Vörös hajnal (2012) 39

Red Dawn
93' · amerikai · akció, háborús, thriller 12

0 díj · 1 jelölés

Washington lakói szürreális és sokkoló látványra ébrednek. Egy reggel ejtőernyősök szállnak alá az égből, akik arra készülnek, hogy megszállják az országot, és az első célpont a főváros. Mire a város magához tér a rémülettől, már rabokká válnak saját városuk falain belül. Egy csapat fiatalnak… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Chris HemsworthJed Eckert
Josh PeckMatt Eckert
Josh HutchersonRobert Kitner
Isabel LucasErica Martin
Adrianne PalickiToni Walsh
Jeffrey Dean MorganTanner
Connor CruiseDaryl Jenkins
Julian AlcarazGreg
Alyssa DiazJulie
Edwin HodgeDanny

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát… nem volt olyan rossz, de annyira jó sem. Csak is Chris Hemsworth és Josh Hutcherson miatt néztem végig, mert amúgy lehet félbehagytam volna. Látvánnyal semmi bajom nem volt, elég nagyokat robbangattak, lövöldöztek össze vissza. A többi szereplő elment, a sztori nem volt rossz, csak hiába vártam a lényegét, hogy mégis spoiler A befejezést kicsit elkapkodták, azért kicsit jobb is lehetett volna.

dulkap 

Egy közepeske és kissé hiteltelen film, amit igazából Chris Hemsworth karizmája tesz nézhetővé. Szükség is van rá rendesen, hogy ellensúlyozza a banális forgatókönyvet és az anti-színész Josh Pecket.

piciszusz 

Ismét egy pocsék film. Valamiért jönnek a sárgák, valamiért elfognak mindenkit, és persze egy csapat gyerek ezt megússza. Pár nap alatt szuperkatonák lesznek Chris Hemsworth segítségével és megrohanják a sárgák központját, amit persze alig őriznek és pikkpakk vége is az értelmetlen filmnek.

Mr_Catharsis91 

Nah most már Észak-Korea (a film koraibb szakaszában Kína, de ezt megváltoztattak, hogy ne legyen probléma a kínai mozik kasszáinál) lett a fő rossz-fiú és át lett ültetve egy modernebb környezetbe az eredeti sztori. Amit pár sor megoldott még az eredeti filmben, ahhoz most szájbarágós montázs kellett, hogy tudjuk miért kellett a remake, miért volt létjogosultsága a filmnek 2012-ben is.
Hiába lett kurtább a 84-es verziónál, a hányavetisége megmaradt. A karakterek jóformán itt is kidolgozatlanok, a befogadóhoz nem állnak közel. Több költségvetést ugyan kapott a film (inflációt beszámítva majd 2-szer annyit, mint az eredeti), de nem igazán volt benne akár egy olyan jelenet is, ami eget-rengetően eredeti lett volna, de legalább minimum ötletes.
Környezet szempontjából tehették volna Texas-ba is a sztorit, ott legalább vicces lett volna arra reflektálni, hogy mennyi fegyver van az utcákon, civil kézben (az usa legfelfegyverzettebb államáról beszélnünk). Csóri koreaiaknak beletört volna a bicskájuk Texasba. Egyszóval ha kicsit szatirizálják a sztorit és mondjuk bátrabban kritizálnak, akkor eredetibb lett volna, így viszont klasszikus délutáni bealvós film, bár épp a végére álmosodtam volna csak el, hála a 90 perces játékidőnek.

Kiskakukk 

Jellegtelen, már-már nevetségességbe hajló, felejthető amcsi film.


Hasonló filmek címkék alapján