Valami Amerika 3. (Valami Amerika 3.) (2018) 105

95' · magyar · vígjáték 16

A Valami Amerika 3 története szerint, Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alexnek köszönhetően. A körülményeket bonyolítja a rendőrség és a két rivális maffiabanda, Baláék és Toniék is. Egy rejtélyes, milliókat érő, lopott… [tovább]

magyar
magyar
magyar

Képek 3

Szereposztás

Szabó GyőzőVárnai Ákos
Pindroch CsabaVárnai Tamás
Hujber FerencVárnai András
Ónodi EszterEszter
Oroszlán SzonjaTimi
Szervét TiborAlex
Csuja ImreBala
Faragó AndrásMónika
Thuróczy SzabolcsViktor
Pokorny Liadr. Bárány Olga

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 100


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Bajban vagyok.
Ha ez nem olyan filmeknek lenne a folytatása, amiket nagyon szeretek, akkor nagyobb arccal húznám le. De így… A kicsi szívem egy picikét fáj.
Nem voltak nagy elvárásaim. Igazából a poénok terén vártam tőle egy magasabb szintet, a többi elemhez képest. Valahol ezt is kaptam…
A történet szerintem a börtönnel lett elszúrva, illetve Alex nekem már nem hiányzott volna. Az East West jeleneteket baromi kínos volt nézni egy idő után, a szülést is szívem szerint kevesebb ideig szenvedtem volna végig.
A szövegkönyv felét az első és a második filmből ollózták össze, sok volt a visszautalás és az ismétlődő poén.
Timi agyatlansága itt már sokszor idegesítő volt. Hujber Ferenc többször nem tudott uralkodni az arcán, őt már sokszor inkább nem is néztem.
Soroljam még? :D
Ráhagyom.
Mert bár annyi különböző szinten bukott ez a film, hogy meg se tudnám számolni, mégis szinte végig hangosan nevettem rajta. Emlékezetes beszólásokat, arckifejezéseket, pillanatokat itt is találtam. Ha megnézem a másik kettőt, akkor tuti, hogy nem hagyom ki ezt sem, legyen kerek.
De ez nem jó. :D
Itt lényegében megfogták az első két film legjobb elemeit és random összedobálták ebbe, kicsit kiegészítve, néhol változtatva, egy kicsi csavar itt, egy pici más ott. Ezt egy nagyon megfáradt pillanatban szabad csak megnézni, különben az embernek leolvad az agya. :D
Úgy éreztem nem lenne igazságos, ha csak a szívemre hallgatnék és aszerint csillagoznám. Most egy hatosnál többet nem tudok adni rá. Ez egy sz@r film, amit végigröhögtem. Ennyi. :D

U.I.: Még mindig szerelmes vagyok Tamásba. Vagy Pindroch Csabába? Ezt még nem döntöttem el. :D

2 hozzászólás
Little_Monster 

Nagyon szerettem a második részt, mert tetszett a musical-es alap, jók voltak az új karakterek, tele volt helyzetkomikummal, öniróniával és ötlettel. Egy olyan film lett, ami merőben meg tudott újulni az első részhez képest és úgy is élvezhető volt, ha valaki az előzményt nem ismerte. Kerek történet volt, ahol látszott, hogy a szereplők a film alatt megtesznek egy utat, vannak céljaik, vagyis egy jó forgatókönyv jó kézbe került, remek szereposztással. Ebből a felállásból a mostani film során is szinte minden adott volt, a végeredmény mégis csalódás. Kaptunk még több híres magyar színészt, de minek? Egy-egy jó jelenetük volt, de egyik sem feledtette Tompos Kátya hiányát. Nagy Ervin volt az egyetlen, aki miatt érdemes megnézni a filmet, mert ha valaki, akkor ő remekül hozza a karakterét: túlzó, sok, de öröm nézni a játékát. Stohl szereplése Kokoként szép leképezése annak, hogy ebben az országban nem elég, hogy mindent meg lehet úszni anélkül hogy az illető hírneve csorbulna, még aztán poént is lehet belőle csinálni. Az újdonsült gonoszok minden fantáziát nékülöznek, nincs semmi, ami miatt érdemes volt őket a filmbe tenni, még a csodás névjáték is szegényes, főleg, hogy már a trailerben láttuk. Az egész sokkal többet akar, mint amit nyújtani tud, a bandaháborús jelenetek is viccesek akarnak lenni, de maximum a gagyiságuk miatt azok. Alex karakteréről tuduk, hogy egy kaméleon, na de amit a filmben akarnak velünk elhitetni az azért már tényleg túlzás. Az egész film teljesen felesleges, semmi pluszt nem ad az eddig ismertekhez képest, maximum csak aláássa azt, amit a karakterekről eddig gondoltunk. Mindhátom testvér tutyimutyi, a nők/maffia hálójában vergődő elszenvedők, akik már nem is viccesek. Kár volt ezért a második részt és az East Westet újrahasznosítani, mert aki azt látta, annak a harmadik rész nem fog plusz élményt nyújtani. Aki pedig a poénok miatt nézné meg, annak elég lesz a trailer, mert abban az összeset ellövik.

Lady_L

Tudom, hogy egy magára valamit is adó kékharisnya agyonszídná merő sznobizmusból, de mit tegyek, ha a barátnőmmel egyszerűen visítva röhögtük végig a filmet? Kellett az agyatlan kikapcsolódás, és megkaptuk. Nem akar többnek látszani, mint ami, szórakoztató, vicces gagyizás, és ez az őszinteség áthatja, sikerült megújulnia, itt is megvoltak az emlékezetes pillanatok (ne térjünk ki arra, hogy a legemlékezetesebb az volt, hogy azannya, hogy megöregedtek ezek a színészek!) és mindenki szuperjól játszott benne (te is, Csillag Boti, LOL:))

2 hozzászólás
dezirel

Az első kettőnek a nyomába se ér, semmi eredetiség, semmi történet…
Jó volt újralátni őket, bár kicsit keveselltem a Várnai testvéreket. Alex pedig csak épphogy feltűnt, nekem ő a kedvencem, de nem sokáig örülhettem neki…
A humora nagyon erőltetett, Timi hülyesége fájt, de nem jó értelemben. Bala és Toni sok volt, meg a lövöldözés is.
És kérem, hol maradt a zene??? Az a vernyogás az EastWest reload előadáson csak kínos volt, és csóri pasik hogy néztek ki… Zene nélkül mit érek én semmit nem ér ez a film, az volt a plusz, ami miatt igazán lehetett szeretni az első kettőt…
Eredeti történet és zene nélkül ez csak egy gyenge próbálkozás…

sophie 

Erre a filmre mindenki úgy ül be – gondolom –, hogy egy könnyű vasárnap délutáni mozi, humor, mármint annak az ökörködés része. És ha szemmel láthatóan a színészek is igen jól érzik magukat a bőrükben, nincs ok fanyalgásra. És asszem az elemezgetésnek sincsen helye. Komédia, és kész.
    Én személy szerint elég jól szórakoztam. (azért úgy az első óra végén már eszembe jutott, hogy jó, hogy nem annyira hosszú). És persze, hogy Oroszlán Szonján kacagtam a legtöbbet. Meg Scherer Péteren. És szerintem igen is vicces a BALA meg a TONI, és az is, hogy Lolka meg Bolka a testőr. És a slusszpoén …!:)
    Szóval inkább ne ajánlgatni, de a kategóriájában egészen rendben van. Vártam volna valami hasonlóan fülbemászó nótát, mint az első két részben voltak, de mintha most nem lenne. Vagy volt?
spoiler

Bory

Kedden megvolt a megkukkintás,ingyen :) Még most is nehéz elhinni,hogy 3.-ra nyertem! Végre egyszer valami,no de a vélemény:Bár nem a legerősebb darabja a szériának. Jó folytatás. Néha kisebb túlzàsokba,börleszkbe nyúlóan. Prüdek kerüljék! Viccet félre téve,elèg nagy társadalom kritika bújik meg a film mögött. Nem mindenki díjazza az elcsépelt buzis poénokat vagy a terhes nős poénokat. Szerény vélemènyem szerint a legjobb dumákat Timi kapta. Szonja nagyon jól hozza a figurát. És a személyes kedvencem Tamás aki ugyanolyan teszetosza,hülye. :) Ákos és András meg mint akik szerepet cseréltek. A nagy csajozó gép mióta lett ilyen kis “nyomi”? Illetőleg a Várnai tesók közül a lúzer a nagyszájú? Még Bala is megjegyzi milyen mocskos a szája. És ott vannak az új karakterek is a böriben,míg egy két cikkben Stohl szerepét feszegették,belőle én ezt bármikor kinèztem volna,ellenben Nagy Ervinből. Ő igencsak meglepett. A Kincsem Macsója után egy ilyen szerep. Míg az előzetes alapján úgy hittem Rezsó egy nagy köcsög lesz,meglepően jó arc volt, csak hát kicsit meleg. És Alex,az örök megújúló :) Rendesen megkavarja ebben a részben is a kakát. Mindenesetre erre azért nem mondanám,hogy Magyarország egyetlen tömegpusztító fegyvere. Aki szerint meg rossz azt én fogom igazi dícséretnek venni. Mindenesetre hiába nyitott egy ici-picit a vége,a karakterek magánélete lezárásra került. Ne feszegessük a múltat,és maradjon Trilógia,a nyitott kérdéssel. Ezúttal hova ment Alex? És mire kèszül?

2 hozzászólás
eNNBeus 

Csapatépítés néven kötelező megnézésből elkövetett emberölés.
Az első perctől az utolsóig annyira égő és ciki az egész, én szégyelltem magam mindenki helyett akinek ehhez a filmhez bármilyen köze volt.
Kegyetlenül rossz.
Végy egy dobozt ami klisékkel van tele, húzz ki belőle mindent és azt is rontsd el amennyire lehet. Ez a Valami Amerika 3. A vonatos jelenet a végén…., na ott már majdnem sírtam.
Nem tudok rá semmi jót mondani.

Marcsi0603

Az első fele nem tetszett, eléggé erőltetett volt, de a börtönös részeken már szórakoztam egy kicsit. A darab természetesen kihagyhatatlan, nem tudom, mennyire ciki, de nekem ebben az előadásmódban is tetszett. Egyszer nézős film, a másik kettő nekem jobban tetszett.

Chris90 

Jaj, fiúk, hát mi volt ez? Komolyan ennyire alpári humort kell néhány jelenetbe rakni, hogy nevetésre próbáljunk sarkallni másokat? Az első rész jó volt, a másodikat egyenesen imádtam, annyiszor láttam, hogy már kìvülről fújom az egészet. De ez? Legközelebb csak akkor nézem meg, ha éppen Valami Amerika-maratont tartok.

Komolyabbra fordítva: nem volt ez rossz film, egy laza kis vígjátéknak elment, csak éppen eléggé kiszámítható, meg felejthető. Ha nem lett volna előtte két rész, talán megkapta volna a 8 csillagot is, de annak fényében, hogy az alkotók miket tettek le előtte az asztalra, ez elég harmatos volt. (Igaz, ha azt nézzük, hogy a franchiseok harmadik része milyen minőséget szokott produkálni általában, elég szép teljesítményt hozott a film.)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján