Waczak Szálló (1975–1979) 57

Basil egy kizsákmányoló, hotel „menedzser”, aki rengeteget dolgozik, és akinek az életét megfertőzik halott vendégek, hotel ellenőrök és a csőcselék. Legnagyobb fejfájást a „viperafészek” – saját felesége Sybil okozza. Együtt vezetik a hotelt – a Waczak szállót, a rendíthetetlen nyugalmú Polly… [tovább]

Szereposztás

John CleeseBasil
Prunella ScalesSybil
Andrew SachsManuel
Connie BoothPolly
Ballard BerkeleyBowen őrnagy
Gilly FlowerMiss Agatha Tibbs
Renee RobertsMiss Ursula Gatsby
Brian HallTerry
Terence ConoleyMr. Johnston

Kedvencelte 34

Várólistára tette 40


Kiemelt értékelések

Coralie 

Régi nagy kedvenc, amit kizárólag angolul, felirattal érdemes megnézni! (a szinkron borzalmas, lényegében kivégzi az egészet) Nem mai darab, de akkoriban még tudtak igazán vicceset alkotni, szívvel-lélekkel, nem csak erőltetett poénokat. Igaz némi érzék kell az angol humorhoz, de kihagyhatatlan! :D

4 hozzászólás
ChEebor 

John Cleese-ék sorozata 12 résznyi tömény hülyeség, a lehető legjobb fajtából. Az angol humornak a gyakorlatilag mindenki által fogyasztható vállfaját képviseli, ütős poénokkal, zseniálisan megtervezett szereplőkkel és szituációkkal. A történet egyszerű: minden részben felbukkan egy abszurd, de azért elképzelhető szituáció, amit Basil hazugságokkal próbál kezelni, de ahogy egyre tarthatatlanabbá válik a helyzet, úgy merül el a főhős is egyre inkább a slamasztikában. Persze egy kis igazmondás mindig megmenthetné a helyzetet, de ez sosem következik be, helyette marad a zuhanás a mélybe és a nagy bumm a végén. Igazság szerint a szálló és lakói egyáltalán nem szimpatikus arcok, tipikusan csak kívülről élvezhető közeg, és amúgy valljuk be, néha az ember majdhogynem megérti Basilt, mert elképesztő idiótákkal van körülvéve. A sorozat végig vicces, de van egy-két rész, ami még a magas színvonal mellett is kiemelkedik, úgyhogy tényleg jó szórakozást nyújt.
Magyar szinkront nagyon sokan szidják (köztük nagyon hozzáértő ismerősök is), nekem nem volt vele gondom, szerintem amit lehetett, megtett, de az viszont teljesen igaz, hogy ez azok közül van, amik lényegesebben jobbak eredeti nyelven.


Népszerű idézetek

Londonna 

[Basil megtudja, hogy az újonnan alkalmazott (férfi) szakácsa szerelmes Manuelbe.]

– Tudtam, tudtam, soha nem kellett volna ide venni egy franciát!
– De ő görög, uram.
– Görög?
– Hát persze!
– Akkor még rosszabb! Ők találták ki!

Ms_Mississippi

Basil: Árulja el, mi értelme van ennek?
Polly: Nincs értelme.
Basil: Nincs?
Polly: Mi értelme van az életnek?
Basil: Gőzöm sincs. Csak úgy ránk ragad.

Ms_Mississippi

Sybil: Are you alright?
Basil: No, Im dying, but dont be bothered about it.

Borbak_S

Basil: Can't we get you on Mastermind, Sybil? Next contestant Sybil Fawlty from Torquay, special subject the bleeding obvious.

2. évad 6. rész – Basil, a patkány
Ms_Mississippi

Basil: You wouldnt understand, dear. Its called style.


Hasonló filmek címkék alapján