Végítélet (2008) 31

Három évtizeddel ezelőtt halálos vírus ütötte fel a fejét Nagy-Britanniában. Milliók haltak meg, egész területek néptelenedtek el. A kormány végső megoldásként fallal zárta el a külvilágtól a fertőzött lakosságot, így sikerül lokalizálni a járványt. Ám a gyilkos kór most újra felbukkant… [tovább]

Szereposztás

Rhona MitraEden Sinclair
Bob HoskinsBill Nelson
Emma CleasbyKatherine Sinclair
Craig ConwaySol
Malcolm McDowellKane
Caryn PetersonCsavargó lány
Adrian LesterNorton
David O'HaraMichael Canaris
Sean PertweeDr. Talbot
Lee-Anne LiebenbergViper

Kedvencelte 1

Várólistára tette 12


Kiemelt értékelések

hankman 

Újranézés. Emlékeim szerint ez a film tetszett nekem, ezért most újra néztem. Bár jó pár hibája van, alapvetően most is tetszett.

Az alaphelyzet, az alap sztori szintén tetszett. spoiler A pusztulás folyamatát szemléletes oldaláról mutatták be, a folyamatosan elhaló fények, az éjjeli sikolyok, a segítséget hiába váró túlélők, a végzetet érezni lehetett a levegőben. spoiler

A főhősnővel meg voltam elégedve. Kompetens csaj, optikailag rendben van, és valami egyediséget is adtak neki. spoiler

A szereplőgárda a főkarakteren kívül nem túl hangsúlyos. Három embert tudnék megemlíteni, akik megmaradtak bennem a főhősnőn kívül. spoiler

Meglepődtem, de a CGI-vel, a díszletekkel és a sminkekkel semmi gondom nem volt. Minden a helyén volt ezzel kapcsolatban, sőt még csillagos ötös helyszíneket is csináltak. Alkalmaztak komputeres grafikát, a 2008-as évekbeli grafika megítélésem szerint most sem hatott gagyinak. spoiler A sminkek, a hajak, a ruhák, minden tökéletesen passzolt. Úgy éreztem, hogy ezen a ponton átestek a ló túloldalára, mert a környezethez és az élethelyzethez mérten túlságosan is pöpec lett. spoiler Összességében a technikai részről a film rendben volt.

A vérengzés és annak ábrázolása is kellőképpen hiteles és látványos volt. Ahogy megcsákányozzák valakinek a fejét, átlövik a torkát, vagy éppenséggel egy járművel keresztülhajtanak valakin, és csak cafatok maradnak belőle, az bizony tényleg véres. A speciális effektek az erőszak terén is szépen teljesítenek.

Hol csúszott el akkor az egész? A jeleneteket nem mindig tudták a helyükön kezelni és vagy elnyújtották, vagy egyszerűen nem érték el a kellő hatást. A történet körülbelül a film háromnegyedénél kezdett drasztikusan szétesni, az első kétharmadra viszont azt mondom rendben volt. spoiler

spoiler

A filmet nem alap nélkül bírálják sokan, de meg vannak a maga erősségei is, éppen ezért nekem tetszett. Jó a látvány, a sminkek, a díszletek; komor hangulatteremtés; a megalkotott világ kellően világvége hangulatú; a történet sajnos kicsúszik az alkotók kezéből; hatalmas logikátlanságok; időnként iszonyat nagy hülyeségek esnek meg.

csokidani 

Hát ez mi a csöcs volt? Tök jó alaptéma,világjárvány, posztapokaliptikus jövő(kép) stb.Bár az már az elején látszódott h nem A és nem B kategória,de aztán a C-ből is olyan gyorsan zuhant tovább a színvonal, hogy a Zs-ig meg sem állt (abból is a kínosabb fajta). Pedig nagyon jó is lehetett volna, a téma magában hordozta(lásd: 28 nappal-héttel később, Z világháború, Legenda vagyok). De hát ez borzalmas lett. Elmennek egy veszélyes küldetésre ahol hordák lehetnek, de alig visznek töltényt? A túlélők mind úgy néznek ki, mintha Sex Pistols koncertről zavarták volna őket ki sürgősségi statisztálkodásra. Aztán meg az a borzalmasan gagyi Mad Max szerű bulizás a filmkészítés egyik legkínosabb momentuma.Aztán meg beleesünk egy korabeli felföldi skót filmbe. Az autósüldözés? HA-HA-HA-HA!!!! DE annyi gáz dolgot lehetne kiemelni, hogy ihaj!
Borzalmasak a dialógusok, csapnivalóak a színészek, a rendezés, a vágás, a képek elképesztően gagyik még TV-s szinthez is. A legfanatikusabb posztap.rajongóknak SEM ajánlom. BORZALOM!

3 hozzászólás
Carmilla 

Sajnos, az elejéről lemaradtam, de amit láttam, az roppant szórakoztató volt. Tudom, nem vígjátéknak szánták, de én nagyon jól mulattam a történeten, haha. Szóval beüt ez a járvány, és a túlélő „mutánsok” két nagy csoportra oszolva élnek tovább: az egyik bandának az a kattanása, hogy valamiféle indusztriális metál & punk stílusban nyomulnak, a másikok pedig középkori hagyományőrzőbe mennek át.
    Az autóreklám is tök vicces volt, különösen az a jelenet, mikor áthajtanak az úton előttük keresztben álló buszon – egy karcolás nélkül! :D Se a kocsin nincs számottevő külsérelmi nyom (mikor a valóságban már kb. attól behorpad, ha ráugrik egy macska), se a benne ülők haja szála meg nem görbül… Ja, meg előzőleg Sol olyan ügyesen megkapaszkodott a tetején, holott minimum 90-nel száguldottak, nem tudom, talán tapadókorongok voltak a kezén, vagy hogy csinálta? Ó, annyit nevettem! Szerintem ezt nem szabad túl komolyan venni. A díszletek kifejezetten látványosak voltak.

Kiskakukk 

Az első óra egész jó, szórakoztató. Pont addig, amíg spoilerDe utána? Tömény zs kategória. A nem jó fajtából.

sgtGiggsy

Egy akár jó is lehetett volna posztapokaliptikus akciófilm a Menekülés New Yorkból alaphelyzetre építve. Ennek ellenére sajnos mégsem működik igazán. A történet nem lett eléggé átgondolva, a készítők képesek voltak visszanyúlni a tipikus Snowpiercer féle baromsághoz (a gazdagoknak nincs szükségük a szegényekre és csak azért nem irtják ki őket, mert illegális) és emellett akadnak benne bődületes baromságok mint spoiler
Összességében ennek ellenére nem egy kifejezetten rossz film. Rhona Mitra mind akkor, mind most azon kevés színésznő közé tartozik, akiről egy percre sem vonná senki kétségbe, hogy annyira kick-ass, mint amit játszik, és így minden hidegségével együtt, alapjában véve kedvelhető főszereplő. Az alapszituáció érdekes (a lokalizált posztapokaliptikus környezet) az akciók látványosak, sajnos azonban ezekkel véget is ér a pozitív oldal. A film túlságosan szétesik, inkább érződik egymásra dobált kliséhalmaznak, mint koherens egésznek, és így a végeredmény is nagyon felemás. Többet ki lehetett volna belőle hozni, de sajnos nem sikerült.


Hasonló filmek címkék alapján