300: A birodalom hajnala (300 2.) (2014) 139

300: Rise of an Empire
102' · amerikai · akció, dráma, háborús, fantasy 16

A görög városok kitartanak. A hatalmas Perzsa Birodalom sem tudja megtörni ellenállásukat. Az athéni városállam egyik hőse, Themisztoklész vezetésével a kis hellén hajóhad az Artemiszion-foknál szembeszáll az óriási perzsa flottával. Természetesen nem tudják megállítani őket, ám a túlerő ellen… [tovább]

magyar

Képek 1

Szereposztás

Sullivan StapletonThemisztoklész
Eva GreenArtemiszia
Lena HeadeyGorgo királynő
Rodrigo SantoroXerxész
Jack O'ConnellCalisto
Callan MulveyScyllias
Andrew TiernanEphialtész
Hans MathesonAesyklos
Andrew PleavinDaxos
Igal NaorDarius király

További szereplők

Kedvencelte 3

Várólistára tette 55


Kiemelt értékelések

Sydney 

Nem egy nagy eresztés, sőt, de hogy a zenéjét mennyire imádom!!!!

Negative_Singularity 

Nem hozott semmi újat, a Szalamiszi csata egy képregényes változata, ennyi. Tetszett, hogy nem volt színészváltás, jól hozta az idővonalakat is, összességében jó volt.

Szencsike 

Tetszett, ahogy lassított felvételben ömlött a vér vagy épp vágták le az ellenfél testrészét. Mély mondanivaló és meztelen férfi kb. ugyanannyi volt mint az első részben.

otaksa 

Olyan, mint a másik 300. Mindenhol fekete, kivéve a vér pirosát, a bőr barnáját, és a görögök köpenyének kékjét (meghaltam volna egy kis zöldért!), bugyog a vér, lerepülnek a fejek, karok, lábak, aki azt képzeli, hogy a Kill Bill véres, az még nem látta a 300-akat. Jó történelmi tudás felfrissítésének is, illetve nem emlékszem, hogy láttam volna valaha filmben ennyi izmos, meztelen férfi mellkast (pedig a Magic Mike is megvolt) :-D
Bicepsz mérgezésem van, nincs kétség…

Lappantyú 

Eva Green és Lena Headey se tudták élvezetessé tenni számomra ezt a filmet, ami azért teljesítmény. A sajátosan elborult és életszerűtlen látványvilág, ami (elvileg) csak a 300-filmekre jellemző, egészen elszórakoztatott, de a cselekmény és a „karakterizálás”, te jó ég, azokra nem találok szavakat, annyira rossz volt. Történelmi hitelességet eleve nem is akartam keresni a sztoriban, de még így is a fejemhez kaptam néha, hogy „Ezt most mégis hogy gondoltátok?!”.

krlany 

Az első rész teljesen rendben volt, de ez! Valami hihetetlen kudarc. Nem szoktam félbehagyni filmeket, de erre nem volt szívem több időt pazarolni. Túl lett spirázva.

NaNa_88 

Nem tetszett. Amennyire odáig voltam az elsőért ez annyira rossz volt. A 2 csillagot csak ezért kapta meg, mert a látvány az itt is megütötte a szintet. De kb ennyi az érdeme. Egymás után ismétlődtek ugyanazok a jelenetek.

Hippoforaccus 

Sokkal drámaibbra van véve a figura, mint az előzőben, és ahhoz képest, hogy ebben is ömlik a vér, meglepően unalmas.

Chibana 

Egyedül Eva Green és karaktere adott némi színt a filmnek, ebben a filmben semmi nyoma nem volt annak, ami érdekessé tette a 300-at. Tipikus: „lovagoljuk meg a híres címet” kiadás.


Népszerű idézetek

K_Maria 

A jövőt mindig az határozza meg, amit a múltban elszenvedtünk.


Hasonló filmek címkék alapján