The Umbrella Academy (2019–) 65

1977-et írunk. Sir Reginald Hargreeves, azaz The Monocle járja a világot és gyerekek után kutat. A 20. század közepén történt ugyanis, hogy 43 szuperképességekkel rendelkező gyermek született olyan nőktől, akik nem mutatták terhesség jeleit, és korábban nem álltak kapcsolatban egymással. Mire… [tovább]

angol
angol

Képek 15

Szereposztás

Ellen PageVanya Hargreeves
Tom HopperLuther Hargreeves
Emmy Raver-LampmanAllison Hargreeves
David CastanedaDiego Hargreeves
Robert SheehanKlaus Hargreeves
Aidan GallagherNumber Five
Justin H. MinBen Hargreeves
Mary J. BligeCha-Cha
Cameron BrittonHazel
Colm FeoreSir Reginald Hargreeves

További szereplők

Hirdetés

Kapcsolódó zónák

The Umbrella Academy

11 tag · 11 karc · Utolsó karc: 2019. április 1., 23:31 · Bővebben


Kedvencelte 26

Várólistára tette 155


Kiemelt értékelések

Mesemondo

Hát ezt eléggé odatették. Ledaráltam egy nap alatt. Bevallom, a képregényt nem olvastam, így tapasztalatlan nézőként álltam neki; arról nincs foglalmam, mennyiben tért el az eredetitől, vagy hogy jobb-e vagy sem. Nekem mindenesetre bejött. Valahol az X-men és a Watchmen keresztmetszetében helyezkedik el, ami elég klassz hely, izgalmas és sötét egyszerre. Minden karakter nagyon komplexre sikerült, és remek színészeket válogattak hozzájuk. Robert Sheehan az új Johnny Depp, csak jobb. Aidan Gallagher kegyetlen jó gyerekszínész. A látványvilág is a helyén volt, és a sorozat hozta azt a fura, megfoghatatlan retró hangulatot, ami mostanában annyira menő. Élvezhető volt, izgalmas, nézném tovább.

_Norbi

Nagyon szép látványvilággal rendelkezik a sorozat. A karaktereket szépen építik fel, a cselekmény lassan és érthetően bontakozik ki. Kellő mennyiségű retély is van benne. Számomra mindezek ellenére baromira steril. A karakterek egyáltalán nem szimpatikusak, néhány közülük kifejezetten idegesítő. Mivel az ilyen sorozatoknak a karakterek a legfőbb elemei, így nem igazán került hozzám közel ez a széria. Nem volt rossz a történet, de gyakorlatilag semmit nem mozgatott meg bennem ezek miatt. Kár érte. Egyáltalán nem várom a folytatást….

LoneWolf

1. évad:
Igazi hibrid, rengeteg más képregényes sztori felismerhető benne, (Watchmen, X-men, Hősök, stb.) mégis remekül működik. Változatos karakterek, csavaros történet, magával ragadó hangulat, amit a zenei válogatás csak tovább fokoz. Ennek ellenére nem lett hullámvölgyektől mentes, sajnos több helyen leült picit és volt egy-egy szál, ami nagyon nem kötött le. (pl. a két 'időügynök' csapongása, de Vanya-t sem igazán tudták közel hozni hozzám, ami talán Ellen Page megszokott depressziós játékának köszönhető.) A kedvenc karakterem egyérteműen 5-ös lett, de a Klaus-t alakító Robert Sheehan-t is csak dicsérni lehet. Emellett külön kiemelném, hogy Pogo, a beszélő majom az egyik legszebben kidolgozott CGI karakter a TV / netes szériák történelmében, viszont amiért sokan – köztük én is – kiemelten haragszanak, az az átkozott cliffhanger. Ha kaszát kapna a sorozat, akkor bizony most mindenki a fejét verné a falba, mert lezárás az semmilyen téren nincs, szóval reméljük hamar érkezik a folytatás és legalább ilyen színvonalon.

rhysciar

Hol a 2. évad? O:

Szóval azért nem tökéletes, voltak ennek gondjai, mint pl. klisés, a közepén nagyon leül a sztori, és unalmas, aztán egy-két logikátlanság is felfedezhető benne, na és arról ne is beszéljünk, hogy a karakterek többsége annyira buta, hogy az már fáj. Sok-sok problémát megoldhatnánk azzal, ha a Hargreeves tesók meghallgatnák a másikat, és nem viselkednének ilyen hülyén, ennyire nem emberien.

A sztori viszont érdekes, még ha kiszámítható is, és a vége egyszerűen fenomenális. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Five mit sütött ki, kicsit remélem, hogy visszamegyünk a múltba, és most majd a tini Hargreeveseket figyelhetjük, meglátjuk még.

A színészi játék engem megvett, egyedül a Luthert és Allisont játszó színészeket nem bírtam, bár náluk magát a karaktert sem. Robert Sheehannak viszont kimondottan örültem, imádtam a játékát, a karaktere is kimagaslott a többiek közül, úgyhogy hamar favorit lett. Rajta kívül még megemlítendő Aidan Gallagher, akiről fogalmam sincs, hogyan tudta hozni ezt a felnőttes karaktert, le a kalappal előtte, mert meg nem mondanám róla, hogy 15 éves. Simán elhinném, hogy valóban felnőtt.

Na és hát a zene. Ha már Gerard Way az alkotó, örülök, hogy a zene ilyen fontos szerepet kapott, nem csak a történetben, de a kivitelezésben is. Imádtam ezt a hegedűs vonalat, a nyugtató, máskor pulzáló zenét, jól illeszkedett a sztori hangulatához.

Úgyhogy egy próbát megér ez a sorozat, most nagyon remélem, hogy hamarosan jön majd a folytatás, néztem volna tovább. Kicsit X-Men, kicsit Watchmen, szóval jó ez, na.

Novecento

Hát ez nagyon jó volt. Sikerült egy hétvége alatt ledarálnom a tíz órányi sorozatot, ez szerintem mindent elmond a hangulatáról, mennyire beszippant. A zenéket fantasztikusan eltaltálták, így akad jópár nagyon epic jelenet. Five volt a legjobb karakter, a srác zseniálisan játszott, de Allisont és Klaust is nagyon szeretem. Vanya eléggé idegesítő volt már az elejétől kezdve, nehéz volt átérezni a motivációit. De nagyon jól összerakták a sorozatot, jólesett végignézni.

Lahara

Nem szoktam kábé semmit tíz csillagra értékelni, de ez nagyon odaszegezett a képernyőhöz, és a zenéjét is bírtam. El fogom olvasni a képregényt, de nyilván az majd nem ugyanaz lesz.
Klaus és Five volt a kedvencem.

LeanneIrisPrice

A végétől valahogy nem lettem elájulva, főleg, mivel az utolsó 3-4 rész plotja rendkívül kiszámítható. Ennek ellenére azért tetszett-tetszett, de nem lett kedvenc.

Luki

Úgy kb. a feléig pörgős és élvezhető volt, majd elindult lejtmenetbe, és a végére már halálra idegesített. A problémák 90%-át az okozza, hogy a karakterek leragadtak egy önző ötéves érzelmi és kommunikációs szintjén, ráadásul folyton hülyeségeket csinálnak, mert a hülyeségük a cselekmény egyedüli mozgatórugója. Lazy writing…
Attól meg pláne nem voltam elragadtatva, ahogy spoiler

Fremy18

Hát ez nagyon jó volt. Nagyon tetszett, de hogy így legyen vége arra nem készültem fel.. és 1 évet kell várni a következő évadra na erre sem készültem fel amikor bele kezdtem. Na de egy kevés szó, mondat a sorozatról..
Amúgy tipikusan kilehet következtetni mindent ha egy kicsit is jártas az ember a sorozatokban és abban, hogy hány féle klisé van már jelen a világon. Ez a sorozat sem mentes, de még is jó volt első évadnak, Nagyon tetszett, hogy mindenkinek az életéből mutattak egy kisebb, nagyobb részletet, hogy kivel mi lett. Mondhatni megismertük őket. A zenék nagyon jók voltak, tökéletesen illetek a zenék az adott pillanathoz. Mindenkinek eléggé pazar képesség van. Egy személyre még mindig nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki Ő és még is miért van ilyen formában jelen a sorozatban.
Már várom a 2020 tavaszát az új évad miatt!

futtetenne

Bevallom, alapból csak Robert Sheehan miatt kezdtem el nézni a sorozatot, de annyira azért nem bántam meg.
A zeneválasztások remekek, a látványvilág szépen kidolgozott, a rejtély adagolása is megfelelő volt ahhoz, hogy fenntartsa az érdeklődést.
Viszont a cselekményen már jó pár repedés felfedezhető volt*, arról nem is beszélve, hogy ha a karakterek kommunikáltak volna egymással mindjárt könnyebb lett volna minden. Értem én, hogy dysfunctional family, de azért nehogy már egy mondatot ne tudjanak egymásnak mondani…

*Sokszor úgy éreztem bizonyos részek teljesen feleslegesek voltak, nem vitték előre sem a cselekményt, sem a karakterek jellemét, ilyenkor csak leült a történet.

A szereplők nem voltak valami szerethetők, bár nem is feltétlenül voltak ilyenre „csinálva”.
Robert Sheehan remek volt, Aidan Gallagher is meglepően jól játszott ahhoz képest, hogy milyen fiatal (15-16 éves?), ők ketten voltak a kedvenceim. Tom Hoppert már ismertem a Merlinből, de itt nem győzött meg, ráadásul a hamis felfújt musclesuit (?) is baromira bosszantott.
David Castaneda engem nagyon emlékeztetett Dean Winchesterre, pedig csak pár részt láttam anno a Supernaturalból, Ellen Page meg…nem is tudom megmagyarázni miért irritált ennyire, de egyfolytában viszketett az öklöm, pedig egyáltalán nem vagyok egy erőszakos személy.

Egyszer nézősnek elment a sorozat, nem volt ez rossz, sőt, bár nem hiszem, hogy benevezek a második évadra (úgy hallottam berendelték már).


Népszerű idézetek

Nocharity 

Elég nyugtalanító látni, hogy mi van az agyad helyén.

rapchee 

Ben: I've got a crazy idea. Why not try starting your day with a glass of orange juice or some eggs?
Klaus: Can't smoke eggs.

Nocharity 

A benned élő sötétség leljen békére a fényben.

Nocharity 

Cha-Cha: Emlékszel a kiképzési kézikönyv 76-os pontjának „A” szakaszára?
Hazel: Már arra is alig emlékszem, mit reggeliztünk.

Nocharity 

– Nem maradhatsz itt.
– Miért nem?
– Hát, ha nyers akarok lenni, akkor nem igazán kedvellek.
– Ja, én se magamat.

Nocharity 

Kit kell megölnöm, hogy kapjak egy csésze tűrhető kávét?

Nocharity 

Megkérdezném, mit csinálsz, de aztán rájöttem… nem érdekel.

Nocharity 

Five: [lemászik a tűzlépcsőn]
Klaus: Ugye tudod, hogy könnyebben is kijuthatsz a házból?
Five: Ez igényelte a legkevesebb beszédet.

Nocharity 

When I was a kid, my imagination was my escape. And clearly, I never grew up.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján