Valami Amerika 3. (Valami Amerika 3.) (2018) 182

A Kind of America 3.
95' · magyar · vígjáték 16

A Valami Amerika 3 története szerint, Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alexnek köszönhetően. A körülményeket bonyolítja a rendőrség és a két rivális maffiabanda, Baláék és Toniék is. Egy rejtélyes, milliókat érő, lopott… [tovább]

magyar
magyar
magyar

Képek 3

Szereposztás

Szabó GyőzőVárnai Ákos
Pindroch CsabaVárnai Tamás
Hujber FerencVárnai András
Ónodi EszterEszter
Oroszlán SzonjaTimi
Szervét TiborAlex
Csuja ImreBala
Faragó AndrásMónika
Thuróczy SzabolcsViktor
Pokorny Liadr. Bárány Olga

További szereplők

Kedvencelte 11

Várólistára tette 95


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Bajban vagyok.
Ha ez nem olyan filmeknek lenne a folytatása, amiket nagyon szeretek, akkor nagyobb arccal húznám le. De így… A kicsi szívem egy picikét fáj.
Nem voltak nagy elvárásaim. Igazából a poénok terén vártam tőle egy magasabb szintet, a többi elemhez képest. Valahol ezt is kaptam…
A történet szerintem a börtönnel lett elszúrva, illetve Alex nekem már nem hiányzott volna. Az East West jeleneteket baromi kínos volt nézni egy idő után, a szülést is szívem szerint kevesebb ideig szenvedtem volna végig.
A szövegkönyv felét az első és a második filmből ollózták össze, sok volt a visszautalás és az ismétlődő poén.
Timi agyatlansága itt már sokszor idegesítő volt. Hujber Ferenc többször nem tudott uralkodni az arcán, őt már sokszor inkább nem is néztem.
Soroljam még? :D
Ráhagyom.
Mert bár annyi különböző szinten bukott ez a film, hogy meg se tudnám számolni, mégis szinte végig hangosan nevettem rajta. Emlékezetes beszólásokat, arckifejezéseket, pillanatokat itt is találtam. Ha megnézem a másik kettőt, akkor tuti, hogy nem hagyom ki ezt sem, legyen kerek.
De ez nem jó. :D
Itt lényegében megfogták az első két film legjobb elemeit és random összedobálták ebbe, kicsit kiegészítve, néhol változtatva, egy kicsi csavar itt, egy pici más ott. Ezt egy nagyon megfáradt pillanatban szabad csak megnézni, különben az embernek leolvad az agya. :D
Úgy éreztem nem lenne igazságos, ha csak a szívemre hallgatnék és aszerint csillagoznám. Most egy hatosnál többet nem tudok adni rá. Ez egy sz@r film, amit végigröhögtem. Ennyi. :D

U.I.: Még mindig szerelmes vagyok Tamásba. Vagy Pindroch Csabába? Ezt még nem döntöttem el. :D

2 hozzászólás
Chriss 

Nem volt ez olyan rossz, jókat nevettem rajta :) Azért voltak benne olyan jelenetek, amiket annyira nem díjaztam, de ezektől eltekintve bőven nézhető kategória :)

Ascyra 

Hát ez az a film, ami miatt a nagy többség irtózik a magyar filmektől. Legalábbis én és még sokan mások, akikkel eszmét cserélek a témában. Szívesen megkérdezném Herendi urat, hogy amikor visszanézi az alkotását, hogy neki ez így megfelel, kerek, a színészeivel elégedett, a forgatókönyv faja? Tényleg erre dobtak ki milliókat a készítők? De miért? Felháborít a pénz ezen felhasználási, valljuk be, herdálási módja… Ennél sokkalta jobb mozit össze tudnak hozni a magyarok és a legdühítőbb benne, hogy az első és a második rész is messze sokkal jobb volt. A színészi alakítások egytől egyig mesterkéltek, sterilek, csapnivalók és nevetségesen együgyűek. A film nem vicces, én kb. két jeleneten röhögtem – ahhoz képest, hogy ez elvileg vígjáték és + nem szar a humorom – és inkább feszengtem a film végéig, mert hihetetlenül kínos volt az egész: a monológok, a karakterek, a színészi játék, a dramaturgia.. Tudom, hogy az emberek nem fiatalabbak lesznek, hanem idősebbek, nyilván ezért a frissességéből is veszíteni fog ugyanaz a bagázs, mint aki tíz évvel ezelőtt belépett az első résszel a köztudatba. Hol van már az a Timi vagy Ákos, akiken akkor fennhangon vinnyogtunk? (Már aki, engem akkor se vett meg kilóra). És ezzel nem lenne baj, mármint azzal nem, hogy a színészeink is korosabbak, mint bárki más, csak akkor nem kellett volna ehhez méltón hozzányúlni a karakterekhez és mondjuk, ha már ragaszkodunk az eredeti színészekhez, rájuk igazgatni valamennyire a szerepet? Nem pedig fordítva: szerencsétlen Oroszlán Szonját annyira beleerőltetik a szerepbe, hogy konkrétan látszik a kínlódása a játéka során. Hagyjuk már. Olyan, mintha egy jó negyvenes dívát próbálnál meg rózsaszín csilli-villi kövecskés, lila szarvas unikornisra ültetni, neonszín láthatósági kabátban. Szervét Tibor meg már uncsi ebben a higgadt maffiózó szerepben. Ennél ő sokkal több, szerintem. És bocsánat, én ehhez az ő helyében nem adtam volna a nevem. Pokorni Lia szintén irtó gáz volt, neki meg a kimért femme fatale szerep akadt meg a torkán, nagyon nem ment jól…. sajnos.
Egy szóval: kínos.
A két csillagot Nagy Ervin Rezsója kapja, élethű és életszagú volt – a vígjátékos túlzás ellenére is – a karaktere, és egész jó színész. Nem kedveltem eddig, bevallom töredelmesen, mert csak hype van körülötte, nálam emiatt általában mindenki -6-ról indul, de ő most feljebb mászott két lépcsőt. Lehet, hogy ideje figyelnem rá, talán egy kicsit jobban.
Sajnálom, hogy $@!#%@m az időm erre a filmre. Nagy kár volt. Megmaradhatott volna jó emléknek az 1. rész… „azt hello”.

Little_Monster 

Nagyon szerettem a második részt, mert tetszett a musical-es alap, jók voltak az új karakterek, tele volt helyzetkomikummal, öniróniával és ötlettel. Egy olyan film lett, ami merőben meg tudott újulni az első részhez képest és úgy is élvezhető volt, ha valaki az előzményt nem ismerte. Kerek történet volt, ahol látszott, hogy a szereplők a film alatt megtesznek egy utat, vannak céljaik, vagyis egy jó forgatókönyv jó kézbe került, remek szereposztással. Ebből a felállásból a mostani film során is szinte minden adott volt, a végeredmény mégis csalódás. Kaptunk még több híres magyar színészt, de minek? Egy-egy jó jelenetük volt, de egyik sem feledtette Tompos Kátya hiányát. Nagy Ervin volt az egyetlen, aki miatt érdemes megnézni a filmet, mert ha valaki, akkor ő remekül hozza a karakterét: túlzó, sok, de öröm nézni a játékát. Stohl szereplése Kokoként szép leképezése annak, hogy ebben az országban nem elég, hogy mindent meg lehet úszni anélkül hogy az illető hírneve csorbulna, még aztán poént is lehet belőle csinálni. Az újdonsült gonoszok minden fantáziát nékülöznek, nincs semmi, ami miatt érdemes volt őket a filmbe tenni, még a csodás névjáték is szegényes, főleg, hogy már a trailerben láttuk. Az egész sokkal többet akar, mint amit nyújtani tud, a bandaháborús jelenetek is viccesek akarnak lenni, de maximum a gagyiságuk miatt azok. Alex karakteréről tuduk, hogy egy kaméleon, na de amit a filmben akarnak velünk elhitetni az azért már tényleg túlzás. Az egész film teljesen felesleges, semmi pluszt nem ad az eddig ismertekhez képest, maximum csak aláássa azt, amit a karakterekről eddig gondoltunk. Mindhátom testvér tutyimutyi, a nők/maffia hálójában vergődő elszenvedők, akik már nem is viccesek. Kár volt ezért a második részt és az East Westet újrahasznosítani, mert aki azt látta, annak a harmadik rész nem fog plusz élményt nyújtani. Aki pedig a poénok miatt nézné meg, annak elég lesz a trailer, mert abban az összeset ellövik.

Ákos_Tóth 

Elég masszív nemistudom. Az első rész a maga módján minden viseltes dolga ellenére egy vállalható, bizonyos szempontból korszakos mű volt a közönségfilmek sorában – eredeti ötletként érkezett egy félresikerült történelmi nagyeposzokkal és közepes minőségben újrafeldolgozott klasszikusokkal fémjelzett időszakban, és mostanra valamiféle korképet is megőrzött a kétezres évek elejének stílusában már irritálóan nyugatias, körítésében még masszívan keleties világából. A második részt nem láttam.

A harmadik viszont, mint szórakoztató, blőd vígjáték, amolyan tipikus 2010-es évekbeli komolytalanság, működik. Más kérdés, hogy az első részből a sztori gyökerén és a szereplőkön kívül gyakorlatilag semmit sem vesz át. Stílusa lemondóan belövi magát a kőbuta kategóriába, orrba-szájba nyomatott cameókkal (immáron nemcsak átlagceleb, hanem Youtube-celeb szinten is), elhasznált, manapság már egyre neccesebb sztereotíp karakterekkel (meleg fickó a börtönben, melegítőgatyós-hangtompítós-sebhelyes végrehajtó ember, ostoba szőke nő, az ostoba szőke nő ostoba pasija, ostoba rendőrtiszt, etc., etc.), meg egy érzésre Argo-utóérzetes történettel. Hogy mennyire nem veszi magát komolyan, azt remekül példázza a végső csattanó a Keletiben – nem az a fajta blőd lezárás ez, amitől elengeded az egész filmet és adsz rá egy hetest, mert jókat röhögtél rajta, hanem amit az arcodra tapasztott tenyered mögül kukucskálva nézel, miközben azon agyalsz, mennyi mindent csinálhattál volna az elmúlt másfél órában.
Egyébként lehetne arról is beszélgetni, hogy végső soron a vászonra vitt alakításokat nagyságrendekkel helyénvalóbbak, mint sok magyar közönségfilmben (talán erre voltak jók a cameók, hogy a főszereplőgárda eseti bénázásait elfedjék a rájuk épített poénok), vagy hogy a szövegek például egész jól ülnek, meg hogy Oroszlán Szonja mennyivel érettebben játszik most, mint 15 évvel ezelőtti fénykorában – és most már a buta szőke nő szerepét is úgy játssza, hogy ne gondoljuk őt magát buta szőke nőnek.

Szóval el lehet nézni, szórakoztató, de nagyon kevés hiányzik ahhoz, hogy ne menjen le a Pappa pia szintjére. Nem gondolom viszont, hogy szerencsés ötlet volt Valami Amerika 3-ként megírni és forgalomba hozni, jobban állt volna neki a saját láb. Igaz, utóbbi esetben nyilván sokkal kevesebben nézik meg…

dulkap 

Szerintem összességében ugyanolyan szórakoztató, mint az elődei, csak már az újdonság varázsa veszett el belőle. Nyilván totál irreális a végkicsengés, akárcsak maga a film, de el lehet rajta szórakozni és még mindig szerethető kis bagázs.

LoneWolf 

Valahogy nem érzem szükségét annak, hogy hosszú értékelőt írjak, szóval rövidre fogom. Ahhoz képest, hogy egy katasztrófára számítottam meglepően sokszor nevettem el magam, és hiába nincs olyan jó, mint az első, (a másodiktól is elmarad) még így is szórakoztatóbbnak találtam, mint pár frissebb amerikai vígjátékot, szóval egy nézést bőven megért.

Valcsa

A 2. rész volt a kedvencem, így hát nagyon vártam a folytatást, de ez ahhoz képest harmatgyenge lett. :( Ez csak valami gyenge utánzata lett a 2. résznek, börtönös Bucis East-West-tel, bélyeggel meg babákkal. Kár érte, lehetett volna nagyon jó is. De nem lett.

christine 

kicsit csalódtam én is, de valamilyen szinten vállalható volt ez a sztori. A börtönös részek nem tetszettek, bár Nagy Ervin valami zseniális volt, imádtam.
Eszter itt… elment, Oroszlán Szonja most nagyon túltolta a hülye libát, Lia itt is szuperül helyt állt, és Alex… na, ő itt is nagyon tudott.
Összességében vegyes érzelmeim vannak, de őszintén, nem olyan rossz ez, csak ne várjunk el tőle olyan sokat.

evé 

Az első kettőnek a nyomába se ér, semmi eredetiség, semmi történet…
Jó volt újralátni őket, bár kicsit keveselltem a Várnai testvéreket. Alex pedig csak épphogy feltűnt, nekem ő a kedvencem, de nem sokáig örülhettem neki…
A humora nagyon erőltetett, Timi hülyesége fájt, de nem jó értelemben. Bala és Toni sok volt, meg a lövöldözés is.
És kérem, hol maradt a zene??? Az a vernyogás az EastWest reload előadáson csak kínos volt, és csóri pasik hogy néztek ki… Zene nélkül mit érek én semmit nem ér ez a film, az volt a plusz, ami miatt igazán lehetett szeretni az első kettőt…
Eredeti történet és zene nélkül ez csak egy gyenge próbálkozás…


Népszerű idézetek

Bogesxd 

András: Ha egyikünk elterelné a figyelmüket, a másik kettő megléphetne.
Tamás: Én nem halhatok meg, nekem gyerekem lesz.
Ákos: Nekem meg még csinálnom kell egyet.
András: Nekem meg mindegy, megyek én.

Bogesxd 

Bala: Tettem be uzsit.
Vivi: Jó, majd eszem valamit a váróban.
Bala: Ott ezer egy szendvics. Kész rablás.
Vivi: Most mit vagy ilyen sóher?
Bala: Szerinted lopom én a pénzt?

Bogesxd 

Bala: Na jó, dobjátok le őket!
Tamás: Ne, ez egy nagyon drága légzésfigyelő!
Ákos: Ez pedig egy nagyon drága Ákos!
András: Leszarom, úgyis meg akarok halni.

Bogesxd 

Toni: Hol van Klára? Hiába vártam a Sztálin-szobornál.
Bala: Takarodj innen, lottyadt farkú kurvapecér, vagy kinyírlak!
Tamás: Jó, jó, majdnem jó, csak volt egy kis szövegbaki. Helyesen úgy hangzik, hogy: Mit keresel itt fiam? Kértelek, hogy ne keverd bele Klárát.


Hasonló filmek címkék alapján