Szellemek háza (2018) 73

Winchester
99' · amerikai, ausztrál · horror 16

Az USA egyik leghírhedtebb kísértetházának történetét mutatja be a Winchester. A híres fegyvergyáros, William Wirt Winchester özvegye férje halálát sosem tudta feldolgozni, egy jósnő őrült ötleteitől végképp megzavarodva pedig harmincnyolc éven át építette a kastélyt. A nő úgy hitte, az épületet… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Helen MirrenSarah Winchester
Jason ClarkeEric Price
Sarah SnookMarion Marriott
Finn Scicluna-O'PreyHenry Marriott
Emm WisemanNancy
Tyler CoppinArthur Gates
Michael CarmanFrank
Angus SampsonJohn Hansen
Alice ChastonClara
Eamon FarrenBen Block

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem ez nagyon tetszett. Érdekes történet, és tetszett, hogy ez a valóságban is megtörtént eset. Mindig nagyon szeretem azokat a filmeket, amiket valóság alapján dolgoznak fel. A szereplők is nagyon illettek a filmbe. Csodálatosat alakított Helen Mirren, mint minden egyes filmjében megszokhattuk. A pasi is eléggé jó volt, de ezt főleg Helen vitte a hátán a filmet. Teljesen elhitette velem az egészet. Habár egyszer sem hozta rám a frászt a sztori, pedig horrorfilm, nekem így is tetszett. Én szerencsére ki hagytam az előzeteseket, így nem tudtam pontosan mire is számíthatok, és így legalább nem okozott csalódást számomra.

2 hozzászólás
Zajec_Sternenkind 

Imádom az egyhelyszínes filmeket, meg a zegzugos házakat, a felfedezős, rejtett szobákat, és ha ez még meg is van fűszerezve egy kis horrorral, akkor tuti befutó – lenne. De nem lett az. Az első része a filmnek nagyon jó volt, épp csak annyi természetfelettit tettek bele, amiről a néző sem tudja megállapítani, hogy ez most a szél játéka, vagy narkós vízió, vagy tényleg valami démon / szellem nyavalya. A hangulatot itt iszonyú jól eltalálták, majd jött a második fele a maga lapos, klisés szálaival, és nagyobb rombolást okozott, mint a földregés a filmben.
Egyszer nézős mozi, amiben elirigylem a házat a több, mint 300 szobájával és labirintusszerűségével, de amúgy feledhető alkotás.

Marcsi0603

Hát nem tudom, ijesztő nem volt, de a történet érdekesre sikeredett, végig lekötötte a figyelmem. Nem tudom, megnézném-e még egyszer, mert a trailer alapján jobbat vártam, és kicsit csalódott vagyok.

Aikome 

Valamelyik Nők lapjában olvastam a sztorit. Mindig is érdekeltek a természetfeletti, paranormális történetek és legendák, bár a szellemekkel/démonokkal a mai napig nem vagyok teljesen kibékülve. Valamiért a rendezők úgy gondolják, hogy az ilyen témájú filmeket csak egy maroknyi jumpscare-rel lehet eladni, pedig nagyon nem így van. Ha eltalálják a színészeket és a hangulatot, akkor a forgatókönyvnek sem kell olyan hű, de kivételesnek lennie ahhoz, hogy élvezhető alkotás szülessen.
A Szellemek háza egy rendkívül jó alapot nyújt, a karakterek sem borzalmasak, de a megvalósítás nem eredményes. Simán el tudom képzelni, ahogyan Tarantino újraforgatja az egészet és akkor valami egészen mást láthatnánk – valami izgalmasat, rémisztőt és megismételhetetlent. Sajnos ez nem fog megtörténni, csalódottságomat pedig nem tudom eléggé hangsúlyozni. Nem hiszem, hogy csak a rendezővel vannak problémák a Winchester esetében, de nem szeretnék belemenni a rengeteg hiba részletébe.

csokidani 

Jóval többször unatkoztam rajta, mint megijedtem, ami azért nem a jó horror ismérve. Az alapsztori jó lett volna, de kimaradt a sava-borsa a filmnek: hogy kiváltson bármiféle reakciót. Aki szereti a Viktoriánus korszakot annak lehet jobban bejön a körítés miatt, de amúgy egy felejthető semmilyen film (nem mondanám horrornak, inkább ijesztgetni próbáló szoft-horror szerű izé).

balika88

Annyira ez nem volt azért rossz mint amennyire vártam az előzetes vélemények alapján. Lehet azért is tetszett jobban mert nagyon lehelyeztem a lécet Egy szimpla szellemsztorit kapunk, amilyenből láthattunk már az Odaát c. sorozatban. Egyszer szerintem megéri megnézni :-)

victoria_m997

A jumpscareket leszámítva semmi ijesztő nem volt benne, klasszikus szellemes horrortörténet, ami talán az építkezésekben nyújt csak újdonságot. Igaz történet az alapja, ami nagyon érdekes, élőben szívesen megnézném ezt a helyet, zseniális. De sokkal többet vártam, ez sem újranézős.

Angara

Hát csak Helen Mirren miatt néztem meg…. így utólag a Nyúl Péter jobb lett volna, annak legalább láttam a trailerét. :D

Filmsor

A film egy igencsak érdekes történetet dolgoz fel. El kell ismeri, hogy maga az alapanyag igazán remek, a színész gárda is a legjobbak közül való, a Spierig testvérpár pedig a méltatlanul elhanyagolt Predestination kapcsán már bizonyította tehetségét.
Kétségtelen, hogy a Szellemek háza nagy reménysége volt az idei horror kínálatnak, azonban a várt színvonalat sajnos nem ütötte meg.Végig érezhető a kihagyott lehetőségek megszámlálhatatlan sora. Valahogy ugyanaz az érzés kerített hatalmába mint annak idején a Bíborhegy esetében. Szerettem volna ha földbe döngölnek, ha éjszakánként kísértenek a filmben látottak ám ez sajnos elmaradt. Még egyszer leszögezném, nem az a legelkeserítőbb, hogy a film igazából csak egy könnyed kis kirándulás a szellemek világába, hanem az, hogy ennél sokkal, de sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. Minden biztosítva volt ahhoz, hogy egy klasszikus értelemben vett „kiesik a pattogatott kukorica a kezünkből” típusú filmet láthassunk a mozivásznon, de ez valamilyen okból kifolyólag mégsem történt meg.
Bővebben: http://filmsor.net/szellemek-haza-kritika/

KatHor

Ez a film arra volt, jó hogy rávezessen, hogy a Winchester ház tényleg áll és még egy ok amiért el akarok menni Amerikába turistaként. Érdekes volt amúgy, de nem volt túl félelmetes, mondjuk…. én azért már gyakorlott horrornéző vagyok. Látvány rendben volt, sőt nyálcsorgatós, de én mindennel így vagyok ebből az érából. Főleg jump scare-rekkel operált, ami egy paranormális filmben megszokott szerintem, de volt azért pár igazán sikeres. Nem kiemelkedő de egyszer megnézhetős ijesztgetős film.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján