What We Do in the Shadows (2019–) 7

Új-Zéland után ezúttal három Staten Island-i vámpír mindennapjait követhetjük nyomon egy dokumentum filmes stáb segítségével.

angol

Szereposztás

Kayvan NovakNandor
Harvey GuillenGuillermo
Natasia DemetriouNadja
Matt BerryLaszlo
Mark ProkschColin Robinson
Veronika SlowikowskaShanice
Alexandra HenriksonVasillika
Siobhan Fallon HoganKaren
Francesco AntonioBadabook
Beanie FeldsteinJenna
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 34


Kiemelt értékelések

dontpanic

Mindig fenntartásokkal kezelem, ha egy nagy kedvencemhez folytatás, adaptáció, sorozatváltozat vagy bármiféle hasonló átértelmezés születik.
Erről a sorozatról már szinte akkor lemondtam, amikor először hallottam róla, mondván, hogy úgyse fog akkorát ütni, mint a filmváltozat, és úgyis csak poénok újrahasznosításával fog operálni.

Ehhez képest maximálisan kellemes csalódás volt.

Pontosan azt hozza, amiért a filmet szeretjük, viszont képes volt nem beleesni abba a hibába, hogy fürdőzik az alapanyag nagyszerűségében, és tulajdonképpen nem más, mint annak a megrágása, és egy silányabb formában való kiköpése.
Nem, képes megújulni, friss ötletekkel operálni, mégis megtartani a film bájos esetlenségét, egyedi hangulatát.
Félreismerhetetlenül hozza Jemaine Clement és Taika Waititi humorát, stílusát, hála az égnek, ezek a védjegyek nem vesztek el azzal, hogy Új-Zélandból áttelepültünk Amerikába.
Bár, bevallom, az akcentus néha hiányzott. :))

Nagyon örülök, hogy ez ennyire jól sikerült, és alaptalanok voltak a félelmeim. :)

dulkap 

Nos az van, hogy nekem ez jobban tetszett, mint az eredeti film. A karakterek tökéletesek, a színész választások hibátlanok és fergeteges humora van. A maximum pontot, csak azért nem kapja meg egyelőre, mert talán 1 vagy 2 rész, ami nem volt tökéletes. Igaz a 7. epizódra adnék 20 csillagot is. :)

Saori

Én nem láttam a filmet, mikor nekiültem, de most, hogy azt is megnéztem, jó tudni, hogy nem is kellett hozzá. A humor nekem itt jobban bejött, mint a filmnél, bár én ezt láttam először, úgyhogy lehet, hogy ez mondatja velem.

Tetszett, hogy ilyen szemszögből, ilyen értelmezésben látok vámpíros sorozatot, ebből jön rá az ember, mennyire túl komolyan veszi őket mindenki. A szereplőkről nem tudnék sokat mondani, bolondak egytől egyig. :D Nem egy túl gondolkodós sorozat, viszont voltak benne dolgok, amik miatt izgultam. Kicsit sajnáltam, hogy az ősvámpír megjelenése nem volt akkora hatással a sztorira, de később kiengesztelt érte spoiler .

Kellemes volt, humoros, nem kell látni a filmet hozzá, viszont jó kis adaléka egyik a másiknak.


Népszerű idézetek

Sztavrogin

Nadja: We should get a chariot led by 12 black alligators.
Laszlo: I like that.
Nandor: That's a lot of alligators, a lot of paint.

(1. évad, 1. rész)

Sztavrogin

Nandor: Get me some glitter.
Guillermo: Whatever for, Master?
Nandor: Oh, I want to do something special for the Immortal One's arrival. I'm going to sprinkle it on my face and on my body. Like Twilight.

(1. évad, 1. rész)

Sztavrogin

Guillermo: This is a picture of me as Armand from Interview with the Vampire. Played by Antonio Banderas. That was the first time I've ever seen an Hispanic vampire in mainstream, like, movies. And I said, „If he can do it, I-I… I can do it.”

(1. évad, 1. rész)

Novecento

Nandor: Creepy paper… creepy paper…
Guillermo: It’s crepe paper, master.
Nandor: …Creepy paper… oh, multipack!

Sztavrogin

Laszlo: I seem to remember him having genitals.
Nadja: No, never. That is why he was such a good lover.

(1. évad, 1. rész)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján