Szellemek háza (2018) 34

Winchester
99' · amerikai, ausztrál · horror 16

Az USA egyik leghírhedtebb kísértetházának történetét mutatja be a Winchester. A híres fegyvergyáros, William Wirt Winchester özvegye férje halálát sosem tudta feldolgozni, egy jósnő őrült ötleteitől végképp megzavarodva pedig harmincnyolc éven át építette a kastélyt. A nő úgy hitte, az épületet… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 3

Szereposztás

Helen MirrenSarah Winchester
Jason ClarkeEric Price
Sarah SnookMarion Marriott
Finn Scicluna-O'PreyHenry Marriott
Emm WisemanNancy
Tyler CoppinArthur Gates
Michael CarmanFrank
Angus SampsonJohn Hansen
Alice ChastonClara
Eamon FarrenBen Block

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 87


Kiemelt értékelések

Marcsi0603 

Hát nem tudom, ijesztő nem volt, de a történet érdekesre sikeredett, végig lekötötte a figyelmem. Nem tudom, megnézném-e még egyszer, mert a trailer alapján jobbat vártam, és kicsit csalódott vagyok.

Aikome 

Valamelyik Nők lapjában olvastam a sztorit. Mindig is érdekeltek a természetfeletti, paranormális történetek és legendák, bár a szellemekkel/démonokkal a mai napig nem vagyok teljesen kibékülve. Valamiért a rendezők úgy gondolják, hogy az ilyen témájú filmeket csak egy maroknyi jumpscare-rel lehet eladni, pedig nagyon nem így van. Ha eltalálják a színészeket és a hangulatot, akkor a forgatókönyvnek sem kell olyan hű, de kivételesnek lennie ahhoz, hogy élvezhető alkotás szülessen.
A Szellemek háza egy rendkívül jó alapot nyújt, a karakterek sem borzalmasak, de a megvalósítás nem eredményes. Simán el tudom képzelni, ahogyan Tarantino újraforgatja az egészet és akkor valami egészen mást láthatnánk – valami izgalmasat, rémisztőt és megismételhetetlent. Sajnos ez nem fog megtörténni, csalódottságomat pedig nem tudom eléggé hangsúlyozni. Nem hiszem, hogy csak a rendezővel vannak problémák a Winchester esetében, de nem szeretnék belemenni a rengeteg hiba részletébe.

Angara

Hát csak Helen Mirren miatt néztem meg…. így utólag a Nyúl Péter jobb lett volna, annak legalább láttam a trailerét. :D

Filmsor

A film egy igencsak érdekes történetet dolgoz fel. El kell ismeri, hogy maga az alapanyag igazán remek, a színész gárda is a legjobbak közül való, a Spierig testvérpár pedig a méltatlanul elhanyagolt Predestination kapcsán már bizonyította tehetségét.
Kétségtelen, hogy a Szellemek háza nagy reménysége volt az idei horror kínálatnak, azonban a várt színvonalat sajnos nem ütötte meg.Végig érezhető a kihagyott lehetőségek megszámlálhatatlan sora. Valahogy ugyanaz az érzés kerített hatalmába mint annak idején a Bíborhegy esetében. Szerettem volna ha földbe döngölnek, ha éjszakánként kísértenek a filmben látottak ám ez sajnos elmaradt. Még egyszer leszögezném, nem az a legelkeserítőbb, hogy a film igazából csak egy könnyed kis kirándulás a szellemek világába, hanem az, hogy ennél sokkal, de sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. Minden biztosítva volt ahhoz, hogy egy klasszikus értelemben vett „kiesik a pattogatott kukorica a kezünkből” típusú filmet láthassunk a mozivásznon, de ez valamilyen okból kifolyólag mégsem történt meg.
Bővebben: http://filmsor.net/szellemek-haza-kritika/

KatHor 

Ez a film arra volt, jó hogy rávezessen, hogy a Winchester ház tényleg áll és még egy ok amiért el akarok menni Amerikába turistaként. Érdekes volt amúgy, de nem volt túl félelmetes, mondjuk…. én azért már gyakorlott horrornéző vagyok. Látvány rendben volt, sőt nyálcsorgatós, de én mindennel így vagyok ebből az érából. Főleg jump scare-rekkel operált, ami egy paranormális filmben megszokott szerintem, de volt azért pár igazán sikeres. Nem kiemelkedő de egyszer megnézhetős ijesztgetős film.

KitsuneChan

Az alapsztori zseniális, de annyira a jumpscare-ekre épül, hogy az már rettenetesen irritáló volt. A számtalan jumpscare közül összesen egynél ijedtem meg igazán, a többi kiszámítható volt. Szerintem a megoldás túl gyorsan következett be, húzhatták volna még. Viszont a sztori miatt nem érdemelne ennél kevesebb csillagot, a viktoriánus korszak is igazán gyönyörűen került bemutatásra.

Melyviiz 

Ajánlom azoknak, akik csak fél szemmel szeretnek horrort nézni (kalózok előnyben).
Aki egy izmos horrorra vágyik.. nos, ez nem az a film. Van benne pár jumpscare, de egyébként mintha Waltdisney tojta volna. Szóval ez az a film, amire végre elviheted horror rajongóként azt az ismerősödet, aki abszolút nem bírja a műfajt – élvezni fogja aztán ki tudja, később bepalizhatod és behúzhatod valami keményebbre (ha már feltöltötted az önbizalmát).
Egyébként semmi nincs benne, ami miatt moziban kéne nézni.
A ház tényleg gyönyörű lett. A színészek és karakterek.. nos, engem idegesítettek. Van benne 1 db szép csavar.
A történetben sok a logikai baki (szerintem), alapvetően viszont maga az ötlet nem volt rossz. Aki ismeri az eredeti sztorit: sajnos a film nagyon eltér tőle, pedig sok lehetőség volt benne.

Rocska1989

A legijesztőbb jeleneteket ellőtték az előzetesben, kicsit kiszámítható történet menettel, de mindezek ellenére nem bánom, hogy megnéztemt. És szívesen megnézném ezt a házat élőben is.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján