Yuri!!! on Ice (2016–2016) 55

Az egész ország Katsuki Yuurinak szurkolt, amikor az Japánt képviselte a Gran Prix Finale műkorcsolya versenyen, ám végül vereséget szenvedett. Miután hazatér Kyushuba és bezárkózik a családi otthonába, hősünk nehezen tudja eldönteni, hogy folytassa-e a sportot, vagy talán itt az ideje… [tovább]

Japán

Képek 28

Szereposztás

Toyonaga ToshiyukiKatsuki Yuuri (hang)
Suwabe Jun'ichiViktor Nikiforov (hang)
Uchiyama KoukiYuri Plisetsky (hang)
Komatsu YukaMinako (hang)
Hirdetés

Kapcsolódó zónák

Yuri!!! on Ice

27 tag · 31 karc · Utolsó karc: 2017. március 20., 13:24 · Bővebben


Kedvencelte 36

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

Röfipingvin 

Annyi minden jót írtak már előttem, szóval én csak annyit teszek hozzá, hogy bátran válaszd ezt, ha totálisan szeretnél megfeledkezni a téged körülvevő világról!

2 hozzászólás
meowmimi

Felteszem a költői kérdést: hogy tudtam eddig létezni enélkül az anime nélkül?! Mármint… sosem gondoltam volna, hogy lesz olyan pillanat az életemben, amikor egy jégkorcsolyás anime lesz az, ami a legjobban boldoggá tesz. Elmondhatatlanul imádom, minden egyes részét úgy vártam, mint a megváltót körülbelül… A zenék csodásak, a korcsolyázások gyönyörűen vannak meganimálva. És imádom benne, hogy hihetetlen sok érzelmet képes kiváltani, mert egyszerre vicces, megható, szívszorító és (legalábbis számomra) elképesztően inspiráló. Végszóként pedig muszáj elmondanom, hogy én vagyok a Yuri Angels fanclub első számú törzstagja és erről nem vagyok hajlandó vitát nyitni.

RavenShadowy 

We were born to ship Viktuuri…
Majd ide is össze kéne dobnom valami elfogadható értékelést. xD De valószínű erre az újranézés után kerül sor.

Sixa 

Elsőnek az opening. Valami iszonyat gyönyörű a maga egyszerűségével. A művészi rajzolás, a zene és nem utolsó sorban a hangulat. Totálisan magába szippantott, már akkor elkapott az a bizonyos érzés :)
Teljesen műkorcsolya hű, elmagyarázzák a pontozást, miből áll egy verseny, a GP.
Az összes karaktert meg lehet kedvelni, hiszen mégiscsak profi sportolók. Legalábbis nekem még JJ-t is sikerült, pedig iszonyat ripacs. De csak rájött valamire :)
A zenék és a táncok gyönyörűek, Viktor és Yuri kapcsolata meg annyira édes. Igaz, ez mind Viktornak köszönhető, mert elbűvölő jelenség. Annyira szeretném a következő évadban versenyezni látni *.*

rhysciar 

*uck it, i've no regrets.

Szóval talán ideje lenne írni erről egy normális értékelést is így majd' 1 héttel az évad megtekintése után. Az már talán egyértelmű, hogy oda meg vissza vagyok érte, és amennyire ódzkodtam tőle a túl nagy hype miatt, annyira belemerültem két-három rész alatt.

De kezdjük a negatívumokkal: 2 dolog jut eszembe azonnal, az egyik az animáció, a másik az ismétlődés. Az animáció esetében néha sírni tudtam volna, hogy pont a korizásnál hanyagolták el: megnyújtott testrészek, anatómia kukába vágva, távoli képek siralmasan néztek ki. Azért is fájó pont ez, mert máskor meg gyönyörű volt figyelni a srácok táncát a jégen, úgyhogy ha akarták, akkor odatették magukat a készítők.

Az ismétlődésnél a történet felépítésére gondolok. Úgy az évad felétől már csak kizárólag a versenyek maradtak, nem sok minden más történt, jöttek az SP-k és az FP-k, a szereplőink pedig szép lassan tökélyre fejlesztették a programjaikat.

A pozitívumok azonban bőven eltakarják ennek az animének minden kis problémáját. Imádtam a szereplőket, Yurit, Yuriot és Viktort, Otabeket és Phichitet, de mindenki mást is. Örültem, hogy nem csak japánok szerepeltek, hanem a karakterek széles választékát láthattuk: thai, koreai, orosz, amerikai, stb. szereplőket láthattunk.

Aztán a zene. Atyaég. A zene! A ZENE! Nem bírom abbahagyni annak a hallgatását. Nem csak az OP és az ED lett fülbemászó (és rohadt inspiráló), de a műkori számok is. A Yuri on Ice és a Stay Close to Me igazi gyöngyszemek, de az On Love: Erost is a végtelenségig tudnám hallgatni, vagy Yurio számait… ah, teljesen el vagyok veszve bennük.

És a zene mellé a koreográfia! Te. Jó. Ég! Nem néztem soha műkorcsolyát, de most leültem, és megnéztem a 2016-os Grand Prix döntőjét, hogy összehasonlítsam, mennyire hiteles ez az egész, amit Yuriék tolnak, és huh. Pure beauty az egész, nem is értem, miért nem néztem eddig. Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy gyönyörű az összes tánc, le a kalappal a készítők előtt.

Aztán a legfontosabbat hagytam a legvégére: Yuri és Viktor kapcsolata. Az első résznél azt hittem, tipikus shounen ai/yaoi lesz, ahol majd jön a seme Viktor és kb. meghágja már a második részben az uke Yurit, és THANK GOD, hogy felrúgták ezt a klisét. Itt nincs ez a passzív-agresszív uralkodási vágy a másik felett, nincsenek félmeztelenül flangáló szexistenek (leszámítva az első részt :D), csak az önbizalomhiányos Yuri, és az edzője, Viktor, aki akaratlanul is szerelmes lesz. Annyira tiszta és naiv a kapcsolatuk, hogy az ember már sírni tudna rajta, viszont így is képes olyan mély érzelmeket elénk tárni, amit a való életben talán soha nem látunk. Akárhányszor valamilyen interakció volt kettejük között, azt csodásan ábrázolták; kiegészítették egymást, Viktor Yurinak, Yuri pedig Viktornak segített abban, hogy jobban megismerjék saját magukat. Ez, és a tény, hogy Yuri japán, Viktor pedig orosz, és hogy ilyen pozitív színben tüntették fel a kapcsolatukat, csak arra késztet, hogy higgyek az emberiségben.

Szóval igen, ez az anime nálam mélyre ütött, és hálás vagyok, amiért adtam neki egy esélyt. Hatalmas élménnyel lennék most szegényebb, és kevésbé lennék motivált. Nagy kedvencet avattam, és alig várom, hogy jöjjön a következő évad.

kriszmanesz 

még csak az évad felénél tartunk, de ennyi is elég, hogy kedvenc legyen. Yuuri egy édes pofa, és a legjobb, ami történhetett vele, hogy a példaképe, Viktor, egyszercsak úgy döntött, hogy az edzője lesz, és apró lépésekkel önbizalmat csepegtet belé… azon túl, hogy a japán sportanimék sorába beállva megismertet minket a műkorcsolya világával, szakszavaival, a kemény háttérmunkával (ahogy ezt láthattam az elmúlt évek során a Kuroko no Basuke (2012–2012), a Haikyuu!! (2014–2014) esetében is), nem kevés „valós elem” is kikacsint ebből a sorozatból. aki egy kicsit is otthon van ebben a világban, annak nem is kell bemutatnom a Hanjú Juzuru-jelenséget. ő a világ legjobb férfi műkorcsolyázóinak egyike – és amúgy nem pudlis zsepitartója van, hanem Micimackós, de ez itt most lényegtelen :3 szóval az ilyen finomságok mellett még nem kevés fanservice-t is kapunk, ha valóban igaz lenne az orrvérzéses teória, elég sokan aléltunk volna már el a vérveszteségtől ;)
update a 10. epizódhoz: aztadurva! az utolsó percek feje tetejére állítottak elég sok teóriát… Yuuri, te táncdémon :3
update a 12. epizódhoz: micsoda lezárása az évadnak! tökéletes! spoiler alig várom a második évadot! :3
hogy miért csak 9 csillag? nos, azért, mert az animáció bizony néha megbicsaklik… egyik pillanatban siklik a jégen, a következőben mintha egy helyben topogna. közeli képen gyönyörű az arc, távolin elnyagyolt. hát ezért.

Ashtray_Heart

A tinédzserkori rajongói periódus után sikerült úgy kiábrándulnom az anime műfajból, hogy évekig nem néztem semmit. A Yuri On Ice-ot is sokáig kerülgettem, és nem tudtam elképzelni mitől ENNYIRE népszerű, mármint, így távolról egy Free jellegű animének tűnt, csak úszómedence helyett jégpályával. Aztán úgy döntöttem megnézem magamnak, hogy miért szereti ezt mindenki nemtől és kortól függetlenül, és azt hiszem, már értem. :D A YOI egy visszahúzódó, önbizalomhiányos karaktert állít a középpontba, Katsuki Yuurit, aki egy csúnya kudarc után ennyire van attól, hogy teljesen feladja sportolói karrierjét, majd végignézeti veled, ahogy említett szereplő lassan visszanyeri a tehetségébe vetett hitét és szárnyakat kap. Csak szüksége volt valakire, aki igazán hitt benne- és itt jön a képbe a szerelmi szál, ami a várakozásokkal ellentétben egy teljesen egészséges, kiegyensúlyozott azonos nemű kapcsolat, amilyet még animében nem láttam. Köze nincs a yaoi-hoz. Viktor kezdettől fogva egyenrangúként kezeli Yuurit, míg ő, nyilván, mint példaképét eleinte idolizálja őt, de ez hamar elmúlik és aztán már az embert látja benne a sokszoros világbajnok műkorcsolyázó helyett-egy embert, aki őszintén hisz benne és kedveli őt.
Szóval a YOI egy igen pozitív üzenetű, inspiráló és szeretnivaló anime, többnyire szép a grafikája és jók a zenéi is, pontosan azt nyújtja, mint amit ígér.

BacchanteBlues

Pontosan erre a motivációs löketre volt szükségem vizsgaidőszakban…
„Yes, we were born to make history”

barbikaunatkozik

Nem volt hibátlan, főleg a rajzolás terén, de ennek ellenére egy nagyon jó animét kapunk érdekes jellemfejlődéssel és egy cseppet sem tolakodó szerelmi szállal.
Bővebben: http://barbiolvas.blogspot.hu/2016/12/szurke-herceg-kor…

molly_

Fantasztikus volt, és bár sikeresen elspoilereztem magamnak, hogy ki fog nyerni a végén a versenyen, még így is nagyon izgultam.
A Viktor-Yuri páros iszonyú cuki, őszintén szólva meglepődtem, mert meg voltam róla győződve, hogy a fangirlök miatt raktak be ennyi félreérthető jelenetet, de nem volt itt semmi félreértés, ők tényleg szerelmesek. Yurio is maradt nagy kedvenc, mert nélküle nem lenne az igazi, a Barcelonában játszódó részeket meg különösen imádtam, mivel kedvenc városom, és még soha nem láttam animében, nagy élmény volt.
A műkorcsolya soha nem érdekelt különösebben, úgyhogy még én is meglepődtem rajta, hogy milyen izgalommal nézem a versenyeket, és csak ámulok a koreográfiákon. Szóóóóval, mindezek után már csak egy kérdésem van: mikor jön a folytatás? :D


Népszerű idézetek

Baly 

Jean-Jacques: Hallottátok? Emil is megugrotta a négyszeres Rittet. Tapsot neki!
Yuuri: He? *kiveszi a fülhallgatót* Á, bocsi, nem hallottam.
Jean-Jacques: A tavalyi versenyen Viktor is ugyanezt ugrotta meg. Megint látni akarom!
Viktor: Nem rémlik.

DoreenDelevigne

Viktor: Az ellenkezőjét kell tennetek annak, amit várnak. Ez a mottóm.

Ercsusz 

Chris: És én még azt reméltem, hogy meztelenül csobbanhatok.
Viktor: Felőlem. Le is fényképezlek.

(1. évad 10. rész)

6 hozzászólás
Ercsusz 

Viktor: Mire vágysz tőlem, mivé váljak számodra? Apa figurává?
Yuuri: Nem.
Viktor: Testvérré? Baráttá?
Yuuri: mmmm
Viktor: Akkor hát a fiúddá. Mindent beleadok majd!
Yuuri: Nem, nem, nem, nem, nem!

(1. évad 4. rész)

DoreenDelevigne

Viktor: Meglep, hogy azt hiszitek, magatoknak választhattok imázst.

DoreenDelevigne

Viktor: Igazából, mindketten sokkal átlagosabbak és középszerűbbek vagytok, mint hiszitek.

DoreenDelevigne

Viktor: Ha nem maradt semmi, ami inspiráljon, olyan, mintha meghaltál volna.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján