Haláli hullák hajnala (Cornetto-trilógia 1.) (2004) 250

Shaun of the Dead
99' · francia, angol · vígjáték, horror 18

Shaun a törzshelyén, a Winchester Pubban tölti zsákutcába jutott életét legjobb cimborája, Ed társaságában, emellett állandóan veszekszik az anyjával és elhanyagolja a barátnőjét. Amikor Liz kiteszi a szűrét, Shaun rászánja magát, hogy ráncba szedje életét. Újra el kell nyernie barátnője… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Simon PeggShaun
Nick FrostEd
Peter SerafinowiczPete
Dylan MoranDavid
Lucy DavisDianne
Kate AshfieldLiz
Bill NighyPhilip
Penelope WiltonBarbara
Matt LucasTom
Martin FreemanDeclan

További szereplők

Kedvencelte 49

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Nagyon nagy hülyeség volt, sokat nevetem rajta, ilyet kitalálni! :D Az eleje egy kicsit nehezen indult be, de utána tökéletes volt. Bírtam benne Ed-et, meg persze Shaun-t is. A kocsmás rész nagyon jó volt, meg a vége is. Jaj jó volt ez a film, jót szórakoztam rajta! :D

Charityy 

Oké, ez nagyon beteg xdd Olyan hülyeségek vannak benne, de mégis tökre tetszik.

barbikaunatkozik 

Nagyon jó film, amivel szerelem volt első nézésre. Mindenkinek ajánlott darab. Vicces, enyhén véres, mégis akar valamit mondani, de közben nem felejt el szórakoztatni. Egy rendkívül jó kikapcsolódás.

Bővebben itt: http://barbiolvas.blogspot.hu/2016/01/minden-ut-winches…

Gorkie

Nem tudtam megbarátkozni ezzel a filmmel. Sokszor inkább fogtam a fejem, hogy: „Ez mi? Ne már!”
A poénokon nem tudtam nevetni, inkább idegesítettek, ahogy a szereplők is.
1-2 jelenet volt, ami tetszett, de sajnos ez kevés…

Ákos_Tóth 

Tök véletlenül ültem le elé, de kimondottan megfogott – ha Angliában kirobbanna egy zombiapokalipszis, szerintem pont így zajlana: az utolsó menedék a kocsma lenne, a zombik és a menekülők ráérősen, teázós tempóban tennék a dolgukat, és a kissé üresfejű túlélő simán észre sem venné a kitörni készülő pokol első néhány napját.
Különben filmkészítői szempontból vannak azért itt feltűnően szép megoldások: legyen szó a hosszú, szépen koreografált snittekről, az amúgy komoly és drámai pillanatok belesimításáról a végig humoros, mégis ijesztő alapszituációba, és főleg a lezárás könnyedségéről, valamint a film felületes, de létező mondanivalójáról: spoiler.
Jó kis film!

Coralie 

Egyszer régen láttam már, de nem emlékeztem az egészre. Az eleje nagyon jó, ahogy másnaposan kisétál az utcára. :D A közepe felé egy kicsit leül, a vége meg igazi zombiparádé. Kell hozzá szeretni az angol humort is, és persze nem árt eredeti nyelven nézni az olyan szójátékokért, mint a „Kill the Queen!”.

Popovicsp87 

Kicsit lassan indul be, de amint kitör a zombifrász minden elszabadul.
A fő poénforrás Shaun és Ed egyszerűségében és a helyzetekben rejlik.
A zombik egész jól néznek ki, és zombisan mozognak. :)
Igazi jó angol horror vígjáték.

Honey_Fly 

Érdemes vagy kipihenten vagy nagyon fáradtan nézni. Én az első verziót választottam korán reggel. Megadta a nap alaphangulatát. Úgy érzem felkészültem egy zombi apokalipszis túlélésére. Sasszemmel Chris Marint is kiszúrtam. Először azt hittem képzelődöm, de másodszor nyilvánvaló volt, hogy nem.

LoneWolf 

Az Edgar Wright különálló filmjeiből alkotott Cornetto-trilógia első, és egyben legjobb része, ami tökéletesen keresztezi a minőségi angol humort, a klasszikus zombis horror filmekkel, ezáltal pedig egy megunhatatlanul szórakoztató hibridet kaptunk.


Népszerű idézetek

Meara 

Shaun: de ugye nem itt akarsz megöregedni, megértem én…én is szeretnék még élni!
– mikor?


Folytatása

Összehasonlítás

Cornetto-trilógia


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján