Zorba, a görög (1964) 24

Zorba the Greek · Alexis Zorbas
142' · amerikai, angol, görög · dráma

3 díj · 7 jelölés

Basil, angol író egy makedóniai faluban megismerkedik Alexis Zorbával, a bányásszal. Zorba eredeti egyéniség, akinek élete a vad görög tájat és a népi temperamentumot jeleníti meg. Mély benyomást gyakorol Basilre, aki emellett egy másfajta mentalitással is megismerkedik, ami… [tovább]

angol

Szereposztás

Anthony QuinnAlexis Zorba
Alan BatesBasil
Lila KedrovaMadame Hortense
Irene PapasÖzvegy
Giorgos FoundasMavrandoni
Sotiris MoustakasMimithos
Anna KyriakouSoul
Eleni AnousakiLola
Yorgo VoyagisPavlo
Takis EmmanuelManolakas

Kedvencelte 4

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

Melyviiz

Nem vagyok egy fekete-fehér film rajongó, a régi filmeket nem is igazán ismerem, keveset láttam.. ezt is kemény unszolásra néztem meg.
– minden pillanata értékes volt számomra. Ennek a filmnek (és talán ez a régi filmek sajátossága) lelke van.
A karakterek se nem jók se nem rosszak. Emberek.
A színészek elképesztően játszanak. Nem tökéletes a bőrük, a sminkük, a testük, a mozdulataik.. semmi sem tökéletes. A történet sem tökéletes. Nem arról szól, hogy az ember valamit elkezd, küzd és BIZTOSAN sikerül. És nem is arról, hogy megkívánsz valamit és egyből a tied lesz, vagy, hogy biztosan a tied lesz.
Kicsit inkább arról, hogy a rossz dolgokon kár rugózni. Hogy az életben vannak bukások. Hogy mindez nem kell, hogy nyomorékká tegyen, hogy véglegesen a padlóra küldjön és mélyen és hosszan szenvedj tőle. Ez a természetes. Ez a steril nélküliség. Ez az élet. A kalamajka. A halál, na az majd sima lesz és nyugodt. Addig viszont vállalni kell a kalamajkát.
Vagy valami ilyesmi.

Kiskakukk 

Azért öt csillag, mert a nyápic főszereplőtől teljesen kikészültem, nagyon dühös voltam, ennyire nyámnyila ne legyen már egy férfi. Igen, a lincselésre gondolok.
Amúgy nem volt rossz.


Népszerű idézetek

EBrody

Táncolni kell, uram. A zene majd csak megjön valahonnan.


Hasonló filmek címkék alapján