Suburbicon – Tiszta udvar, rendes ház (2017) 58

Suburbicon
105' · amerikai · dráma, vígjáték, krimi 16

Ápolt gyep, udvarias szomszédok, csendes, békés kertváros – ez Suburbicon, egy amerikai középosztály számára tökéletes hely az 1950-es években. A Lodge család is boldogan él itt, nem is találhatna ideálisabb várost gyermekneveléshez. Csakhogy a békés felszín alatt kiábrándító valóság lapul.… [tovább]

angol
angol · magyar
magyar

Képek 2

Szereposztás

Matt DamonGardner
Julianne MooreMargaret
Oscar IsaacRoger
Megan FergusonJune
Jack ConleyHightower
Noah JupeNicky
Gary BasarabaUncle Mitch
Glenn FleshlerSloan

Kedvencelte 1

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

Nagareboshi_GIN 

Ez a cím a Kádár rendszer Magyaroszágának házszám-tábláihoz kifejezetten illene.

jancsibohi 

Azt még érteni vélem, hogy ez egy szatíra akart lenni, csak azt nem értem, hogy miért néztem végig.

Nocharity 

Mi a túró volt ez? Atyaúristen. Olyan szinten szétesett a végére, hogy értelmét sem láttam annak, hogy megpróbáljam összerakni, és felesleges is lett volna, mert a film percről-percre ugrált a saját darabjain. Ugyan volt valami történet, de a kifutása az-az igazi WTF?! kategória. A szereplőket mind utáltam, egy olyan nem volt, akinél ne vártam volna, hogy megmurdeljen végre. A mellékszálak miatt pedig többször is cringe-eltem a moziban, még jó, hogy senki sem ült mellettem, különben tuti kihívta volna rám a sárga házat. Még a képeit is messzire elkerülöm ezentúl, soha többet.

Kiskakukk 

A pocséktól a zseniálisig terjedő skálán valóban az előbbi felé helyezkedik el a film. Értelme nem sok van. Cserébe jópofa a korrajz és nem unatkoztam rajta. Oscar Isaac pofátlan karaktere azért mosolyt csalt az arcomra.

Most, hogy így belegondolok, felsejlik egy kis mondanivaló is a filmben – bár ha ez volt a lényeg, elég sz.rul vezették fel: a látszat csal! :D (A négerek ellen tüntet a város-akik a kutyának nem ártanak-, holott a szomszédos fehér család a nem normális.)

Horváth_Evelyn 

Nos. Két dolog volt itt. Egyfelől faji kérdéseket tárgyalt, másfelől egy krimi volt. Na most jó lett volna eldönteni, hogy mit is szeretnénk. Ha a Mayers család esetét akartuk volna bemutatni, akkor ennek kellett volna hangsúlyosnak lennie. Ha nem akartuk ezt, akkor nem kellett volna beletenni egy olyan szálat, aminek semmi lezárása vagy tétje nincs, csak díszletként funkcionál. Jobban jártk volna, ha ezt dolgozzák ki dominánsban. A krimi vonal az nagyon Fargós (nem véletlenül), már stílusában. Egyébként bugyuta. Igen, meg lehet nézni egyszer, és lehet rajta lefagyni. Egyszer. És ennyi. A színészek azért jók voltak. A film hibája, hogy nem volt értelme.

Dániel_H 

Az elejétől gyanítható a sztori, a befejezés szerencsére Coen-es.
Gyönyörű díszlet, és erős színészi (gyerekszínészi) felhozatal.

sfox33 

EZ TÉNYLEG MOZIFILM VOLT????
Borzasztó, hogy ennyire nyakatekert és elvont, de egyben ügyefogyott lett ez a valami. Az alap történet, érdekes lehetett volna, de túlrendezték' azt érzem.

Rocska1989

Érdekes film volt, azért csak 7 csillag, mert még mindig nem tudom eldönteni, hogy tulajdonképpen mi tetszett benne. Néhol eléggé bizar volt a számomra, ugyanakkor a székhez is szegezett.

Mattheusz36 

Én még ilyen trash-filmet nem is emlékszem mikor láttam utoljára!
Clooney előző rendezéseiért sem voltam oda annyira, de ez most főleg rossz lett, de közben perverz módon szórakoztató is.

A sztori alapvetően érdekes…..lehetne ha jól lenne feléptive. Igy az volt az érzésem, mintha jeleneteket egymás mellé rakosgattak volna és abból próbáltak történetet kovácsolni. Emiatt a végére teljesen szétesik a film.
Az egyetlen értékelhető pontja filmnek az a gyerekszínész volt, ő tényleg kitett magáért. A felnőttek hozzá képest takarék lángon voltak.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján