Gemenc – Az árterek világa (2017) 28

Gemenc Közép-Európa legnagyobb ártéri erdeje, ahol a víz folyamatosan alakítja a tájat. A Duna
határozza meg az ott élő növények és állatok mindennapjait: egyszerre táplál, véd és fenyeget, épít és pusztít. Az erdő és a folyó találkozása kitűnő élőhelyet biztosít lakóinak: a gemenci… [tovább]

Képek 12

Szereposztás

Tarján Péternarrátor

Kedvencelte 2

Várólistára tette 52


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Annyira látványorgia, hogy az ember könnyei kicsordulnak a gyönyörűségtől.
Fantasztikus az összhang: kitűnő ízlésre valló zeneválasztás, csodálatos, szemet pihentető, határtalanul látványos operatőri munka és ízléses, kifinomult történetmesélés jellemzi, amit megkoronáz Tarján Péter eszméletlenül kellemes hangja.
Mi mást kaphatna, mint 10*-ot?

2 hozzászólás
Sister 

Elképesztően minőségi munka, hihetetlen, hogy mindez otthon, Magyarországon került felvételre! Magával ragadó, ahogy kibontakozik a vaddisznó falka, a gólyacsalád, és az őzek élete, és mindezt csodálatosan fonja körbe az Este a székelyeknél. Igazából már az első taktus után tudtam, hogy ebből rossz nem sülhet ki, és igazam is lett. :) Egy icipicit furának találtam a vágást, itt-ott megtörte a film andalító hangulatát, de ezt leszámítva maximális kalapemelés az alkotók előtt – ez egy csoda, amire vigyázni kell!

2 hozzászólás
piciszusz 

Ez nagyon kis kedves dokumentumfilm volt, a legjobban a fekete gólyáknak örültem, őket szoktam nézni a webkamerán is. Látványra is pöpec volt, kedvem támadt nekivágni és megnézni személyesen is a Gemencet.

kamububu 

A film nézése után kicsit olyan érzésem volt, hogy valahogy a vonalvezetés nem sikerült olyan jól, nekem valahogy túlságosan szét volt szabdalva. Ettől függetlenül még így is bőven a jó kategórián belül maradtunk. Szájtátva néztem a képsorokat… Szerintem már régóta hiánycikk volt ez a téma, jó, hogy végre készült egy film erről a csodálatos területről!

Papp_Bence_Gábor

Tetszett, mert magyar, és nagyon igényes felvételek vannak benne. Több helyen el is érzékenyített. A narrátor hangja elég unalmas, monoton volt, ezért nem adok neki 10-est.


Hasonló filmek címkék alapján