Wu Shen Zhi Di Bu Xia Yu (2021–2022) 2

Rainless in a Godless Land / It Doesn't Rain in a Godless Land / Rainless Love in a Godless Land · 无神之地不下雨
75' · tajvani · romantikus, fantasy, sorozat 13
1 évad · 13 rész

Az Amis törzs animista mitológiája alapján az istenek már nem hajlandók megáldani a környezeti problémákkal sújtott földet. Az istenek egyenként elhagyják a világot, amelyet egykor szerettek. Egy lány rájön, hogy a sors megfordításának lehetősége önmagában és őrzőjében rejlik. Az ítélet utolsó… [tovább]

mandarin · angol
mandarin · angol

Képek 3

Szereposztás

Joanne TsengXie Tian Di
Fu Meng BoOrad, az Eső Istene
Joe ChengFali, a Szél Istene
Alice KeToem, a Felhők Istennője
Yan Yu LinLi Pu Hui, a Bölcsesség Istene
Samantha KoBanai, Tian Di nagymamája
Guo Shu YaoMalusakadat, a Fésű Istennője
Zhong Xin LingRaka, a Korall Istennője
Greg Hsuönmaga / Kakarayan a Teremtő
Sam LinZhang Yu Xun (ep. 5)

További szereplők

Wu Shen Zhi Di Bu Xia Yu (2021–2022)
Forgatókönyvíró

Gyártó
Jason's Entertainment
iQiyi

Várólistára tette 11


Kiemelt értékelések

Shad 

Érdekesnek találtam a témát, mikor először elolvastam és nem csalódtam:) Imádtam a nyelv hangzását (és félre értés ne essék ez nem a mindenki által ismert Amish közösség, hanem Amis, ez egy tajvani őslakosok által beszélt jelenleg erősen a kihalás szélén álló nyelv https://en.wikipedia.org/wiki/Amis_language), imádtam minden rész elején a kis népmesét és a rettentő egyedi animációját, minden rész végén az előzetes után volt egy pici epilógus, ami a sztorihoz ritkán adott hozzá, inkább a karakterek lelki világát mutatta be. Szerencsésen találtam 1080-s felbontást, így maximálisan élvezhettem a látványvilágot:) A teljes OST-ját imádtam, sztorija is többé-kevésbé fenntartotta az érdeklődésem. Folyamat jöttek az információ cseppek, az ember agya végig járt, még ha néha voltak kisebb üresjáratok. A vége is kicsit fura lett, nem sok magyarázatot kaptunk, de abaszolút happy end:) Tegnap éjjel egykor rádobtam a tíz pontot, így aludva rá egyet nagy valószínűséggel ez egy 9-s sorozat, de a mondavilág, a zene, a látvány miatt mégsem vonok le tőle. Plusz az egész sorozatnak több mondanivalója is akad, de az egyik legfontosabb, hogy vigyázzunk a Földre és az meghálálja.
Karakterek? Noh egyik karakter sem szokványos és valamilyen szinten mégis:D tudom-tudom bolondságnak tűnik, de tényleg így érzem. Tian Di igazi talpra esett csaj, az elején kifejezetten bolondnak tűnik, de megvan a magához való esze. Ha hibázik tanul belőle és bocsánatot kér, ha kell kiáll magáért, gondolkozik és átlátja a dolgokat (többnyire). Vége fele egyszer-kétszer megcsapkodtam volna, de átgondolva tényleg abszolút emberi viselkedése és reakciója volt. Orad Eső isten, őszintén elsőre abszolút nem volt az esetem, de iszonyat megnyugtató mély hangja van. Nem a tipikus mély torokhang, de mégis (egen tudom megint a hang fétisem…) Fali egyem a szívét, már inkább az esetem,de abszolút nem lehet kiigazodni a csókán a legutolsó részig… Toem, az ember utálja az elején mégis érzi itt több van a háttérben, valami igazán mély dolog mozgatja őt és a kedvenc idiótám Pu Hui a Bölcsesség Istene, hát megzabáltam a csókát:DD
Kinek? hmm romantikus szösszenet, az a fura benne, hogy bár mondhatni tele van drámával mégsem telepszik rád, mert Tian Di kedvessége és pozitív tenni akarása miatt nem érzed annyira nyomasztóan inkább azon jár az agyad mégis mi a fene folyik itt:D Bár a sorozat a kettejük szerelme körül forog, csókokban nem bővelkedünk, úgyhogy azért senki se kezdjen bele:P Ellenben mindketten fejlődnek, sokat tanulnak és változnak:) Egy szó, mint száz én ezt tényleg szerettem:)


Népszerű idézetek

Shad 

Eső istene: Miért nem árultad el a titkukat?
Kislány: Ha nem mondom el az embereknek, akkor képesek tovább élni a hazugságban, de ha elmondom, az álmaik összetörnek. Minden ami ezután maradna csupán a kopott valóság.

1. évad 12. rész – Dreams Like Clouds
Shad 

Az őrangyalod vagyok, csak akkor védhetlek meg, ha élsz.

1. évad 4. rész
Shad 

Az istenek pártatlansága nem azért van, hogy engedelmeskedj. Az engedelmesség a félelemből fakad. Isten igazságossága, hogy önként teljesen átadd magad számára, akkor megfogja a kezed és irányít. Mond el Istennek mire van szükséged és hagyd, hogy vezessen. Az amiben hiszel, az az Istenek akarata és amit Isten lát az az igazság.

1. évad 8. rész – Behind Every Lie is a Wish Waiting to Come True

Hasonló filmek címkék alapján