Vigyázz, kész, szörf! (Vigyázz, kész, szörf 1.) (2007) 93

0 díj · 1 jelölés

Cody imádja a rockzenét és a szörfözést. A kamasz pingvin az első versenyére készül. Az ifjú tehetségről dokumentumfilmet forgat egy stáb. A filmesekkel a nyomában Cody nekivág, hogy otthonától, az antarktiszi Dérvidéktől távol, a Pin Gú szigeten induljon a nagy versenyen. Útja során találkozik… [tovább]

angol · nincs

Szereposztás

Shia LaBeoufCody Maverick (voice)
Jeff BridgesZeke 'Big Z' Topanga / 'Geek'
Zooey DeschanelLani Aliikai (voice)
Jon HederChicken Joe (voice)
James WoodsReggie Belafonte (voice)
Diedrich BaderTank 'The Shredder' Evans (voice)
Mario CantoneMikey Abromowitz (voice)
Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 25


Kiemelt értékelések

kiruu 

Imádom Pipi Joe-t! :D Hatalmas forma. Egyszerű, de őszinte és igaz barát.
Ennél jobbra emlékeztem egyébként, viszont arra nem, hogy pszichológiailag ennyire súlyos dolgok vannak benne.

krlany 

Én elég sok mindent tudtam ebben a rajzfilmben értékelni…
Pl. hogy a főszereplő pingvin (oké, egy fókával jobban le lehetett volna nyűgözni, de azért ez sem rossz.;), aztán meg rögtön egy Green Day nótával csap bele a lecsóba (Holiday), amiből később lesz egy másik is (Welcome to Paradise), meg Pearl Jam, meg Incubus, meg Lauryn Hill… szóval a soundtrack-je nagyon erős.
Aztán van benne egy ukuleléző(!) dagadt pingvin csimbókos rövid rasztával meg a nagy nyugival. A legkirályabb arc, az egyik legkirályabb hangszerrel.
És nem mehetek el szó nélkül a vége vágókép mellett sem, amikor is elszörfözünk a hullámcsőben a naplementébe. (Zorro-val lovagolunk, Lorenzo Lamas-szal motorozunk, kellett már egy ilyen is.;) Csodás. De tényleg pazarul megrajzolták.
Persze itt is megvannak a kötelező klisék (a csirke tiszta Jar Jar Binks csak hawaii módra, vagyis sokkal jobb, mert annyira szar, hogy az már teljesen jó, Jar Jar-ral ellentétben), meg ami kell, és ezt nem is rovom fel neki, de az a dokumentumfilmes forgatósdi, nah az nem kellett volna.
Viszont, ha imázsfilmet szeretnék csinálni a szörfözésnek, akkor ez remek kiindulási alap lenne. Eskü, ha ilyen zenék szólnak a parton 800 decibellel, én deszkára pattanok, de mán' jelleggel.:)

Ufír 

Még kiskoromban láttam ezt a filmet, és akkor nem igazán tetszett, most meg szétröhögtem magam. A zenéi fantasztikusak.

Lilla99 

Nem volt rossz, de azért láttam már sokkal jobb animációs filmeket is. Ami pozitívum az a karakterek. Nagyon jókat tudtam rajtuk nevetni, főleg Pipi Joe-n. Hatalmas figura volt. De rajta kívül a többieknek is volt egy-egy humoros pillanata. További pozitívum a sok pingvin, igen pingvin mániás vagyok, szóval minden mesét meg kell néznem amiben pingvinek a főszereplők. Különösen édesek volt a három gyerek pingvin. Minden pillanatnál, amikor jelen voltak egyben éreztem a túlnyomó cukiságot és egyben a humort is, amit a dumájukkal adtak. Ezen kívül nagyon tetszett spoiler. Eléggé egyértelmű volt, hogy spoiler. Ezeken kívül pedig nagyon tetszett a formáció is, ahogy elkészítették. Maga ez a dokumentumfilm forgatós dolog nekem nagyon bejött. Ahogy adták az „interjút” a pingvinek, meg minden. Nagyon tetszett. Viszont ami miatt le kell vonnom csillagokat az az, hogy valamilyen oknál fogva mégsem volt ez nekem most elég. Sokszor elbambultam, azt vettem észre hogy nem a mesére figyelek és úgy alapjában unom. Talán egy kis plusz izgalom jót tett volna neki. Így csak 7 csillag. A második részt is biztos megnézem (mert mindig meg kell néznem a folytatásokat akkor, is ha rossz) és az is lehet, hogy egyszer újranézem ezt a részt is.

Hippoforaccus 

Ahhoz képest, hogy több, mint egy évet töltöttem az észak-francia tengerparton és egy percet sem töltöttem a tengerben, ez az egyik kedvenc filmem. Annyira agyabuggyant, mégis motiváló története van, nem is beszélve a látványvilágról, hogy el is feledteti velem, hogy egy porcikám sem vágyik a nyílt vízre. Nem, mintha félnék, vagy ilyesmi, egyszerűen nem az én közegem.

Pennmenelien

Gyakorlatilag csak végigszenvedtem az egészet. Pontosan nem tudnám megmondani, hogy mi nem tetszett benne, de valamiért nem fogott meg. Nagyon nem.

Kemiviki 

Nem igazán fogott meg, inkább unalmas volt. Mondjuk a deszkakészítés, meg a raszta pingvin tetszett:)
Amúgy nagyon jó kis dalok csendülnek fel a mese közben.


Népszerű idézetek

kiruu 

Joe: Csak adjál neki belsőséget. Tudod, szívet, lelket..


Folytatása

Összehasonlítás

Vigyázz, kész, szörf


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján