Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Emerson 

Az elején emlékeztetnem kellett magam, hogy ez egy majd’ 30 éves sorozat, szóval ne röhögjek a bénaságok miatt, de aztán nem volt annyira béna, és röhögni sem volt min.
A mai vértől fröcsögős, akció dús, poénokkal telítődött gengszter drámák közepette igazi felüdülés volt visszautazni az időben, amikor még ésszel taktikázott az alvilág legalja és mindenki azt kapta, amit érdemelt. Tökéletesen bemutatta, ahogy egy feltörekvő maffiózó megtisztogatja az utat a hatalomátvételhez, de hát nem adják azt olyan könnyen. És persze bele is kattan az ember, ha kicsit megalomán lesz. Ez itt sem maradhatott el. A vége ugyan kiszámítható volt, de ez egyáltalán nem volt zavaró, spoiler
Nagy merészség volt meglépni a melegbáros dolgot, azért ez a 80-as évekre nem volt jellemző… (vagy csak nem emlékszem rá?)
Ami még feltűnt/kitűnt az az operatőri munka. Ezt csak akkor szoktam észrevenni, ha vagy nagyon pocsék, vagy ha gyönyörű. Szerencsére itt az utóbbi volt.
Nos, aki a végtag-leszaggatós maffiasorozatokat szereti, annak nem ajánlom, aki viszont megcsömörlött a sok látványfilmtől, az jól fog „szórakozni” 5 órán keresztül (feltéve, ha szeret lubickolni a komor, depressziós, tragédia felé vezető történetekben). Utána viszont elég vacak kedve lesz. Én szóltam…
Ami a DVD kiadást illeti egy feliratot igazán nyomhattak volna rá. Bár viszonylag „normálisan” beszéltek benne, a hangminőség legalább olyan pocsék volt, mint a képminőség. Néhány Bob és Bobekes VHS kazettám jobb minőségű, mint ez a lemezre karcolt kópia. Szégyen… Az első és utolsó részhez viszont készült audiokommentár (2009-es felvétel) a rendező-író/producer-főszereplő trióval, ezekből kiderül jó pár kulisszatitok + megkaptuk az akkor megjelent újságcikkek szkennelt változatát 49 oldalban. Ez tök poén – főleg a mellé firkált szösszenetek, meg nyilak, hogy ezt vágd ki, meg ne használd szemetes kibélelésre :-)

7 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján