Szabadság, szerelem (2006) 205

Children of Glory
114' · magyar · dráma, romantikus, háborús, történelmi 12

1956. Magyarország csupán egy kis csatlósállam a szovjet blokkban, de nagyhatalom is: vízilabda-válogatottja verhetetlen. A pólós srácok a vasfüggöny mögött is az élet császárainak érzik magukat; élvezik a sikert és a lányok rajongását, magabiztosak és összetartók. Eddig egyetlen egyszer… [tovább]

magyar
magyar · angol

Képek 6

Szereposztás

Fenyő IvánSzabó Karcsi
Dobó KataFalk Viki
Csányi SándorVámos Tibi
Gesztesi KárolyTelki
Bánsági IldikóKarcsi anyja
Jordán TamásKarcsi nagyapja
Szávai ViktóriaHanák Eszter
Huszár ZsoltJancsi
Keresztes TamásImi
Haumann PéterFeri bácsi

További szereplők

Kedvencelte 34

Várólistára tette 72


Kiemelt értékelések

Kija 

Egy magyar történet hollywoodi köntösbe csomagolva. Nem rossz, de mégsem az igazi.

DianaRL

Egész végig rázott a hideg, sírtam, izgultam, a szereplőkkel együtt reménykedtem, és már nem maradtak szavaim. Tudtam, mi fog történni, mégis teljesen magával ragadott.
Íme, az élő példa, hogy a magyar történelemből is lehet zseniális filmet csinálni.

Patyolatpitypang

Egy nagyon kemény, de szép film. Mivel én nem éltem még ebben az időben, ezért csak sejteni tudom milyen szörnyű lehetett. De amit az eddigi előadásokon, valós felvételekből levettem, meg tudom állapítani hogy tényleg egész jól megcsinálták. Gyönyörű, szerelmes, de nem egy hú de happy. Esős napokon a legjobb.

viky0222 

Annyira jó magyar történelmi film! Szuperülbemutatja az 56-os eseményeket, de azért tettek bele szerelmi szálat, hogy jobban eladható legyen. De szerencsére az események jelentősége megmaradt.
Az pedig külön élmény a filmhez, hogy negyedikesként pont akkor mentünk el az osztállyal a Parlamentbe, mikor forgattak, így testközelből is megtapasztalhattuk a lövéseket, láthattuk a tankokat, amiket amúgy nem észlelünk minden nap. :)

lklk

Szerintem teljesen megérte megnézni. Mondjuk nem volt más választásom, de legalább élveztem. :D
Ezek a csatajelenetek teljesen megvettek maguknak, szerintem teljesen rendben voltak, egyedül a szerelmi szál nem tetszett annyira, kevésbé is nyáladzhattak volna. A vége kiakasztó, de ha lehet ilyet mondani, örültem, hogy spoiler
Szerintem mindenképpen érdemes megnézni.

2 hozzászólás
Cholito

Nagyon szeretem a maqgyar filmeket. Még azokat is, amiken nem tudom megállni, hogy ne sírjak. Ez van. :)

MewIchigo_Fan_Daniel 

Remekül sikerült film egy tapasztalt színészi gárdával és egy elég komoly témával/történettel a háta mögött. Örülök, hogy egy ilyen szintű alkotást sikerült ebből összehozni. :)

lilyluna

Hatott rám. Ez nem elég?
Az a baj, hogy olyan volt ez, mint egy titanicos* takaróba csomagolt, édeskésen dramatizált izé – filmnek jó, izgalmas, hatásos, de közben meg úgy érzed, hogy azért ez nem a valóság. Talán van köze hozzá, de na. Mégse.

*Nem gond, csak éppen abban ezerszer szerethetőbbek a főszereplők – szerintem –, itt meg kb. papírmasé figurák. Na jó, Karcsi az, Vikinek legalább voltak érzelmei.

McMurry

Néhol kissé idealizáltnak véltem, talán azért is, mert inkább a forradalom kap helyet a szerelmi és vízilabdás szál között. De végtére is, a címben ott a szerelem, a címkéknél pedig a romantikus szó. Így összességében inkább egy átfogó képet ad a film, és nem annyira a forradalom előzményei, pontos eseményei, utóhatásai vannak fókuszban, hanem csak nagyjából ábrázolja ezeket. A harci-, börtön- és egyéb jelenetek pedig gondoskodnak a dramaturgiáról. Mindent egybevetve, a színészekkel és kivitelezéssel együtt igényes alkotás.


Népszerű idézetek

Kija 

"Nem érti ezt az a sok ember,
Mi áradt itt meg, mint a tenger?
Miért remegtek világrendek?
Egy nép kiáltott. Aztán csend lett.
De most sokan kérdik: mi történt?
Ki tett itt csontból, húsból törvényt?
És kérdik, egyre többen kérdik,
Hebegve, mert végképp nem értik –
Ők, akik örökségbe kapták –:
Ilyen nagy dolog a Szabadság?"
(Márai Sándor: Mennyből az angyal)
/idézet a film végén/

Hópárduc 

Néha muszáj visszaütni akkor is, ha azt mondják, hogy nem szabad!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján