Wasabi – Mar, mint a mustár (2001) 251

Hubert (Jean Reno) a kelleténél kissé drasztikusabb módszereket alkalmazó rendőrfelügyelő. Miután csúnyán helybenhagy egy fiatalembert, felettese azt javasolja, menjen szabadságra. Épp ekkor keresik Japánból: egykori szerelme, Miko rejtélyes körülmények között elhalálozott és hagyatékát a… [tovább]

Magyar · Nincs

Képek 4

Szereposztás

Jean RenoHubert Fiorentini
Ludovic BerthillotJean Baptiste
Michel MullerMomo
Hirosue RyokoYumi Yoshimido
Carole BouquetSofia
Michel ScourneauVan Eyck

Kedvencelte 72

Várólistára tette 34


Kiemelt értékelések

Bea_Csakegyolvasólány 

Szeretem Jean Reno-t és a filmjeit is. Egyszerűen fantasztikus színész. A Wasabi volt az első filmem tőle és egyből a kedvencemmé vált. Akárhányszor mehet a TV-ben, mindig ott fogok ülni előtte, hogy nézzem. :)
Maga a film lenyűgöző. Igaz, vannak benne túlzások, de ezek nem annyira rontyák az összhatást. Inkább – főleg számomra – kissé nevetségessé teszik, de hé, nevetni tudni kell az ilyeneken. :)

Nicole88

Ezerszer végig néztem már Anyuval (akármikor megy a tv-ben ő tuti odakapcsol, imádja a francia humort, kiváltképp Jean Reno-t, akit amúgy én is)
Fordulatos, nyomozós és közben baromi jó humorral megáldott filmecske, abszolút kedvenc :-)

Banditaa 

Rengetegszer láttam (először moziban) és még rengetegszer fogom, megunhatatlan. Jean Reno nagy kedvenc, és bár ez teljesen más műfaj, mint a Leon, a profi, attól még nagyon szeretem. Szívesen megnéznék egy folytatást is, ha Besson bácsinak eszébe jutna írni egyet…

Ákos_Tóth 

Egy kicsit ambivalens darab. Sokszor láttam, a kelleténél jóval többször, és van néhány maradandó pillanata – ugyanakkor mint film, finoman szólva sem makulátlan mű. Szellemiségét tekintve tipikus Besson-Krawczyk munka, kettőjük kooperációjának talán a csúcsa.
Nagy erőssége a japán multikulti vonal, amire inkább a néző csodálkozik rá – ámbár a film végig következetlen marad abban a kérdésben, hogy Hubert és Momo pontosan mennyire van otthon a japán kultúrában és mindennapokban (az például teljes nonszensz a film állításainak ismeretében, hogy nem beszélnek japánul). Yumi karaktere is tele van nyitott kérdésekkel, néha stílusos és kedvelhető, f*szacsajos, néha kimondottan idegesítő. Jean Reno is igazából magát teszi bele a szerepbe, a karakter egyfajta takaréklángon égő kőarcú figura, neki ez kényelmes és jól áll. Michel Mullert kellene igazán megdicsérni, neki remekül áll a bohóckodás, a legtöbb idézgethető poént hozzá lehet kötni, és a magyar szinkron is az ő esetében villantja a legnagyobbakat.
A francia akciófilmekből ismerős túljátszás, a már-már a kínosságig túlfeszített menőség itt is megvan, néha tud ez a film rettentően fárasztó is lenni.

Mindent egybevetve, megfigyeléseim szerint kultmozi, és ezt a szerepet bizonyos szempontból meg is érdemli.

Romy 

Régen tudtam,hogy van ilyen film ,de amilyen gagyi címe van mindig amerikainak gondoltam:D
Aztán gondoltam csak megnézem én is ,főleg hogy az általam legjobban kedvelt két nemzet koprodukciója .Tényleg kellemes kis mozi.Jean Reno-t ez az „apaság” kicsit rokonszenvessé tette számomra.Még itt meg kedvelem a fickót:D A Szilágyi-szinkron is hozzátett biztos.Jól összejött a két nemzet találkozása ,bár persze inkább a francia vonal érvényesült.Egyszerűen szenvedélyesebb akciófilm készítők a franciák,mint az amerikaiak :)

mandu 

Annyira szeretem *-* Először kiskoromban láttam, aztán megnéztük a mamáékkal öt éve, azóta el is feledkeztem róla. Jó volt egy kicsit nosztalgiázni. Megható, aranyos, vicces, eseménydús és nagyon szeretni való. Biztos nem ez volt az utolsó alkalom, hogy ez került a lejátszómba. :3

troublemaker

Régebben rengeteget néztük együtt az egész családdal, de valahogy a mai napig nem tudom megunni. Mindig szívesen nézem újra. A humor, a dráma és az akció nagyon kellemes módon vannak kiegyensúlyozva.

Hippoforaccus 

Attól eltekintve, hogy legfőképpen egy apa-lánya egymásratalálós történet, ami brühühű, de megható… egy meglehetősen jó, vicces, akciódús mozi, amit nem elég egyszer látni.

viky0222 

Az egyetlen Jean Reno film, amit szeretek. Nem éppen az én műfajom, de ez a film valamiért megfogott. Akadt benne jópár vicces rész, van benne akció, tökéletes kikapcsolódást nyújt. Egy időben rengeteget láttam, mert sokat adták a TV-ben, én pedig mindig megnéztem. :D

Kontra_Judit 

Jan Reno egyedi stílusa és Momo varázslatos személyisége egy nagyon különleges akciófilmet tár elénk. Imádtam!


Hasonló filmek címkék alapján