A diktátor (2012) 278

The Dictator
83' · amerikai · vígjáték 16

Haffaz Aladdin tábornok hatéves kora óta vezeti az olajban gazdag, ám elszigetelt észak-afrikai Wadiya köztársaságot. Mindent megtesz azért, hogy a demokrácia be ne tehesse lábát országába, amelyet kizárólag ő hivatott sanyargatni és kiszipolyozni. Az elpusztíthatatlan szakállú Aladdin, akkor… [tovább]

magyar

Képek 14

Szereposztás

Sacha Baron CohenAladeen tábornok
Ben KingsleyTamir
Anna FarisZoey
Sayed BadreyaOmar
Kevin CorriganSlade
Aasif Mandvidoktor
Rizwan Manjipáciens
Olivia Taylor DudleySvetlana nővér
Edward Nortonönmaga
Megan Foxönmaga

További szereplők

Kedvencelte 27

Várólistára tette 81


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nem ez a világ legkifinomultabb vígjátéka, de szerintem teljesen rendben van és elérte a célját; remekül sikerült neki a diktatúrák kifigurázása. Jól szórakoztam rajta és jókat nevettem, miközben néztem. Sacha Baron Cohent nagyon szeretem, most sem okozott csalódást.

BlackWidow

Nagyon jó kis vígjáték lett belőle.
Régebben is láttam szerintem, de talán nem végig.
Most jókat nevettünk rajta tesómmal és jó kis kikapcsolódás volt.
Anna Faris valahogy mindig megkapja ezeket az idióta szerepeket….:D.

moonchristal 

Hm, nem is tudom, mit mondhatnék erről a filmről. Igazából élveztem, meg vicces, és persze nagyon groteszk is volt, amilyen lenni is akart, de nekem mégis kicsit túl sok(k) volt.
Egyébként abszolút ötletes, fantasztikus szereplőgárdával, és még mondanivalója is van, épp ezért nem is értem, miért maradt bennem mégis valami fura, kényelmetlen érzés az egész kapcsán. Mindenesetre élmény volt megnézni, és kár lett volna kihagyni, de azért nem hiszem, hogy szeretném újranézni.

ChEebor 

Az a baj ezzel a Sacha Baron Cohennel meg a filmjeivel, hogy kitalálnak valami vicceset, aztán telerakják alpári dolgokkal. Itt is a film közepe felé már szekunder szégyenérzetem volt a gusztustalanságoktól. Pedig az a baj, hogy ezek nélkül ez konkrétan egy nagyon intelligens film, ami ügyes kézzel keverné az angol vígjátékokra jellemző abszurdkodást és a szatírát. Nagyon jól kicsúfolja a teljhatalmú diktátorokat és országaik szörnyű világát, kiváló a sablonossága ellenére is működő alapötlet, mindezt pedig nagyszerű színészek adják elő. Érdemes megnézni, de csak akkor ha nem zavar egy kis trutyi két nagyon jó poén között.

Nyctea 

Nagyon beteg film, mely jól kifigurázza a diktatúra rendszerét és a közel-keleti konfliktust. Vannak benne sírva röhögős jelenetek, de olyanok is, melyeken az ember inkább csak elfintorodik… Az biztos, hogy kell egyfajta humorérzék ennek a filmnek az élvezetéhez. Nekem tetszett. :)
A zene is elsőosztályú, már ha valaki nem idegenkedik az arab popzenétől.
Aladeen, madafaka!

Nadja_Blue

Azt hittem olyan lesz, mint a Bruno, de ez azért jobb. Azért ez se lett kedvenc, de legalább elég nyugodtan végig tudtam nézni. Egyszer elment így nagy társaságba nézve, de biztos, hogy nem nézném újra.

Angria_Wolf

Nem mondom… tudtam volna élni enélkül a film nélkül. Néhol esküszöm már fizikai fájdalmat okozott. Valahogy jobbra számítottam. Persze voltak benne jó jelenetek, de talán összesen háromszor vagy négyszer nevettem fel igazán. Ebből az egyik a helikopteres volt. Tömény rasszizmusra, sztereotípiákra, és gusztustalanul közönséges humorra épül. Annak viszont szép példája, minden benne van.

Zakuro 

Utolsó mozis élmény az általános iskolai osztályommal. Nagyon gangsták voltunk, mert 14 évesen megnéztünk egy 16 karikás filmet – bár osztályfőnökünk gondban volt, beengednek-e rá, és ne nézzük inkább a Hófehér és a Vadászt. Végül ebben maradtunk. Azt hiszem, bár nem láttam azt a filmet azóta se, ezzel jobban jártunk. Akadtak ugyan gusztustalan poénok, de összességében még mindig több volt a „sírva nevetős”, mint a „fogom a fejem, hogy mi ez a sz@r” jellegű. És jó volt a zene, ez még plusz egy pozitívum.

Fummie

Tavaly szilveszterkor láttam először, de félig elaludtam rajta. Idén megnéztük újra, és olyanokat szakadtunk rajta. Az alpári viccek nem jók, de a 911es jeleneten annyit röhögtem. Nagyon okos ez a film.


Népszerű idézetek

BlackWidow

Sajnálom. Rossz hírem van. (…) Lány lett. Hol van a kuka?

Londonna 

– Miért vágtad le a fejét?!
– Azt mondtad, B-terv!
– A B-terv az, hogy kávézunk és tanácskozunk, nem az, hogy levágod a fejét!

Zakuro 

Aladeen: Áh, Amerika! Feketék építették és most a kínaiaké.

Nyctea 

A gyakran tudatlanként aposztrofált tábornok 300 wadiyai szót Aladeenra változtatott, köztük a pozitív és a negatív szót is, mellyel komoly zűrzavart okozott.
– Melyiket mondjam, az Aladeen hírt vagy az Aladeen hírt?
– Az ööö… Aladeen hírt?
– Maga HIV Aladeen.

Bogesxd 

Miért vagytok ilyen diktatúra ellenesek? És ha Amerikában diktatúra lenne? A népesség egy százalékánál lehetne az ország egész vagyona. Adócsökkentéssel még gazdagabbá tehetnétek gazdag barátaitokat, kisegíthetnétek őket, ha veszítenek a szerencsejátékon. A szegényektől megvonhatnátok az egészségügyi ellátást és az oktatást. A média szabadnak tűnne, de titokban egyetlen ember irányítaná a családjával. Lehallgathatnátok a telefonokat. Kínozhatnátok külföldi foglyokat. Manipulálhatnátok a választást. Hazudhatnátok arról, mért háborúztok. A börtönöket megtölthetnétek egy bizonyos fajjal, és senki nem panaszkodna. A média segítségével addig riogathatnátok a népet, míg olyan politikát nem támogatnak, ami a saját érdekük ellen van. Tudom, ezt nehéz elképzelni nektek, amerikaiaknak, de próbáljátok meg!

Londonna 

– Ez elképesztő!
– Nem elképesztő, csak kevésbé szar!

Londonna 

Haha, becsaptalak. Farkasasszony! Justin Bieber pufi hasonmása! Szőrri Potter!

Bogesxd 

A demokrácia szőrös hónaljú és leadhatna öt kilót. A demokrácia olyan, mint egy kemo parókás törpe.

zuna19 

Aladeen: 20 dollár egy napra az internet? Mi a szar? És szerintük még én vagyok a nemzetközi bűnöző. (…) A minibárhoz senki nem nyúlhat, pofátlan rablás!


Hasonló filmek címkék alapján