A bennfentes (1999) 60

The Insider
160' · amerikai · dráma, életrajzi, thriller

7 díj · 19 jelölés

Jeffrey Wigand (Russell Crow) kutatási és fejlesztési vezetőként dolgozik az egyik legnagyobb dohányipari cégnél. Mikor a vezetés olyan kísérletekbe kezd, amely a nikotinfüggés felgyorsítását célozza, Wigand tiltakozik, amiért kirúgják. Mivel elismert tudósnak és abszolút bennfentesnek számít,… [tovább]

Szereposztás

Russell CroweJeffrey Wigand
Al PacinoLowell Bergman
Christopher PlummerMike Wallace
Diane VenoraLiane Wigand
Philip Baker HallDon Hewitt
Hallie Kate EisenbergBarbara Wigand
Lindsay CrouseSharon Tiller
Debi MazarDebbie De Luca
Stephen TobolowskyEric Kluster
Colm FeoreRichard Scruggs

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

Filmdoki

Nem rossz film Mann-tól, bár kicsit túlnyújtott. Érdekes, hogy sokan az első felét szokták kritizálni, hogy túl lassú és a film második fele pörög fel igazán. Nos, nekem pont az első fele tetszett jobban, aztán az utolsó egy órát már elnyújtottnak éreztem. A végén pedig sajnos a katarzis is elmaradt. Egyébként jól építkezik a film, vannak nagyon feszült pillanatok, azonban egy idő után szerintem elvesztek a részletekben (vagy én vesztem el bennük) és emiatt lett elég felemás az összhatás. A színészek egyébként kiválóak, bár Pacino-tól ez ekkortájt még elvárható volt. Crowe pedig méltó kollégájához, mi több, talán jobban is alakított, mint az öreg. Sajnos egyébként Crowe figurája a film végére háttérbe szorul, és Pacino újságírója kerül a középpontba, ami szintén nem tett túl jót a filmnek szerintem.
Összességében viszont nem rossz darab, bár olykor túlzottan próbál dramatizálni, ami miatt kicsit erőltetettnek hathat, de egyszer érdemes megnézni, már csak a két főszereplő miatt is.

csokidani 

Nem igazan ereztem semmit, mikozben neztem.

Ratsui 

Pacino ès Crowe alakitàsai ebben a filmben kivàlóak. A meddig mehetünk el az igazsàg kimondàsàval, mikor vàlik ez öncèluvà, nos ezekre a kèrdèsekre próbàl a film a màsodik felèben vàlaszt adni.

Mr_White 

Néha kicsit túldramatizált.
Néha el akarja hitetni, hogy az újságírók grál lovagok (pedig nem azok).
De ezen kívül egy hiteles történet emberi kiállásról és tragédiáról.


Hasonló filmek címkék alapján