Vad Balaton (2018) 18

A Balaton Közép-Európa legnagyobb sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és környezete rendkívül változatos természeti kincseket tartogat. A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a tájat. A tó partjait kísérő vulkáni kúpok és barlangok,… [tovább]

Képek 44

Szereposztás

Csankó Zoltánnarrátor
Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 71


Kiemelt értékelések

Hana 

Ja, már vége is? Azt hittem, ez csak a trailer…
Azért nem adok rá tíz csillagot, mert ez bizony pofátlanul rövid. Afféle ízelítő. Két perc innen, három perc onnan… ne már. Igazán lehetett volna mondjuk másfél órás! Vagy 10x1 órás epizódokból álló sorozat :) Olyan izgalmas és gyönyörű képek váltakoznak benne, lehetetlen, hogy bárki unatkozzon közben, aki csak egy kicsit is szereti a természetet…
A másik meg, hogy nekem nehéz volt megszoknom a narrátort. Eleinte nagyon nem éreztem a filmhez valónak a hangszínét. De végül magával ragadott az egész, és onnantól nem foglalkoztam ezzel.

A többi mondandóm csupa pozitívum, ami nem csoda, szerintem nem kicsit vagyok elfogult, ha a Balatonról van szó. Az az egyik legnagyobb álmom, hogy oda költözzek valahova a környékére. Remélem, egyszer összejön… voltam már ott több napot minden évszakban, télen ugyanúgy rajongok érte, mint nyáron. Ha már tél: még szerencse, hogy tavaly olyan szépen befagyott a Balaton, és így ezt az arcát is be tudták mutatni a filmesek. Bár minden télen befagyna, az lenne a természetes…
Persze az itt bemutatott állatvilágot csak messziről csodálhatjuk mi átlagemberek, közülük legfeljebb récéket, szárcsákat, esetleg kócsagot láthatunk közelebbről. Külön tetszett, hogy a víz alatti világ is kapott némi műsoridőt, igaz nem valami sokat, de legalább láthatjuk, kb. kikkel szoktunk együtt fürödni nyáron. :D
A tájak csodálatosak, ezt eddig is tudtam, sokat kirándultam már a tó körül, és számomra megunhatatlan a hely. Hihetetlen változatos képet mutat a Balaton környéke, egy-egy nyaralás alatt pl. csak töredékét lehet felfedezni. Próbálkozni mindenesetre érdemes!
Az is jó volt, hogy elhangzottak olyan infók, amik számomra teljesen újak – pl. a 400 millió éves kőzet, aminek a nevét már el is felejtettem, de döbbenetes, hogy az a cucc az őstengerből való (vagy mi – nem mindig bírtam követni a szöveget, volt hogy csak bambán néztem a szép képeket… nem baj, majd megkérdezem a geológus édesanyámat, hogy is vannak ezek a dolgok. :D)

Szóval nagyon tetszett, és olyan elképesztő felvételek is akadnak benne, hogy alig várom a moziélményt – mindenképp megnézzük moziban, már csak azért is, mert ott elvileg a „bővített” változat lesz (azért az idézőjel, mert az is csak 65 perces…) Meg hát én amondó vagyok, támogatni kell a magyar természetfilm gyártást. :)
Ajánlom minden természet- és Balaton-rajongónak! Jó kis film, még ha ilyen rövidre is sikeredett sajnos…

2 hozzászólás
jancsibohi 

Egyetlen dolog miatt nem vagyok maradéktalanul boldog: sose mondta, hogy pontosan merre járunk. Persze, nyilván tudnom kéne. Ha ilyen felvételekkel tanították volna anno, valószínűleg jobban érdekelt volna!
Lehetne hosszabb és lehetne benne több információ. Így inkább propaganda filmnek tűnik nekem. Viszont annak szép. Érdemes megnézni.

Kstimi 

Csodálatos film, minden magyarnak látnia kellene. <3


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján