Yuri!!! on Ice (Yuri!!! on Ice) (2016–2016) 110

7 díj · 0 jelölés

Az egész ország Katsuki Yuurinak szurkolt, amikor az Japánt képviselte a Gran Prix Finale műkorcsolya versenyen, ám végül vereséget szenvedett. Miután hazatér Kyushuba és bezárkózik a családi otthonába, hősünk nehezen tudja eldönteni, hogy folytassa-e a sportot, vagy talán itt az ideje… [tovább]

Japán

Képek 30

Szereposztás

Toyonaga ToshiyukiKatsuki Yuuri (hang)
Suwabe JunichiViktor Nikiforov (hang)
Uchiyama KoukiYuri Plisetsky (hang)
Komatsu YukaMinako (hang)
Toki Shun`ichiLeo De La Iglesia (hang)
Hirdetés

Kapcsolódó zónák

Yuri!!! on Ice

45 tag · 29 karc · Utolsó karc: 2019. május 26., 10:24 · Bővebben


Kedvencelte 58

Várólistára tette 49


Kiemelt értékelések

GokYuuSa

Egy szó: ELHIVATOTTSÁG

Gyerekek. Érdekes. Mármint az érzés. Eléggé tartottam ettől az animétől mert irdatlanul taszított az a hype ami belengte. Gondoltam majd egyszer megnézem ha lecsengett. De egyre kíváncsibb lettem, főleg, mikor már a második srác mondta, hogy minőségi a cucc. Ma pedig barátnőm (aki amúgy csak most ismerkedik az anime világgal) addig erőszakoskodott, míg rá nem vett, mondván, hogy mestermű. Beadtam a derekam.

Amire számítottam: Egy BL anime megfűszerezve egy kis korival és nyállal.
Amit kaptam: Egy baromi igényesen (koreográfussal!!!) kidolgozott történet egy japán műkorcsolyázóról, akinek ugyan kialakultak gyengéd érzelmei egy férfi felé, de ez inkább építö jellegű volt a story szempontjából és egyáltalán nem volt központban és nem volt nyálas. Annyira nem, hogy pasiknak is befogadható. (Talán annyi jelentősége lehet mint pl a No.6-ben, de teljesen más formában) Plusz a karakterek alapjául létező személyek szolgáltak (ami mincsig pozitív) és átjátrja az elhivatottság.

A karakterek kidolgozottak. Japánoktól megszokhatóan csillagjegy és vértípus abszolút stimmel. Még a mellékszereplők motivációit is megtudjuk a korcsolyaszámaik alatt, mindenkinek kidolgozott koreográfiája is volt nagyon szépen meganimálva és a zene is abszolút passzolt a karakterekre. Valamint imádtam, hogy a „táncuk” közben mindenki elmesélte a koreográfiája történetét. Nem csak hasracsaptak és koriztak, mind fel volt építve valami érzelemre vagy kapcsolatra.

Ki kell emeljek pár karaktert:

Yuri: Karakterfejlődés is ON. A szégyellős gyereknek kinyílik a csipája, ahogy Viktor kezdi kiismerni és olyan módszereket alkalmaz rajta, amik beválnak.

Victor: Viktor a tökéletes(nek tűnő) karakter. Imádom, ahogy építi a kapcsolatait a többiekkel, aogy motiválja őket, miközben néha maga is tanácstalanná válik.

Yuri (az Orosz): Ez a gyerek különösen szeretető. Érezni rajta, hogy kamasz mint a veszedelem :D Agresszív, lobbanékony. Az igazi frenemy, aki maximalista és talán jobban vágyik az elismerésre mint bárki az egész animéből.

Az opening rettenetesen egyedi, egyszerűen fülbemászó. Az ending is kellemes. Negatívnak esetleg azt emelném ki, hogy az első és az utolsó részben az animáció zseniális, a köztes részekben kicsit elengedték magukat, talán ezért is veszek le egy csillagot, egyet meg azért, mert a melegség túlságosan természetesen és lazán van kezelve a történetben.

Összességében kellemes csalódás volt. Ajánlom mindenkinek akit kicsit is érdekel a korcsolya, garantáltan meghozza a kedvet a sporthoz, én biztosíthatom. Tudom, elfogultnak tűnik, de aki ismer az tudja, hogy undorodom a nyáltól, szóval higgyétek el, ez nem volt olyan nyálas, mint amilyenre gondoltok. BL-be se sorolnám, ebben kevés az ilyen megnyilvánulás hozzá. Ízig-vérig sport és meglepően izgalmas :D Bizonyos jeleneteknél már a körmöm rágtam, szóval jó volt.

lollynymph

Felteszem a költői kérdést: hogy tudtam eddig létezni enélkül az anime nélkül?! Mármint… sosem gondoltam volna, hogy lesz olyan pillanat az életemben, amikor egy jégkorcsolyás anime lesz az, ami a legjobban boldoggá tesz. Elmondhatatlanul imádom, minden egyes részét úgy vártam, mint a megváltót körülbelül… A zenék csodásak, a korcsolyázások gyönyörűen vannak meganimálva. És imádom benne, hogy hihetetlen sok érzelmet képes kiváltani, mert egyszerre vicces, megható, szívszorító és (legalábbis számomra) elképesztően inspiráló. Végszóként pedig muszáj elmondanom, hogy én vagyok a Yuri Angels fanclub első számú törzstagja és erről nem vagyok hajlandó vitát nyitni.

Röfipingvin

Annyi minden jót írtak már előttem, szóval én csak annyit teszek hozzá, hogy bátran válaszd ezt, ha totálisan szeretnél megfeledkezni a téged körülvevő világról!

2 hozzászólás
Dreamborder

Már rengetegszer láttam és mégsem írtam róla értékelést?! Hát, akkor inkább már nem is próbálkozok. :D
Nem tudok nem elfogult lenni ezzel az animével. Igazából számtalan dolgot köszönhetek neki. Segített anno túlélni a szakdoga írás időszakát, új embereket ismertem meg általa, teljesen beleszerelmesedtem a korcsolya világába, új kedvenceket és élményeket kaptam tőle, és még sorolhatnám. :) Emlékszem, mennyire vártuk, hétről hétre az új részeket, vajon mi lesz. Ez az érzés pedig megvan akkor is, mikor újranézem. :) Szóval örök kedvenc marad, az egyszer biztos. <3

rhysciar

*uck it, i've no regrets.

Szóval talán ideje lenne írni erről egy normális értékelést is így majd' 1 héttel az évad megtekintése után. Az már talán egyértelmű, hogy oda meg vissza vagyok érte, és amennyire ódzkodtam tőle a túl nagy hype miatt, annyira belemerültem két-három rész alatt.

De kezdjük a negatívumokkal: 2 dolog jut eszembe azonnal, az egyik az animáció, a másik az ismétlődés. Az animáció esetében néha sírni tudtam volna, hogy pont a korizásnál hanyagolták el: megnyújtott testrészek, anatómia kukába vágva, távoli képek siralmasan néztek ki. Azért is fájó pont ez, mert máskor meg gyönyörű volt figyelni a srácok táncát a jégen, úgyhogy ha akarták, akkor odatették magukat a készítők.

Az ismétlődésnél a történet felépítésére gondolok. Úgy az évad felétől már csak kizárólag a versenyek maradtak, nem sok minden más történt, jöttek az SP-k és az FP-k, a szereplőink pedig szép lassan tökélyre fejlesztették a programjaikat.

A pozitívumok azonban bőven eltakarják ennek az animének minden kis problémáját. Imádtam a szereplőket, Yurit, Yuriot és Viktort, Otabeket és Phichitet, de mindenki mást is. Örültem, hogy nem csak japánok szerepeltek, hanem a karakterek széles választékát láthattuk: thai, koreai, orosz, amerikai, stb. szereplőket láthattunk.

Aztán a zene. Atyaég. A zene! A ZENE! Nem bírom abbahagyni annak a hallgatását. Nem csak az OP és az ED lett fülbemászó (és rohadt inspiráló), de a műkori számok is. A Yuri on Ice és a Stay Close to Me igazi gyöngyszemek, de az On Love: Erost is a végtelenségig tudnám hallgatni, vagy Yurio számait… ah, teljesen el vagyok veszve bennük.

És a zene mellé a koreográfia! Te. Jó. Ég! Nem néztem soha műkorcsolyát, de most leültem, és megnéztem a 2016-os Grand Prix döntőjét, hogy összehasonlítsam, mennyire hiteles ez az egész, amit Yuriék tolnak, és huh. Pure beauty az egész, nem is értem, miért nem néztem eddig. Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy gyönyörű az összes tánc, le a kalappal a készítők előtt.

Aztán a legfontosabbat hagytam a legvégére: Yuri és Viktor kapcsolata. Az első résznél azt hittem, tipikus shounen ai/yaoi lesz, ahol majd jön a seme Viktor és kb. meghágja már a második részben az uke Yurit, és THANK GOD, hogy felrúgták ezt a klisét. Itt nincs ez a passzív-agresszív uralkodási vágy a másik felett, nincsenek félmeztelenül flangáló szexistenek (leszámítva az első részt :D), csak az önbizalomhiányos Yuri, és az edzője, Viktor, aki akaratlanul is szerelmes lesz. Annyira tiszta és naiv a kapcsolatuk, hogy az ember már sírni tudna rajta, viszont így is képes olyan mély érzelmeket elénk tárni, amit a való életben talán soha nem látunk. Akárhányszor valamilyen interakció volt kettejük között, azt csodásan ábrázolták; kiegészítették egymást, Viktor Yurinak, Yuri pedig Viktornak segített abban, hogy jobban megismerjék saját magukat. Ez, és a tény, hogy Yuri japán, Viktor pedig orosz, és hogy ilyen pozitív színben tüntették fel a kapcsolatukat, csak arra késztet, hogy higgyek az emberiségben.

Szóval igen, ez az anime nálam mélyre ütött, és hálás vagyok, amiért adtam neki egy esélyt. Hatalmas élménnyel lennék most szegényebb, és kevésbé lennék motivált. Nagy kedvencet avattam, és alig várom, hogy jöjjön a következő évad.

krlany 

Igazából a sztori nem rossz, de mellékes, azzal együtt is, hogy enged bepillantani egy kicsit a kulisszák mögé (zene, koreográfia-balett, lelki csaták), és képet kapunk a szabályokról, pontozásos rendszerről stb., ami meg nagyon érdekes. De a gyönyörű kűrök azok, amik miatt érdemes megnézni ezt az animét. Aki eddig még nem szerette a műkorcsolyát, most garantáltan bele fog szeretni. Én eddig is szerettem, de most azonnal ide nekem egy világversenyt, mert nézni akarom élőben is.

Sixa

Elsőnek az opening. Valami iszonyat gyönyörű a maga egyszerűségével. A művészi rajzolás, a zene és nem utolsó sorban a hangulat. Totálisan magába szippantott, már akkor elkapott az a bizonyos érzés :)
Teljesen műkorcsolya hű, elmagyarázzák a pontozást, miből áll egy verseny, a GP.
Az összes karaktert meg lehet kedvelni, hiszen mégiscsak profi sportolók. Legalábbis nekem még JJ-t is sikerült, pedig iszonyat ripacs. De csak rájött valamire :)
A zenék és a táncok gyönyörűek, Viktor és Yuri kapcsolata meg annyira édes. Igaz, ez mind Viktornak köszönhető, mert elbűvölő jelenség. Annyira szeretném a következő évadban versenyezni látni *.*

Shad 

:) hát értékelés is kell a kihíváshoz:) Én most az újranézés kategóriában vettem részt, de egy éve mikor vetítették minden héten csüngtem a neten, hogy mikor lesz fenn az új rész:P Azóta csak már befejezett sorozatokba vágok bele, mert szétcincálta az idegeimet az állandó várakozás:) Hogy engem miért fogott meg? már gyerekkorom óta imádtam nézni a jégkorcsolyát , mindig elvarázsolt a világa:) Jó volt kicsit mögé látni. Emellett a zenéje szuper, minden egyes korishoz illik a sajátja és ha az ember a szövegeket nézi ♥ Persze a Yaoi vonal sem rossz, de nálam nem az volt az elsődleges:) inkább Yuri és Yurio versengése:) de azért Vikturi ♥

kriszmanesz

még csak az évad felénél tartunk, de ennyi is elég, hogy kedvenc legyen. Yuuri egy édes pofa, és a legjobb, ami történhetett vele, hogy a példaképe, Viktor, egyszercsak úgy döntött, hogy az edzője lesz, és apró lépésekkel önbizalmat csepegtet belé… azon túl, hogy a japán sportanimék sorába beállva megismertet minket a műkorcsolya világával, szakszavaival, a kemény háttérmunkával (ahogy ezt láthattam az elmúlt évek során a Kuroko no Basuke (2012–2012), a Haikyuu!! (2014–2014) esetében is), nem kevés „valós elem” is kikacsint ebből a sorozatból. aki egy kicsit is otthon van ebben a világban, annak nem is kell bemutatnom a Hanjú Juzuru-jelenséget. ő a világ legjobb férfi műkorcsolyázóinak egyike – és amúgy nem pudlis zsepitartója van, hanem Micimackós, de ez itt most lényegtelen :3 szóval az ilyen finomságok mellett még nem kevés fanservice-t is kapunk, ha valóban igaz lenne az orrvérzéses teória, elég sokan aléltunk volna már el a vérveszteségtől ;)
update a 10. epizódhoz: aztadurva! az utolsó percek feje tetejére állítottak elég sok teóriát… Yuuri, te táncdémon :3
update a 12. epizódhoz: micsoda lezárása az évadnak! tökéletes! spoiler alig várom a második évadot! :3
hogy miért csak 9 csillag? nos, azért, mert az animáció bizony néha megbicsaklik… egyik pillanatban siklik a jégen, a következőben mintha egy helyben topogna. közeli képen gyönyörű az arc, távolin elnyagyolt. hát ezért.

Ashtray_Heart

A tinédzserkori rajongói periódus után sikerült úgy kiábrándulnom az anime műfajból, hogy évekig nem néztem semmit. A Yuri On Ice-ot is sokáig kerülgettem, és nem tudtam elképzelni mitől ENNYIRE népszerű, mármint, így távolról egy Free jellegű animének tűnt, csak úszómedence helyett jégpályával. Aztán úgy döntöttem megnézem magamnak, hogy miért szereti ezt mindenki nemtől és kortól függetlenül, és azt hiszem, már értem. :D A YOI egy visszahúzódó, önbizalomhiányos karaktert állít a középpontba, Katsuki Yuurit, aki egy csúnya kudarc után ennyire van attól, hogy teljesen feladja sportolói karrierjét, majd végignézeti veled, ahogy említett szereplő lassan visszanyeri a tehetségébe vetett hitét és szárnyakat kap. Csak szüksége volt valakire, aki igazán hitt benne- és itt jön a képbe a szerelmi szál, ami a várakozásokkal ellentétben egy teljesen egészséges, kiegyensúlyozott azonos nemű kapcsolat, amilyet még animében nem láttam. Köze nincs a yaoi-hoz. Viktor kezdettől fogva egyenrangúként kezeli Yuurit, míg ő, nyilván, mint példaképét eleinte idolizálja őt, de ez hamar elmúlik és aztán már az embert látja benne a sokszoros világbajnok műkorcsolyázó helyett-egy embert, aki őszintén hisz benne és kedveli őt.
Szóval a YOI egy igen pozitív üzenetű, inspiráló és szeretnivaló anime, többnyire szép a grafikája és jók a zenéi is, pontosan azt nyújtja, mint amit ígér.


Népszerű idézetek

Ercsusz 

Viktor: Mire vágysz tőlem, mivé váljak számodra? Apa figurává?
Yuuri: Nem.
Viktor: Testvérré? Baráttá?
Yuuri: mmmm
Viktor: Akkor hát a fiúddá. Mindent beleadok majd!
Yuuri: Nem, nem, nem, nem, nem!

(1. évad 4. rész)

1 hozzászólás
DoreenShitQ

Viktor: Az ellenkezőjét kell tennetek annak, amit várnak. Ez a mottóm.

DoreenShitQ

Viktor: Ha nem maradt semmi, ami inspiráljon, olyan, mintha meghaltál volna.

Baly

Jean-Jacques: Hallottátok? Emil is megugrotta a négyszeres Rittet. Tapsot neki!
Yuuri: He? *kiveszi a fülhallgatót* Á, bocsi, nem hallottam.
Jean-Jacques: A tavalyi versenyen Viktor is ugyanezt ugrotta meg. Megint látni akarom!
Viktor: Nem rémlik.

Ercsusz 

Chris: És én még azt reméltem, hogy meztelenül csobbanhatok.
Viktor: Felőlem. Le is fényképezlek.

(1. évad 10. rész)

6 hozzászólás
DoreenShitQ

Viktor: Meglep, hogy azt hiszitek, magatoknak választhattok imázst.

DoreenShitQ

Viktor: Igazából, mindketten sokkal átlagosabbak és középszerűbbek vagytok, mint hiszitek.

Mrs_Stark

Yuri: Légy az enyém, míg vissza nem vonulok!
Viktor: Mintha eljegyeznél. Bárcsak sose vonulnál vissza.

(1x9)

Mrs_Stark

Viktor: Yuri nem kételkedik többé a döntéseiben. És mégis, úgy érzem, az én szívem fog felrobbanni.

(1x11)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján