– Sajnálom. Rossz hír. Lány lett. Hol a kuka?

Aprile

Wadiyában nincs ellenzék. A közvéleménykutatások szerint a népesség 112 százaléka imád, 14 százaléknyi a közömbösök aránya. Odahaza senki nem kérdőjelezi meg a hatalmam. Aki mégis igen, az mind külföldi terrorista.

Bogesxd 

Miért vagytok ilyen diktatúra ellenesek? És ha Amerikában diktatúra lenne? A népesség egy százalékánál lehetne az ország egész vagyona. Adócsökkentéssel még gazdagabbá tehetnétek gazdag barátaitokat, kisegíthetnétek őket, ha veszítenek a szerencsejátékon. A szegényektől megvonhatnátok az egészségügyi ellátást és az oktatást. A média szabadnak tűnne, de titokban egyetlen ember irányítaná a családjával. Lehallgathatnátok a telefonokat. Kínozhatnátok külföldi foglyokat. Manipulálhatnátok a választást. Hazudhatnátok arról, mért háborúztok. A börtönöket megtölthetnétek egy bizonyos fajjal, és senki nem panaszkodna. A média segítségével addig riogathatnátok a népet, míg olyan politikát nem támogatnak, ami a saját érdekük ellen van. Tudom, ezt nehéz elképzelni nektek, amerikaiaknak, de próbáljátok meg!

Londonna 

Edward Norton, szólj Viggo Mortensennek, hogy már kiszemeltem!

Bogesxd 

A demokrácia szőrös hónaljú és leadhatna öt kilót. A demokrácia olyan, mint egy kemo parókás törpe.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján