Zombieland (Zombieland 1.) (2009) 502

Az egyik szimplán lelép, ha valami ijesztővel találkozik. A másik imádja a harcot, és az öklénél csak a feje keményebb: ha a világot elárasztották a zombik, az emberiség pedig felkerült a legveszélyeztetettebb fajok listájára, mindkét módszer elfogadhatónak tűnik. Columbus és Tallahassee nagyon… [tovább]

angol · magyar

Képek 15

Szereposztás

Jesse EisenbergColumbus
Woody HarrelsonTallahassee
Emma StoneWichita
Abigail BreslinLittle Rock
Bill Murrayönmaga
Amber Heard406
Mike WhiteBenzinkutas, áldozat a WC-ben

Kedvencelte 91

Várólistára tette 90


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Szinte egyáltalán nem volt kedvem a filmhez, pedig nagy kár lett volna, ha kihagyom. Igazán humoros alkotás, de ahhoz képest, hogy horror-vígjáték, nem nevezném túlzottan kreténnek. A karakterek kedvelhetőek, Columbus a maga lehetetlenségével főleg. Ráadásul pár igen hasznos tanácsot is bezsebelhetünk a zombi világ idejére. Nézzétek és szórakozzatok az apokalipszisen. Meg persze mindig legyetek jó kondiban!

Törpillaa 

Hát ez nagyon jó volt, végig nevettem az egészet. Vicces volt, szórakoztató, bírtam a beszólásokat, és a poénokat, látványos is volt. :-D Ezek a zombik is nagyon jók voltak, de főleg a főszereplők. Woody Harrelson abszolút nagyon jól alakított, bírtam a pasit, és Jesse Eisenberg is tetszett, de még a két csajt is bírtam, főleg Emma Stone-t. :-D

AniTiger 

Woody Harrelson stílusa azonnal megfogott, de ugyanígy jártam Jesse Eisenberggel. EZ a film szerintem tök jól össze van rakva: beteg, morbid, humoros!
„Bill Murray”-része a kedvencem, de ha őszinte akarok lenni magamhoz, akkor az elejétől a végéig imádom. Sajnos fent áll a szokásos probléma: itthon senki más nem szereti, szóval szobamozi számomra. :))

1 hozzászólás
Oroa 

Én is képes lennék ennyi időt keresésre szánni ha kedvenc kajámról van szó. Éljen a DORITOS

Rahenys

Mintha már a zombis filmekből is kezdene kifogyni a szusz, a kreativitás és a logika.
Javarészt értékelhetetlen, Tallahassee karaktere viszont lényegében tetszett, bár olykor körültekinthetőbben is cselekedhetett volna, ha zombikról volt szó. Ha már a körültekintés, a két lány vészesen ostoba, hiába tudták megszerezni a járvány kitörése előtt az ostoba pasasok pénzét, itt szépen besétáltak egy vidámparkba, felkapcsolták az áramot, majd az egész vidámpark fényes, zenélő kavalkáddá változott, ami odavonzotta a rengeteg zombit.
Kérdem én, hogy lehet valaki ennyire ostoba, hogy tálcán kínálja magukat egy ilyen feltűnő mutatvánnyal? Még ha csak szórakozni akartak, akkor is, elsősorban a túlélés lett volna a fő cél, nem a buli. Columbus szabályai tetszettek, amiket felállított önmagának, de tipikusan az az alkat, aki szörnyethalna, ha valaki (ez esetben Tallahassee) nem védi a hátát.

A horror címkét nem értem, csupán a zombik miatt nem kellett volna rá aggatni a műfajt, mert ez egy vígjáték, az is a rossz fajta. Nem is a zombik voltak a fő motívum, hanem a karakterek hülyeségei, rettentő komolytalan film, nem tetszett, vígjátéknak is gyenge.

Victorious 

Így visszagondolva tavaly vészesen kevés új filmet néztem (értsd amit még nem láttam korábban) és rengeteg sorozatot így most kerestem valamit a várólistámról. Hangulatomhoz meg inkább valami kevésbé komolyabb darab illett így esett erre a választásom. (na meg bírom a zombis dolgokat :D )
Igazából beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Időnként persze előfordult egy kicsi komolyabb rész de többségében azért inkább a szórakoztatásra ment rá. Ezért is bőven elnézhető,hogy szinte minden hibát elkövettek amit egy zombiapokalipszisben ellehet :D A Bill Murray-s jelenet konkrétan ostobaság volt :D
A szereposztás és a karakterek is rendben voltak (most megjött a kedvem pár Emma Stone-os filmhez).
Csillagozni szerintem majd a második film után fogok, de simán megadom neki a 9-et,akár még a 10 is szóba jöhet.

MrsCumberbatch 

Nos, ez a film… Piszok lassú. Alapból jó egy alapsztori, de ahhoz képest hogy folyton mozgásban vannak és alig állnak meg valahol 2 percnél tovább… Rohadtul nem halad sehova a sztori..

Mesee

Most nagy vallomást teszek: ez előtt még sosem láttam zombis filmet, és a horros is távol áll tőlem. Hogy megnéztem a filmet, nagyrészt Jesse Eisenberg-nek köszönhető. És összességében, jól tettem.
Eisenberg a plakátokon és a trailerben nagyon kisgyereknek tűnik (amihez nem keveset ad a frizurája), de a karaktere nem olyan gyerekes, sőt, egész érett. Az elején volt egy kis hányingerem (nem ehhez van szokva a gyomrom, na), de egy fél óra után ez majdnem teljesen eltűnt, és átvette a helyét a humor, ami szintén jó volt. Sokáig nem értettem, egyáltalán mi akar lenni itt a történet, de a végére rájöttem, hogy ebben szimplán a túlélés a dolguk a karaktereknek. Az első negatívum, ami feltűnt, hogy a karakterek túlélős „csakazértsem szeretjük egymást” dumája túlságosan bejött, és nem tudnak meggyőzni az érveik, hogy akkor mégis mitől lesznek egy csapat. Tehát az egyetlen dolog, amit egy kicsit elhanyagoltak, az a karakterek bővebb kibontása, és egymáshoz fűzése volt. A 16+ véleményem szerint inkább vonatkozik az igen cifra káromkodásokra, mint a gusztusos jelenetekre.
Összességében humoros oldal ugyanolyan szépen átjött, mint a nagy feeling-je a zombilövöldözésnek, és a csapat összekovácsolódásának.

3 hozzászólás
szaniko62 

Woody nagy kedvencem, szépen lassan szeretném az összes filmjét megnézni, Jesse-ért pedig teljesen oda-vissza vagyok.
Zombikkal eddig csak a Walking Deadben találkoztam, illetve néhány van a Kaptárban is, ha lehet őket annak hívni, este meg elkapott a hangulat, hogy valami zombisat néznék, így jött az ötlet.
Az igazság az, hogy kicsit jobbra számítottam. Nem volt ez rossz, és nem is tudom mit vártam tőle, talán összességében a rövidségével volt gondom, mostanában azért ritka a másfél órás film. Szóval van egy kis hiány érzetem, de Woody zseniálisat alakított itt is, ha csak őt kellett volna néznem, sem lett volna gondom.
Igazából a film megtette a dolgát, sikerült kikapcsolnia, egy-két résznél pedig hangosan felnevettem.
Emma nem nyűgözött le, a kislány pedig mellékes volt. Viszont a banda összességében egész jó, a második részt is hamarosan meg fogom nézni.

ladybird12 

Mindenki úgy elvan ezzel a filmmel, én mégis ünneprontó leszek, mert nekem egyáltalán nem tetszett. A négy csillagot Bill Murray és Woody Harrelson meg + az érdekes bevezető végett adtam, de ennyi. A film lapos volt és a többi karakter unalmas és idegesítő.


Népszerű idézetek

Emerson 

Columbus: I've always been kind of a loner. I avoided people like they were zombies… even before they were zombies. Now that they are all zombies, I kind of miss people.

Janus

– És hogy hívták?
– Beverly… Beverly Hills.

Rebeka

Columbus: Hihetetlen milyen gyorsan lesz a borzalmasból igazi kurva nagy gáz..

Mesee

Ki kell élvezni az apró örömöket. Még akkor is, ha magadnak kell aprítanod hozzá.

Carmilla 

Little Rock: Hú, ingyen parkolhatsz.
Wichita: Egyébként szerintem ez a legjobb dolog Zombielandben.
Columbus: Dehogy is! A legjobb dolog, hogy nincsenek Facebook üzenetek.

1 hozzászólás
McMurry

Columbus: (…) Ha mindentől frászt kapsz, ami odakint van, egyszerűen nem mész ki. És pont ez történt velem Zombieland előtt. Péntek este, három hete folyamatosan a koleszban, és ment a warcraft, pizzás dobozok düledező tornyai, koffeindús üdítő, önbecsülés sehol, méltóság: még színét se láttam, szüzesség: abszolút joggal feltételezhető. Egész életemben mást sem akartam, mint beleszeretni egy lányba és hazavinni, hogy bemutathassam az ősöknek. Bár tekintve, hogy a szüleim ugyanolyan paranoiás zuglakok, mint én, talán a lány mutathatna be az ő őseinek, és végre egy működő családhoz tartoznék. (…)

Carmilla 

Tallahassee: Nem sírtam ekkorát a Titanic óta!

Carmilla 

Columbus: Igazi punciblokkoló gép vagy, amit valami titkos laborban fejlesztettek ki!


Folytatása

Összehasonlítás

Zombieland


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján