Szellemek háza (2018) 106

0 díj · 4 jelölés

Az USA egyik leghírhedtebb kísértetházának történetét mutatja be a Winchester. A híres fegyvergyáros, William Wirt Winchester özvegye férje halálát sosem tudta feldolgozni, egy jósnő őrült ötleteitől végképp megzavarodva pedig harmincnyolc éven át építette a kastélyt. A nő úgy hitte, az épületet… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Helen MirrenSarah Winchester
Jason ClarkeEric Price
Sarah SnookMarion Marriott
Finn Scicluna-O'PreyHenry Marriott
Emm WisemanNancy
Tyler CoppinArthur Gates
Michael CarmanFrank
Angus SampsonJohn Hansen
Alice ChastonClara
Eamon FarrenBen Block

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem ez nagyon tetszett. Érdekes történet, és tetszett, hogy ez a valóságban is megtörtént eset. Mindig nagyon szeretem azokat a filmeket, amiket valóság alapján dolgoznak fel. A szereplők is nagyon illettek a filmbe. Csodálatosat alakított Helen Mirren, mint minden egyes filmjében megszokhattuk. A pasi is eléggé jó volt, de ezt főleg Helen vitte a hátán a filmet. Teljesen elhitette velem az egészet. Habár egyszer sem hozta rám a frászt a sztori, pedig horrorfilm, nekem így is tetszett. Én szerencsére ki hagytam az előzeteseket, így nem tudtam pontosan mire is számíthatok, és így legalább nem okozott csalódást számomra.

2 hozzászólás
Negative_Singularity 

Imádom az egyhelyszínes filmeket, meg a zegzugos házakat, a felfedezős, rejtett szobákat, és ha ez még meg is van fűszerezve egy kis horrorral, akkor tuti befutó – lenne. De nem lett az. Az első része a filmnek nagyon jó volt, épp csak annyi természetfelettit tettek bele, amiről a néző sem tudja megállapítani, hogy ez most a szél játéka, vagy narkós vízió, vagy tényleg valami démon / szellem nyavalya. A hangulatot itt iszonyú jól eltalálták, majd jött a második fele a maga lapos, klisés szálaival, és nagyobb rombolást okozott, mint a földregés a filmben.
Egyszer nézős mozi, amiben elirigylem a házat a több, mint 300 szobájával és labirintusszerűségével, de amúgy feledhető alkotás.

dulkap 

Egy közepes ijesztgetős, szellemes horror, amit még az sem ment meg, hogy igaz történet alapján készült. A színészek és a maszkok jók, de sokkal több érdemleges nincs benne.

Sznida_Nóri 

Ez a hely felkerült a bakancslistámra, mint látogatási úti cél. Bár nem tudom mikor lesz valaha arra pénzem, hogy amerikába mehessek. Azért szép álom :D A film egyébként horrornak nem volt túl erős, de lehet, hogy csak a két Winchester fiú miatt már immúnis vagyok a szellemekre :D

Marcsi0603

Hát nem tudom, ijesztő nem volt, de a történet érdekesre sikeredett, végig lekötötte a figyelmem. Nem tudom, megnézném-e még egyszer, mert a trailer alapján jobbat vártam, és kicsit csalódott vagyok.

Saileach 

Jó kis viktoriánus história volt. Ismertem a történetét John „Winchester” naplójából. :) Amikor olvastam, utánanéztem. A film valószínüleg csak annyit ferdített, hogy az özvegy nemcsak védekezett a szellemek ellen az építkezésekkel, hanem kifejezetten „vadászott” rájuk a házával, és enyhe erőszakot alkalmazva küldte át őket a túlvilágra (á la Jennifer Love Hewitt). Attól függetlenül, hogy nem volt igazán ijesztő, inkább nyomasztó a film, szerintem kicsit ön- és közveszélyesen intézte a dolgokat az öreg hölgy (hiszen nem egy áldozata is volt a tetteinek) – mármint a filmben. Szóval érdekes, izgalmas feldolgozását láthattuk a Winchester-ház történetének.

spoiler
spoiler

mandu

Valamelyik Nők lapjában olvastam a sztorit. Mindig is érdekeltek a természetfeletti, paranormális történetek és legendák, bár a szellemekkel/démonokkal a mai napig nem vagyok teljesen kibékülve. Valamiért a rendezők úgy gondolják, hogy az ilyen témájú filmeket csak egy maroknyi jumpscare-rel lehet eladni, pedig nagyon nem így van. Ha eltalálják a színészeket és a hangulatot, akkor a forgatókönyvnek sem kell olyan hű, de kivételesnek lennie ahhoz, hogy élvezhető alkotás szülessen.
A Szellemek háza egy rendkívül jó alapot nyújt, a karakterek sem borzalmasak, de a megvalósítás nem eredményes. Simán el tudom képzelni, ahogyan Tarantino újraforgatja az egészet és akkor valami egészen mást láthatnánk – valami izgalmasat, rémisztőt és megismételhetetlent. Sajnos ez nem fog megtörténni, csalódottságomat pedig nem tudom eléggé hangsúlyozni. Nem hiszem, hogy csak a rendezővel vannak problémák a Winchester esetében, de nem szeretnék belemenni a rengeteg hiba részletébe.

balika88

Annyira ez nem volt azért rossz mint amennyire vártam az előzetes vélemények alapján. Lehet azért is tetszett jobban mert nagyon lehelyeztem a lécet Egy szimpla szellemsztorit kapunk, amilyenből láthattunk már az Odaát c. sorozatban. Egyszer szerintem megéri megnézni :-)

dora_horvath_cat

Ez egy ifjúsági kísértetsztori, inkluzíve a szabályos időközönként adagolt, béna jumpscare-ekkel – nem horror. Mindazonáltal annyira nem volt rossz, mint amire a negatív kritikák alapján számítottam, köszönhetően a kornak, amelyben játszódik, a doki esendő, de szimpatikus karakterének, Jason Clarke-nak és Mirrennek, aki bár nem erőltette meg magát, azért átjött a karizmája.
De ebből az anyagból egy sokkal nyomasztóbb és hátborzongatóbb filmet is ki lehetett volna hozni.

csokidani 

Jóval többször unatkoztam rajta, mint megijedtem, ami azért nem a jó horror ismérve. Az alapsztori jó lett volna, de kimaradt a sava-borsa a filmnek: hogy kiváltson bármiféle reakciót. Aki szereti a Viktoriánus korszakot annak lehet jobban bejön a körítés miatt, de amúgy egy felejthető semmilyen film (nem mondanám horrornak, inkább ijesztgetni próbáló szoft-horror szerű izé).


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján