Vérözön (Underworld 5.) (2016) 92

Underworld: Blood Wars
91' · amerikai · akció, fantasy, horror 16

A vámpírok és vérfarkasok háborúja talán sosem ér véget. De hozhat még néhány váratlan fordulatot. Selene (Kate Beckinsale) egyszerre próbálja túlélni a lycan klánok brutális támadásait és az őt eláruló vámpírok ostromát.
Kevesen állnak az ő oldalán, de azt a néhány férfit most arról… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Kate BeckinsaleSelene
Theo JamesDavid
Charles DanceThomas
Tobias MenziesMarius
Oliver StarkGregor
Daisy HeadAlexia
Brian CaspeHajna
Clementine NicholsonLena
Bradley JamesVarga
Lara PulverSemira

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 94


Kiemelt értékelések

lipotdorka 

Valakinek a Harry Potter, valakinek a Star Wars, nekem az Underworld az, amiért repes a szívem.
Kicsit féltem megnézni, tudván a negatív véleményeket (mert csak nem jött össze, hogy első premiernapon megnézzem..). Igaz, telis-tele van logikátlan, buta összevisszaságokkal. Igaz, egyre vérszegényebb a franchise. Igaz, több sebből vérzik a film. A látvány szép, a zene sem rossz, de ennyit tud a film. De nem akarom, és nem is fogom lepontozni. Annak azért örülök, hogy Görög Zita Ameliája azért fontosabb karakter lett, mint az elsőben volt. Még ha Ő maga nem is tűnt föl most. :D
Kate-nél megállt az idő, ez a nő egyszerűen nem öregszik. Lara Pulver tetszett „főgonoszként”.
Egy a biztos. spoiler
Szerényen, de én reménykedem még egy (kettő, három..) részben. Ha egyedül ülök a moziba, ha nem. :D

16 hozzászólás
LoneWolf 

Többször is megállítottam, annyira untam már. Az első rész óta képtelenek elszakadni ettől a hibrid vonaltól (Egyedül a 3. volt rá képes, de az is csak a flashback mivolta miatt.) és ugyanazokat a fordulatokat sütik el újra, meg újra. Mindenkinek vaj van a füle mögött, szövetkezett valakivel, összeesküvést szőtt stb. spoiler A főgonosz, Marius emellett semmiféle kiállással nem bírt, unalmas karakter lett és a vérfarkasokat tovább alacsonyították, amolyan fegyveres csövesek klánja szintre, miközben az első részben még ők voltak az úgymond jófiúk, akik a háború végét akarták. Sok baj van ezzel a filmmel és továbbra is azt mondom, hogy a harmadikkal abba kellett volna hagyni, mivel a hangulata már sehol sincs azokhoz képest. Egy bugyuta B-kategóriás Hollywood-i akciófilm, amiben már nem igazán van mit szeretni, de legalább a hiányzó Michael-ös szálat sikerült még elvarrni, aminek azért örültem…

2 hozzászólás
csartak 

Ezt miért nem tudják abbahagyni? Elég unalmas volt, sokadik bőr lehúzása ugyanarról a témáról.

Kemiviki 

Hát ezen semmi sem segített, kár volt tovább ragozni a történetet. Vagyis idézőjeles történet, olyan egy tőmondatos kis izéke. Nagyon erőltetett volt.
A nagy fordulat semmi, a gonosz meg egy hatalmas 0-val egyenlő. Hát ettől a semmitől rettegtek a vámpirok? És mi lett a vérfarkasokkal? Egy csöves banda szintjére csökkentek, pedig eddig ők képviselték valamelyest a jót.
És hol vannak az emberek? Hova tűntek, hiszen az előző részben ők tartottak terrorba mindenkit….
Selene meg… Miért kellett? Olyan röhejes volt az a jelenet egyből leesett az embernek hogy mit akarnak…

Kingslayer

Nem lesz érdembeli hozzászólás, csak gondolatok, amik filmnézés közben ködlöttek fel bennem.

– Hogy én mennyire rühellem ezt a Selene-t…
– LOL, Edmure Tully (Tobias Menzies) a lycanok vezére :'D
– LOL, Tywin vámpír lett, ezt megszívtad Tyrion, muhahaha!
– Na, ide figyelj, David, Tywin nem a te apád!!! Ha még egyszer így szólítod, kitépem a tüdődet és a fejedre húzom!
– A lycanok sokkal menőbbek, pláne Lucian volt az az előző részekben, mégis a béna vámpírok mellett kell letennem most a voksomat Tywin Thomas miatt.
– De legalább most nincs az a helyzet, mint amikor Viktor élt, és nem tudtam eldönteni, kiknek szorítok: a lycanoknak Lucian miatt vagy a vámpíroknak Viktor miatt?
– Egyik szemem sír a másik nevet: spoiler, most már drukkolhatok a Lycanoknak! :D
– De Edmure Tullyval akkor sem tudok kibékülni, nagyon béna :'D Lucian forog a sírjában.
– Nicsak! A Lannister- és a Tully-ház mellett feltűntek a Targaryenek is :D
– Hát, ezt a folytatást felesleges volt megcsinálni, valójában semmi lényeges nem történt benne, tévésorozat-epizódnak elment volna, de egy filmsorozatban ez nagyon kevés.

Vicky3

Hülyeség hülyeség hátán, annyi hézaggal és logikátlansággal a sztoriban, hogy csodálkozom, hogy nem esett szét. Komolyan erre a sztorira kellett ennyit várni? Na és mi van az emberekkel? A 4. részben majdnem kiirtották mind a két fajt. Azóta elfelejtették, hogy léteznek vagy mi? Meg most mi értelme volt ez a kislánnyal? Á, fölösleges ezen gondolkozni is.
A látvány és akciók jók voltak, de teljesen értelmetlen a 3D.
U.I.: Selene ruhája öntisztító és önfoltozó képességekkel bír, vagy mi? Nekem is kell egy ilyen gönc.:)
U.I.2.: Nem úgy volt, hogy ez az utolsó rész?

Plusz moziélmény:
Az érzés, mikor az aznapi utolsó vetítésen ülsz a moziban és az épületben kikapcsolják a fűtést spórolás gyanánt. Ennek eredményeként a film felénél már jéggé dermedsz.

8 hozzászólás
ananiila

Ezt legalább végig tudtam nézni, nem úgy mint az előző 2 részt. Igaz csakis Tobias Menzies miatt, akit továbbra is feltétel nélkül imádok, de már úgy megnézném a tehetségéhez méltó filmben is!

Meryl 

Ez borzasztó volt.. semmi lényeges nem történt benne, semmi amiért ne sajnálnám ezt a másfél órát.. Hálát adok az égnek, hogy nem moziban láttam, mert tuti visszakértem volna a pénzt.
Lövöldöztünk végig, hisztiztünk, mutogattunk a másikra.. vágytunk valamire amit el se bírunk és közbe nyavalyogtunk.
Az első két rész után vagy az első után szerintem senki ne nézzen meg több részt ebből az univerzumból, mert csak a csalódni fog.

dulkap 

Mintha Uwe Boll rendezte volna… Iszonyat gagyi rendezés, a fő gonosz, aki elvileg valami nagyon különleges lycan, egy halovány és nulla karizmával ellátott valaki, a rendes CGI-re sajnálták a pénzt és a fordulatosnak szánt történet annyira meglepő, mint egy Mézga család epizód. (Ezúton kérek elnézést a Mézga családtól a hasonlatért.)
De hogy valami jót is mondjak: a játékidő rövid és Kate Beckinsale még mindig a filmtörténet egyik legszexibb vámpírja.

TejesMasni 

Ezt a részt már erőltetettnek éreztem. Nem szólt másról, csak az értelmetlen pusztításról. Történet semmi, csak fröcsögő vér mindenütt. Szomorú, hogy egy jó alaptörténetből (első rész) egy ilyet hoztak ki az ötödik részre. Ha ennyire futotta, akkor miért nem hagyták abba mondjuk a második rész után? Egyszer nézős, vagy inkább még az sem..


Népszerű idézetek

Hunyi 

There is no beginning.

There is no end.

There is only becoming.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján