Tenkuu no Escaflowne (1996–1996) 4

The Vision of Escaflowne · 天空のエスカフローネ
sci-fi, kaland, dráma, fantasy, sorozat, anime 13
1 évad · 26 rész

Hősünk, vagy inkább hősnőnk a 15 éves Hitomi Kanzaki, aki tarot kártyákkal a jövőbe lát, és van egy különleges medálja, mely hatalmas természetfeletti erővel bír. Egy nap megjelenik előtte egy különös fiú, akit Vannak hívnak, de nem egyedül érkezik, hanem egy sárkány kíséretében. Mikor Hitomi… [tovább]

Szereposztás

Miki ShinichiroAllen Crusader Schezar
Nakata JoujiFolken Lacour de Fanel
Sakamoto MaayaKanzaki Hitomi
Kamei YoshikoVan Fanel
Seki TomokazuVan Fanel
Takayama MinamiDilandau Albatou
Yamanouchi MasatoDornkirk
Kosugi JuuroutaDryden Fassa
Hidaka NarumiEriya
Ookawa TooruGades
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4


Kiemelt értékelések

Draconus_Diablo

Amikor elkezdtem nézni, egy kicsit furának találtam a grafikáját, leginkább a szereplők orrának vonatkozásában (komolyan, a futópályás jelenet közben azon gondolkoztam, hogy vajon ki fog orrhosszal győzni XD). Aztán ezt a későbbi részekben kiküszöbölték, bár néha akadtak azért grafikai bakik, volt egy rész pl., amiben szegény Folken-sama arca enyhén megnyúlt. Ez azonban nem befolyásolta a történet élvezhetőségét. Merthogy a történet maga nagyon tetszett, kerek, egész, befejezett, izgalmas, rejtélyes, mondanivalóval és szimbolikával. Semmit nem spoilereztem le magamnak, csak annyit tudtam az animéről, amit itt a leírásban olvastam, szóval számomra minden fordulat és maga a vége is meglepetés volt.
Néha kicsit idegesített Hitomi nyűglődése, helyette szívesebben láttam volna többet magából a világból – hogy milyen országok vannak és hol, milyen kísérleteket folytattak Zaibachban, meg ilyenek, de ez csak amolyan egyéni preferencia. Mondjuk Allent valahogy nem sikerült különösebben megkedvelnem, pedig esküszöm, próbáltam. :) (szóval talán ezért is idegesített a nyűglődés)
Nagyon kedveltem viszont Vant – körülbelül talán az első két részben nem volt még annyira szimpatikus – és Merle-t, valamint Dilandau-t – igen, szoktam szeretni az elborult karaktereket, az emberei iránta való hűsége azért árnyalta a róla kialakult képet –, és Folken-samát szintén. Mindenképpen újranézős.
Oh, és igen, nagyon szerettem az openingjét, meg az egész zenéjét.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján