Zombieland (Zombieland 1.) (2009) 439

Az egyik szimplán lelép, ha valami ijesztővel találkozik. A másik imádja a harcot, és az öklénél csak a feje keményebb: ha a világot elárasztották a zombik, az emberiség pedig felkerült a legveszélyeztetettebb fajok listájára, mindkét módszer elfogadhatónak tűnik. Columbus és Tallahassee nagyon… [tovább]

angol · magyar

Képek 15

Szereposztás

Jesse EisenbergColumbus
Woody HarrelsonTallahassee
Emma StoneWichita
Abigail BreslinLittle Rock
Bill Murrayönmaga
Amber Heard406
Mike WhiteBenzinkutas, áldozat a WC-ben

Kedvencelte 82

Várólistára tette 83


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Szinte egyáltalán nem volt kedvem a filmhez, pedig nagy kár lett volna, ha kihagyom. Igazán humoros alkotás, de ahhoz képest, hogy horror-vígjáték, nem nevezném túlzottan kreténnek. A karakterek kedvelhetőek, Columbus a maga lehetetlenségével főleg. Ráadásul pár igen hasznos tanácsot is bezsebelhetünk a zombi világ idejére. Nézzétek és szórakozzatok az apokalipszisen. Meg persze mindig legyetek jó kondiban!

Törpillaa 

Hát ez nagyon jó volt, végig nevettem az egészet. Vicces volt, szórakoztató, bírtam a beszólásokat, és a poénokat, látványos is volt. :-D Ezek a zombik is nagyon jók voltak, de főleg a főszereplők. Woody Harrelson abszolút nagyon jól alakított, bírtam a pasit, és Jesse Eisenberg is tetszett, de még a két csajt is bírtam, főleg Emma Stone-t. :-D

AniTiger 

Woody Harrelson stílusa azonnal megfogott, de ugyanígy jártam Jesse Eisenberggel. EZ a film szerintem tök jól össze van rakva: beteg, morbid, humoros!
„Bill Murray”-része a kedvencem, de ha őszinte akarok lenni magamhoz, akkor az elejétől a végéig imádom. Sajnos fent áll a szokásos probléma: itthon senki más nem szereti, szóval szobamozi számomra. :))

1 hozzászólás
Rahenys 

Mintha már a zombis filmekből is kezdene kifogyni a szusz, a kreativitás és a logika.
Javarészt értékelhetetlen, Tallahassee karaktere viszont lényegében tetszett, bár olykor körültekinthetőbben is cselekedhetett volna, ha zombikról volt szó. Ha már a körültekintés, a két lány vészesen ostoba, hiába tudták megszerezni a járvány kitörése előtt az ostoba pasasok pénzét, itt szépen besétáltak egy vidámparkba, felkapcsolták az áramot, majd az egész vidámpark fényes, zenélő kavalkáddá változott, ami odavonzotta a rengeteg zombit.
Kérdem én, hogy lehet valaki ennyire ostoba, hogy tálcán kínálja magukat egy ilyen feltűnő mutatvánnyal? Még ha csak szórakozni akartak, akkor is, elsősorban a túlélés lett volna a fő cél, nem a buli. Columbus szabályai tetszettek, amiket felállított önmagának, de tipikusan az az alkat, aki szörnyethalna, ha valaki (ez esetben Tallahassee) nem védi a hátát.

A horror címkét nem értem, csupán a zombik miatt nem kellett volna rá aggatni a műfajt, mert ez egy vígjáték, az is a rossz fajta. Nem is a zombik voltak a fő motívum, hanem a karakterek hülyeségei, rettentő komolytalan film, nem tetszett, vígjátéknak is gyenge.

Oroa 

Én is képes lennék ennyi időt keresésre szánni ha kedvenc kajámról van szó. Éljen a DORITOS

MrsCumberbatch 

Nos, ez a film… Piszok lassú. Alapból jó egy alapsztori, de ahhoz képest hogy folyton mozgásban vannak és alig állnak meg valahol 2 percnél tovább… Rohadtul nem halad sehova a sztori..

Victorious 

Így visszagondolva tavaly vészesen kevés új filmet néztem (értsd amit még nem láttam korábban) és rengeteg sorozatot így most kerestem valamit a várólistámról. Hangulatomhoz meg inkább valami kevésbé komolyabb darab illett így esett erre a választásom. (na meg bírom a zombis dolgokat :D )
Igazából beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Időnként persze előfordult egy kicsi komolyabb rész de többségében azért inkább a szórakoztatásra ment rá. Ezért is bőven elnézhető,hogy szinte minden hibát elkövettek amit egy zombiapokalipszisben ellehet :D A Bill Murray-s jelenet konkrétan ostobaság volt :D
A szereposztás és a karakterek is rendben voltak (most megjött a kedvem pár Emma Stone-os filmhez).
Csillagozni szerintem majd a második film után fogok, de simán megadom neki a 9-et,akár még a 10 is szóba jöhet.

Mesee

Most nagy vallomást teszek: ez előtt még sosem láttam zombis filmet, és a horros is távol áll tőlem. Hogy megnéztem a filmet, nagyrészt Jesse Eisenberg-nek köszönhető. És összességében, jól tettem.
Eisenberg a plakátokon és a trailerben nagyon kisgyereknek tűnik (amihez nem keveset ad a frizurája), de a karaktere nem olyan gyerekes, sőt, egész érett. Az elején volt egy kis hányingerem (nem ehhez van szokva a gyomrom, na), de egy fél óra után ez majdnem teljesen eltűnt, és átvette a helyét a humor, ami szintén jó volt. Sokáig nem értettem, egyáltalán mi akar lenni itt a történet, de a végére rájöttem, hogy ebben szimplán a túlélés a dolguk a karaktereknek. Az első negatívum, ami feltűnt, hogy a karakterek túlélős „csakazértsem szeretjük egymást” dumája túlságosan bejött, és nem tudnak meggyőzni az érveik, hogy akkor mégis mitől lesznek egy csapat. Tehát az egyetlen dolog, amit egy kicsit elhanyagoltak, az a karakterek bővebb kibontása, és egymáshoz fűzése volt. A 16+ véleményem szerint inkább vonatkozik az igen cifra káromkodásokra, mint a gusztusos jelenetekre.
Összességében humoros oldal ugyanolyan szépen átjött, mint a nagy feeling-je a zombilövöldözésnek, és a csapat összekovácsolódásának.

3 hozzászólás
Szeszj 

Nagyon bírom ezt a filmet, sokat lehet rajta röhögni az már biztos! :D Először nem is akartam megnézni mert azt gondoltam valami nagy hülyeség, de végül is jól döntöttem mert az igaz hogy hülyeség de a jó értelemben! :D Értékelés: Történet:5/5* Világ vége, meg minden, egy tökéletes zombis történet! :D Szereplők:5/5*Jesse Eisenberg nagyon jól hozza a formáját, de főleg akit nagyon bírtam ebben a filmben az Woddy Harrelsont! :D Emma Stone is jól játszik benne! :D Zene:5/5- Voltak jók! :D Vége:5/5* Nagyon nagy! :D Összegzés:10/10 http://cdn.pcwallart.com/images/zombieland-jesse-eisenb…

szaniko62

Woody nagy kedvencem, szépen lassan szeretném az összes filmjét megnézni, Jesse-ért pedig teljesen oda-vissza vagyok.
Zombikkal eddig csak a Walking Deadben találkoztam, illetve néhány van a Kaptárban is, ha lehet őket annak hívni, este meg elkapott a hangulat, hogy valami zombisat néznék, így jött az ötlet.
Az igazság az, hogy kicsit jobbra számítottam. Nem volt ez rossz, és nem is tudom mit vártam tőle, talán összességében a rövidségével volt gondom, mostanában azért ritka a másfél órás film. Szóval van egy kis hiány érzetem, de Woody zseniálisat alakított itt is, ha csak őt kellett volna néznem, sem lett volna gondom.
Igazából a film megtette a dolgát, sikerült kikapcsolnia, egy-két résznél pedig hangosan felnevettem.
Emma nem nyűgözött le, a kislány pedig mellékes volt. Viszont a banda összességében egész jó, a második részt is hamarosan meg fogom nézni.


Népszerű idézetek

Emerson 

Columbus: I've always been kind of a loner. I avoided people like they were zombies… even before they were zombies. Now that they are all zombies, I kind of miss people.

Janus 

– És hogy hívták?
– Beverly… Beverly Hills.

Rebeka

Columbus: Hihetetlen milyen gyorsan lesz a borzalmasból igazi kurva nagy gáz..

Mesee

Ki kell élvezni az apró örömöket. Még akkor is, ha magadnak kell aprítanod hozzá.

Carmilla 

Little Rock: Hú, ingyen parkolhatsz.
Wichita: Egyébként szerintem ez a legjobb dolog Zombielandben.
Columbus: Dehogy is! A legjobb dolog, hogy nincsenek Facebook üzenetek.

1 hozzászólás
McMurry 

Columbus: (…) Ha mindentől frászt kapsz, ami odakint van, egyszerűen nem mész ki. És pont ez történt velem Zombieland előtt. Péntek este, három hete folyamatosan a koleszban, és ment a warcraft, pizzás dobozok düledező tornyai, koffeindús üdítő, önbecsülés sehol, méltóság: még színét se láttam, szüzesség: abszolút joggal feltételezhető. Egész életemben mást sem akartam, mint beleszeretni egy lányba és hazavinni, hogy bemutathassam az ősöknek. Bár tekintve, hogy a szüleim ugyanolyan paranoiás zuglakok, mint én, talán a lány mutathatna be az ő őseinek, és végre egy működő családhoz tartoznék. (…)

Carmilla 

Tallahassee: Nem sírtam ekkorát a Titanic óta!

Carmilla 

Columbus: Igazi punciblokkoló gép vagy, amit valami titkos laborban fejlesztettek ki!


Folytatása

Összehasonlítás

Zombieland


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján