Zongoralecke (1993) 94

5 díj · 3 jelölés

1851-ben Ada, a néma skót asszony Új-Zélandra utazik a kislányával, ahová levelezés útján adta férjhez az apja. A lánya mellett egyetlen dolgot visz magával, ami fontos a számára, a zongoráját. A férje, Alisdair Stewart azonban egy nyers telepes, aki nem osztja újdonsült felesége zeneimádatát,… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Holly HunterAda McGrath
Harvey KeitelGeorge Baines
Sam NeillAlisdair Stewart
Anna PaquinFlora McGrath
Hirdetés

Kedvencelte 23

Várólistára tette 95


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nem tudom. Az biztos, hogy nem én vagyok a célközönség, mert hiába próbálkoztam, hogy ha szimpatizálni nem is tudok a szereplőkkel, legalább megértsem a helyzetüket és elfogadjam azt, egyik sem sikerült. Az alapot elég érdekesnek tartom, a zenéje nagyon szép. Végig fenntartotta az érdeklődésem, kíváncsi voltam, mi sül ki ebből az egész szituációból, de közben az összes komolyabb szerepet betöltő karaktert rühelltem és csak fogtam a fejem, hogy már megint mit művelnek. Utáltam a nőt, a gyereket, meg a két férfit is. Valahogy az egész szörnyen taszított. Közben meg abszolút nem nevezném rossz filmnek. Komolyan nem tudok vele mit kezdeni.

piciszusz 

Én esküszöm nem értem a film lényegét. Aki miatt végignéztem, az a szupercuki Anna Paquin :)

3 hozzászólás
dorcika

Jó színészek, nagy alakítások, gyönyörű (és megrázó) történet. spoiler

1 hozzászólás
eNNBeus 

Elég nagy reményekkel ültem neki, de valamiért annyira de annyira taszított a film hogy csak nagy kínkeservek árán tudtam végigtolni, és soha de soha többet… Nem csillagozom mert a hiba az én készülékemben van, az első perctől valami belülről fakadó ősutálatot éreztem, esélye sem volt.

_Dora_

Azért a három csillag, mert halálra nevettük magunkat közben. Nem tudtuk eldönteni, hogy ez most komoly, életszerű film… vagy egy paródia. Utóbbinak elmegy. A nagyon ijesztő, kimerevített képeket egyszer csak felváltotta egy hatalmas baromság, ami miatt kb. csak pislogni tudtunk.
Érdekes elgondolás. Nem erre számítottunk. Nem tudom mit gondoljak a filmről. xD


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján