Amiről a fák suttognak (2020) 56

Snitt-díj-jelölt 2021

Létezik egy erdő, amit az ember nem háborgat, ahol láncfűrészek zaja nem hallatszik. Egy erdő… Növények, állatok, gombák és mikrobák finom és szövevényes szálakkal szőtt közössége, melynek minden eleme kapcsolódik a másikhoz, és valamennyi az Egésznek a hasznára van. Olyan, mintha a véletlen… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Für Anikónarrátor

Kedvencelte 8

Várólistára tette 55


Kiemelt értékelések

krlany 

Pár hónapja az érdeklődésem körébe került a shinrin-yoku. Ez pedig ahhoz nagyon jól passzol…
Gyönyörű képek egy csodaszép erdőről és lakóiról. Remek kivitelezés, melyeknek köszönhetően még az is látszik, hogy a növények hogyan mozognak. Kiderül mi a különbség egy őserdő és egy telepített között, és az élet körforgását is gyönyörűen szemlélteti. Remek film.

Sister 

Hm… A vágóképek gyönyörűek, Für Anikó hangja abszolút passzol a hangulathoz, és a mondanivaló is elképesztően fontos. Elég részletes képet ad a fák életéről, a születésüktől egészen az elmúlásukig. Viszont a modern kameramozgások olykor eléggé kizökkentettek, és a magam részéről több állatos jelenetet is néztem volna.

Picit mást kaptam, mint vártam, de mindenképp megnézésre ajánlom. Nem is hosszú, mindössze 50 perc. Ha valaki kicsit is természetbarátnak tartja magát, az egészen biztos értékelni fogja.

McMurry 

Micsoda képek! Tetszett, hogy volt madártávlatból, és mikroszkóppal készített felvétel is, ahogy felgyorsították pl. a növények növekedését, és a hangok. Viszont több élőlényt is bemutathattak volna, amit éppen látni lehetett.

Morcant

Nagyon szép és igényes dokumentumfilm. A zene és a narrátor hangja is nagyon nyugtató volt, szóval álmosan nem ajánlott nézni, mert bele fogsz aludni. (True story)

piciszusz 

Néztem volna még órákon keresztül, nagyon szépen kamerázott, informatív, nyugtató.

Virtual_Angel 

Gyönyörű, minőségi, információgazdag dokumentumfilm. Megmutatja azt is, amit egy erdőben tett látogatás során nem láthatnánk és hallhatnánk. Hosszadalmas, rejtett folyamatokat, összefüggéseket, az élet körforgását.

Für Anikó narrátorként nagyon jó választás volt és a zenét is jól választották ki a képsorokhoz.

„Bár az erdőnek semmi szüksége nincsen az emberre, az embernek most nagyobb szüksége van az erdőre, mint a történelem során bármikor.”

Timi98 

Csodálatos film, minden képkocka szemkápráztató. Tetszett, hogy igen változatosan, a kicsi részletektől kezdve az egészen nagy látószögig váltogatja a plánokat, ezzel izgalmassá teszi a filmet. A megszokott természetfilmekhez képest ez a film úgy mutatja meg ezeket az erdőket, mintha a néző tényleg ott lenne, kicsit 'szimulátor-jellege' van, ha lehet ezt mondani. Sokkal inkább beleéli magát az ember.
Ezen kívül nem próbálnak meg nagyon sok dolgot belesűríteni a filmbe; néhány növényfaj, rovar és kisebb-nagyobb testű állat jelenik meg, inkább a részletességre ügyelnek a készítők és az „erdő-érzés” átadására a néző felé. Nagyon jó, érdemes megnézni. :)

Keikorca

Csodaszép! Annyi, de annyi embernek kötelezővé tenném…
Imádtam, hogy tényleg a fák (és a flóra) voltak a főszereplői a történetnek.
Szépséges felvételek közelről, távolról, kívülről, belülről, minden napszakban és évszakban. A narráció szövege is remek volt, Für Anikó meg… amikor tényleg hallod, hogy mosolyogva mondja a szöveget, mert olyan jó.

Mimiti 

Lenyűgöző, gyönyörű természetfilm. Meg merem kockáztatni, hogy ilyen jó természetfilmet még nem csináltak Magyarországon, persze ebben az is benne van, hogy a technika rengeteget fejlődött, és ilyen minőségű képeket még egy évtizede sem lehetett volna készíteni. Nem túl hosszú, ellenben nagyon sokoldalú és élvezetes, Für Anikó hangja pedig csodásan passzol hozzá. A zene és a narrátor által elmondott gondolatok is nagyszerűek.

Olah_Rita

Jó képek, és sok érdekesség van benne, bár nekem azért unalmas már kicsit, mert sok újdonság nem volt benne. Én is ezekről a dolgokról beszélek erdei iskoláim alkalmával.
Így nem biztos, hogy megfelelően tudom értékelni.


Népszerű idézetek

Virtual_Angel 

Bár az erdőnek semmi szüksége nincsen az emberre, az embernek most nagyobb szüksége van az erdőre, mint a történelem során bármikor.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján