A semmi ágán (1990) 21

Trust
107' · amerikai, angol · dráma, vígjáték

Egy amerikai kispolgári család leánya, Maria bevallja otthon, hogy terhes lett. Apja szívrohamot kap, barátja kirúgja, az iskolából kicsapják és a lány fokozatosan elveszti a talajt a lába alól. Bohózatba illő események során és egy furcsa fiút megismerve nyeri vissza életkedvét és hitét.

Képek 3

Szereposztás

Adrienne ShellyMaria Coughlin
Martin DonovanMatthew Slaughter
Rebecca NelsonJean Coughlin
John MacKayJim Slaughter
Edie FalcoPeg Coughlin
Bill SageJohn Bill
Matt MalloyEd
Gary SauerAnthony
Suzanne CostollosRachel
Jeff HowardRobert

További szereplők

Kedvencelte 13

Várólistára tette 43


Kiemelt értékelések

andy332488 

Egy film, amely jól megmutatja, hogy egyes anyák mennyire zsarnokoskodnak a gyermekük felett… Hogy mit meg nem tennének, hogy elmarják gyermekük párját, hogy a gyermek velük maradjon. Ez a köztudatban inkább fiús anyákra jellemző, de ez esetben lányos anyáról van szó. Az sem érdekelte, ha a lányának fájdalmat okoz, csak ő elérje a célját. Fujj, undorító volt a viselkedése… Egyébként érdekes, hogy a filmben szinte alig van szó arról, hogy terhes a lány. Persze felmerül párszor, hogy akkor most menjen abortuszra vagy ne (bírtam, amikor a rendelőben a pasi behúzott egyet a barom másik pasinak :D ), de ezt a kérdést leszámítva egész film alatt szinte alig volt szó a gyerekről, vagy a terhességről. Látszik, hogy nem egy mai film, melyekben ugye a terhesség minden nyűgjét-baját bemutatják, ha a főhős babát vár (ami szerintem nem rossz, hogy benne van, inkább e filmben hiányoltam, hogy nincsenek benne ilyenek). De ezek nélkül is drámai a film, spoiler

Raesade 

Ezt a filmet tanítani kellene. Amikor először volt szerencsém látni véletlenül, késő este a közszolgálatin, a képernyő elé szegezett. Felrémlettek az esztétikán tanultak, egyszerűen zseniális, ahogy Hal Hartley klisét klisére halmozott úgy, hogy fel se nagyon tűnjön a nézőnek. Ez a film tele van szimbólumokkal, minden egyes elhelyezett (vagy hiányzó) tárgynak jelentése van, a párbeszédek zseniálisan abszurdak, és amivel leginkább nem tudok betelni, az a szereplők jellemfejlődése.


Hasonló filmek címkék alapján