Trezor (2018) 89

A történet 1956 novemberében játszódik a belügyminisztérium földalatti trezorjában, napokkal a szabadságharc bukása után. A belügyminisztérium trezorkulcsai elvesztek a forradalom zűrzavarában, ezért alig néhány nappal a szabadságharc vérbe fojtása után a rendőrök kihoznak a börtönből egy… [tovább]

magyar

Képek 5

Szereposztás

Anger ZsoltBeck János
Scherer PéterHonti Kálmán
Tasnádi BenceIványi Géza
Hámori GabriellaBeck felesége
Elek FerencHonti társa
Bezerédi ZoltánMünnich Ferenc
Kőszegi ÁkosKassai fegyõr
Kiss Gáborbankigazgató
Varga JózsefDanyilov százados
Zicherman Zoltánorosz közlegény

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 74


Kiemelt értékelések

Elhaym 

Anger Zsolt és Scherer Péter miatt kezdett érdekelni, meg azért, mert történelmi thriller. Történetet csak nézés előtt olvastam el. Nem csalódtam benne, érdekes és izgalmas volt végig. A vége meg megható.
Tasnádi Bence meg milyen jól nézett ki ebben a filmben.

4 hozzászólás
Mr_White 

Azért az elég röhejes volt, amikor a mackós meg a zongorista nagy erőkkel bontják a falat, pedig csak át kellett volna mászniuk rajta.

furacs

Nagy meglepetés volt nekem ez a film, nem hallottam eddig róla (ezt miért nem hypolták jobban??), viszont nagyon tetszett és megérintett. A színészek remekül alakítottak, Anger Zsolt kiemelkedő, a végét pedig megkönnyeztük…
Mindenkinek ajánlom!!!!!!!!!!!!!!!!

LooneyLuna23

Párszor már láttam részleteket a filmből, amik felkeltették a kíváncsiságomat, ugyanakkor kicsit tartottam tőle, mivel a történelmi időszak, amelyben a cselekmény játszódik, távol áll az érdeklődési körömtől. Mint kiderült, kár volt ezen aggódnom, ugyanis az ’56-os forradalom utáni légkör inkább csak háttérben meghúzódó kontextusként szolgált egy feszült, pár szereplőt mozgató macska-egér játékhoz. A széfben zajló történések kétségtelenül a film legjobb részei voltak, a remek érzékkel időzített apró információknak, fordulatoknak köszönhetően mind a benti konfliktus, mind a kinttel való szembeszállás lekötötték a figyelmemet, és izgatottan vártam a két oldal következő lépéseit. Számomra a menekülőút keresésénél bicsaklott meg a történet, bár az nagyon tetszett, ahogy a spoiler. Ami a befejezést illeti, nekem túlzás volt a kissé giccses lezárás, ettől függetlenül nem vitatom el tőle a szívmelengető és katartikus mivoltát. Színészi fronton meglepett a film abban az értelemben, hogy Anger Zsoltot és Scherer Pétert a tőlük megszokottól radikálisan eltérő szerepekben láthattam, de mindketten parádésan hozták a karaktereiket, Tasnádi Bence pedig harmadik főszereplőként méltó társuk volt.
Ritkán nézek magyar filmeket, de örülök, hogy ebbe többször is belebotlottam, és végül rászántam magam a megnézésére, mert az alapsztori, a jól adagolt feszültségű cselekményvezetés és a színészek által tökéletesen életre keltett karakterek egyszer mindenképp megérdemlik a figyelmet.

sfox33

Imádom azokat a tv/mozi filmeket, amiben a történelmi esemény csak a korszakot szolgáltatja és nem teljes egészében áll a film középpontjában. A történet roppant érdekes és csavaros, a film szelleme az akkori embertípusra nagyon jól illeszkedik: az elzárt, a lázadó, és besúgó.
Az egyik új kedvenc magyar filmem lett. Anger Zsolt tökéletes a főszerepre.

Chris90

Kimondottan erős film lett a Trezor. (Kezdem azt hinni, hogy a magyarok a tévéfilmekben jók igazán, a nagy mozis alkotások többször csúsznak el dolgokon, biztos azért, mert ott nagyobb a megfelelési kényszer.) A három fő színész továbbra is jó, pontosabban Anger és Scherer hozza a szokásos minőséget (de azért egy picit kezdem unni, hogy majdnem minden második alkotásban benne vannak), Tasnáditól meg végre láthattam egy komolyabb szerepet, eddig főleg a Katonában láttam csak, de ott nem tudott meggyőzni, az Egynyári kalandban meg nyúlfarknyi volt a jelenléte. Szóval jó kis történet volt ez, bár a vége nekem már túlzóan giccses volt, inkább meseszerű volt ez a befejezés, mert azért lenne pár kérdésem a forgatókönyvíróhoz, hogy ezt hogyan is tudták ilyen jól összehozni a szereplők.

Mattheusz36 

Mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani, mert egy valóban igényes, csavaros történettel operáló, remek színészi játékot bemutató (Főleg Anger brillírozik a szerepében) filmről beszélünk ami egy kicsit más aspektusból is megmutatja 56-ot.

farkas_niki 

Nagyon jó film volt! Nem voltak vele túl nagy elvárásaim, így igazán meglepett. Az különösen, hogy poénok is szerepeltek benne. A színészek tökéletes választások voltak, az utolsó perc pedig könnyeket csalt a szemembe!

SunflowerSz 

Kifejezetten érdekes és izgalmas film volt, nagyon érdekes párbeszédekkel. Nem túl hosszú, de azért érdemes egyszer megnézni. A vége nagyon tetszett.

Ratsui 

Fordulatos, izgalmas volt, jók a mostani magyar filmek.


Hasonló filmek címkék alapján