Tudom, mit tettél tavaly nyáron (Tudom, mit tettél tavaly nyáron 1.) (1997) 123

I Know What You Did Last Summer
100' · amerikai · thriller, horror 18

Érdemes négyfelé osztani egy rossz lelkiismeret súlyát? Miért nem vállaljuk tetteinket, hiszen minden választás megváltoztatja addigi életünket? Az érettségi bankett varázslatos éjjelén négy végzős gimnazista – két fiú és két lány – beül egyikük új autójába és önfeledt hangulatban nekivágnak az… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Jennifer Love HewittJulie James
Freddie Prinze Jr.Ray Bronson
Sarah Michelle GellarHelen Shivers
Ryan PhillippeBarry William Cox
Bridgette Wilson-SamprasElsa Shivers
Anne HecheMelissa 'Missy' Egan
Johnny GaleckiMax Neurick
Muse WatsonBenjamin Willis

Kedvencelte 2

Várólistára tette 42


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Én anno ezért a filmért oda meg vissza voltam, az összes osztálytársammal egyetemben. Emlékszem, hogy direkt filmdélutánokat tartottunk, és ott szorongattuk egymás kezét, miközben fogyott a pattogatott kukorica, amit valamelyikünk épp soros őse készített és közben tépte a haját, míg sikítoztunk. Jó poén volt visszanézni, sírva röhögtem egyes jeleneteken, amelyek anno meghűtötték bennem a vért. Nem kell elvonni azon létjogosultságát, hogy néhányunkban azért megalapozta a későbbi stílusirányt, ami a filmeket illeti. Egyfelől Freddie P. Jr. hangja miatt néztem (sajnos itt még kölyök-orgánummal próbál nagyon bénán mondatokat rakni egymás mögé), másfelől nosztalgiából. Utóbbi miatt abszolút megérte, jól szórakoztam. Csak most már egész másként :D
Szerintem Gellar azért megérne egy misét, egyáltalán nem annyira sz.r, mint ahogy emlékeztem. Tehetséges, amit azt illeti :D

1 hozzászólás
LoneWolf 

A tini lányok és srácok nedves álmai egy dögunalmas, horrornak aligha nevezhető valamiben, ahol a gyilkos indítéka erősen megkérdőjelezhető, ráadásul főként olyanokkal végez, akiknek semmi köze az egészhez. Egyedül Johnny Galecki (Leonard – Big Bang Theory) és Bridgette Wilson (Sonya – Mortal Kombat) aprócska feltűnéséért volt érdemes megnéznem, de ez lényegében egy igazi trash a 90-es évekből, amit sosem néznék újra. Nem is értem, hogy készülhetett ehhez két folytatás is.

3 hozzászólás
Törpillaa 

Hát ez tipikus horrorfilmek közé sorolható. Már nem egyszer láttam, de most se volt hatással rám.

8 hozzászólás
szymba23 

Nem volt rossz, a paródiája nagyon tetszett, így nagyon érdekelt az eredeti horror film is. Érdekes volt, a szereplőkkel sem volt baj, és néha volt egy-egy olyan pillanat amikor megijedtem. Nagyon kíváncsian várom a második részt, remélem az is ilyen jó hangulatú lesz.

Negative_Singularity

Ezt a filmet még anno a legjobb sulis-társnőmmel néztük meg, de mára már alig maradt meg belőle valami, gondoltam jó móka lesz újranézni. Hát… őszintén, engem minden pillanata idegesített, ordított róla az izzadságszagú akarat, hogy mindent belesűrítsenek. A szereplők az össze klisés dolgot elkövették, amit csak lehetett, ha elkezdeném felsorolni, akkor gyakorlatilag leírnám a filmet…
A kamaszkori emlékeim miatt nem csillagozom le, mert tini fejjel tényleg szerettem, és hát azt hiszem, ez a film ennek a korosztálynak szól.

AnnaAnn

Egyike a kevés jobb tinihorrornak. Olyan, amit többször is meg lehet nézni, mégsem unom meg, és még a folytatása is úgy-ahogy élvezhető.

Mr_Catharsis91 

Hát mit mondjak, a paródia jobb volt, ami belőle készült. :) Love Hewitt bájos volt benne, de amúgy meg….

KillerCat 

Tipikus tinihorror, egy időben szaporodtak, mint a gomba, mint a Sikoly, Rémségek Könyve, Véres Valentin. Mintha modernkori Jason utánzatok lennének: elmaszkolt gyilkos, aki nagyon sokat el tud viselni. Csak a modern verziókban meghalnak.

DeadBite

Nem éppen a slasher műfaj legjobbja és történetmesélésben is igen botladozik.Sokkal összeszedettebb filmeket találni ebben a témában.Ahogy számomra a gyilkos indítéka sem volt tiszta a diákokkal szemben,a végére talán a film is belegabalyodott saját magába.Igazán kár,hiszen egy klasszikusról beszélünk,de számomra nem volt kiemelkedő alkotás.


Folytatása

Összehasonlítás

Tudom, mit tettél tavaly nyáron


Hasonló filmek címkék alapján