Nem apácazárda (St. Trinian's 1.) (2007) 171

Camilla Fritton igazgatónő lányiskolája egy Rambo-kiképző bázis, gyengék számára a túlélés esélye csekély. Most azonban anyagi okok miatt be akarják zárni, ráadásul Thwaites, az iskolaügyi miniszter is rájuk száll. Ám a suli lányai együtt jobbak, mint a Szupercsapat, hozzájuk képest az X-Men… [tovább]

Képek 64

Szereposztás

Rupert EverettMiss Fritton / Carnaby Fritton
Colin FirthGeoffrey Thwaites
Gemma ArtertonKelly
Talulah RileyAnnabelle Fritton
Juno TempleCelia
Tamsin EgertonChelsea
Lily ColePolly
Paloma FaithAndrea
Jodie WhittakerBeverly
Anna ChancellorMiss Bagstock

További szereplők

Kedvencelte 42

Várólistára tette 103


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Szórakoztató kis kreténség. Nagyon angol, nagyon túlzó, de szerethető, bár számomra nehézkesen indult be. A lányokat nem kifejezetten kedveltem, de Rupert Everett és Colin Firth imádnivalóak voltak. Nekem a gyerekek kicsit sokak voltak, nem is kifejezetten találtam humorosnak őket, de Miss Fritton és Geoffrey miatt abszolút megérte.

NaNa_88 

Rupert Everett zseniális igazgatónőként. :D
Rengeteg agyban elmentett, sokszor visszaidézett poénnal. Sok kivetnivalót is fel lehetne sorolni, de annyi évek óta emlegetett poén van benne, hogy nem tudom nem szeretni ezt a filmet is.

4 hozzászólás
Londonna 

Kifejezetten szeretem ezt a filmet. Nagyon angol, nagyon kicsavart a humora és remek karaktereket szedtek össze. Külön kiemelném azt a rengeteg aprócska utalást, amit tartalmaz, különös tekintettel Colin Firth és Rupert Everett múltjára, korábbi munkáira. Első megtekintéskor is sok minden leesett belőlük annak idején, de ahogy egyre több mindent volt szerencsém látni Colin Firthtől, még több poén és kikacsingatás értelmet nyert…

Értékelem nagyon az olyan filmeket, amik tele vannak ilyen célzásokkal valami másra. Hihetetlen élvezet ezeket vadászgatni és felkapni rájuk a fejem, hogy jé, ezt is tudom, meg ezt is tudom! :) Ráadásul nagyon frappánsan fűzték össze ezeket a kis szösszeneteket, és lett belőlük egy maximálisan különálló, saját sztori, ami szintén nem rossz.

Rupert Everett így elmaszkírozva, bűnrondán is hatalmasat alakít, ha nem tudnám, hogy ő az, néha komolyan elgondolkoznék, hogy Mrs. Fritton megformálója a valóságban is egy (csúnya) nő. :) Tündérien hozza Rupert az igazgatóasszonyt, na… Néha még kifejezetten drukkolok is neki a speciális lávsztorihoz. :) ["Love Is In The Air…"]

Colin Firth parádés. Nincs rá jobb szó. Ezt a forgatókönyvet neki írták, rá írták, egy az egyben, és ennek tökéletes tudatában lubickol is Geoffrey szerepében, ami – ahogy már említettem – egyfajta hivatalos rezüméje is lehetne a korábbi projektjeinek. (Remélem lesz még hasonló a későbbiekben, persze csak kellően ötletes alaptörténet mellett, khmm.) Egyébként meg kell jegyeznem, hogy Colin az itteni vizesinges jelenetében sokkal inkább 'hot', mint a mintának szolgáló Büszkeség és balítélet sorozat híres-neves jelenetében, amit nem kicsit értékel túl a közönség… :)

Nagyon bírom a csajokat is, különös tekintettel Gemmára (Kelly) és Taluláhra (Annabelle), ők a legvagányabbak. :) Bár igaz, ami igaz, a való életben szerintem nem lettünk volna jóban, én nem vagyok ugyanis ez a típusú lány… Ha alakítottak is volna rajtam, nem eleget… :)

Azt ugyan nem tudom, hogy szerettem-e volna valaha is a St. Trinians leányiskolába járni… De… Az egyenruha nekem mindenképpen pozitívum. Az erőteljes, durva szivatásoknak azonban az az igazság, hogy nem vagyok a híve. :) Viszont ha én valami oknál fogva mégis diák lettem volna náluk, szerintem jó eséllyel a geek csoportot erősítettem volna… :D

MrsCumberbatch 

Hát ez nagyon beteg, de nagyon élveztem. Bár néhol kicsit túltolták, szóval… A kevesebb néha több. De amúgy bejött. :D

Sister

Milliószor újranéztük már a húgommal, még lánybulikon is ezt vetítettem le – nagy sikere volt. :)) Teljesen véletlenül kaptam meg jó pár éve, de nagy meglepetés volt és éjszaka nagy kuncogások közepette néztem meg. :) Azóta is többször ez került a terítékre, mert az igazi, hamisítatlan angol humor abszolút dominál benne. Emellett a színészgárda is igen illusztris – Rupert Everett zseniálisan hozza a dupla szerepet, mellette pedig Colin Firth és Stephen Fry is kiemelkedik, na meg persze a lányok… :) Az egész nagyon-nagyon „csajos”, de közben izgalmas és szórakoztató is. Olyan egyveleg, amit szívesen elnéz az ember. :) „Guilty pleasure” kategória nálam. :))

Bogas

Már el is felejtettem, hogy milyen vicces ez a film. És micsoda castja van! (Na jó, azt éppenséggel nem felejtettem el.) Nagyon vagány.

Oleander 

Az eleje nem tetszett annyira,de utána már sokkal jobb lett.Rupert Everett jól játszott és némelyik lánnyal (pl Kellyvel) nagyon szimpatizáltam.Én csak egy utalást véltem felfedezni Colin Firth-el kapcsolatban.Sajnálom,hogy olyan keveset szerepelt.:( A miniszter felesége remélem,hogy meghalt vagy elvált tőle,különben vehetjük úgy,hogyspoiler.De én pozitív vagyok,ezért úgy veszem,hogy igen.:) Az azért egy kicsit túlzás volt,hogy spoiler.Pedig aranyos kutya volt,szerintem.A 2.részt is remélem,hogy meg tudom nézni. Valamikor talán újranézem ezt.

6 hozzászólás
Lilla99

Annyira imádom ezt a filmet. Jó volt újranézni kb 5 év után. Amikor kicsi voltam tesómmal nagyon sokszor megnéztük, szóval már kb a szövegét kívülről tudtam. Ennek ellenére annyira elragadott magával ismét, hogy azt nem lehet szavakba önteni. Akárhányszor mutatták Miss Frittont elkapott a röhögőgörcs, mert nem tudtam elvonatkoztatni attól, hogy ő férfi, és hogy milyen jól játszik :D A plusz poénokról pedig nem is beszélek…

dorcika

Jót nevettünk rajta, annak ellenére, hogy olvastuk a lehúzó kritikákat, és ezért némi előítélettel ültünk be a filmre. (Bezzeg a Trópusi vihart mindenki dicsérte, azt meg végigszenvedtük… Ennyit a kritikákról.)
A zenéje is nagyon jóra sikeredett.


Népszerű idézetek

NaNa_88 

Carnaby Fritton: – Ki maga?
Flash Harry: – Német.
Carnaby Fritton: – Pontosan honnan jött?
Flash Harry: – Bayern München.
Carnaby Fritton: – Az egy focicsapat…
Flash Harry: – Ja! Én lenni nagy szurkolójuk!

Londonna 

– Híres angol regény, 1813-ban jelent meg. Az eredeti címe az volt, hogy „Első benyomások”. Azonban egy másik címen ismerjük. Mi a regény ismertebb címe? Chelsea, St. Trinian!
– Büszkeség és… [a füles élesen sípolni kezd] ez jobban fájt, mint az a rohadt fazongyanta.
– Fazongyanta? Tehát a válasz „Büszkeség és fazongyanta”?

NaNa_88 

Camilla Fritton: – Beverly, megkínálnád az urat valamivel?
Beverly: – Ja, elnézést kérek! Ő… De… Ő… Nagy buli volt az este és nem maradt más csak Smirnoff.
Camilla Fritton: – Teát… Beverly.

NaNa_88 

Flash Harry: – (…) Jól van. Műmájer leszek, egyszer ezt is ki kell próbálni. Szal, milyen ez a Von Schtrünger, vagy ki?
Annabelle Fritton: – Német gróf.
Flash Harry: – Hát azt kitaláltam. Szal, előkelő. Tudok én előkelősködni! Oh Jean, hol késik a teám?
Annabelle Fritton: – A pasi nem francia, hanem német.
Flash Harry: – Az is megvan! Ich komme! Ich komme! Beckenbauer! Über alles! Wiener Walzer! Messerschmitt!

Londonna 

– Azta… Most már vágom, hogy miért akarta meghúzni Colin Firth!
– Ja, de azért kifesthetné magát, vagy felhúzhatna valami trendibb cuccot. Meg mondjuk a fülbevaló helyett berakhatna egy bazinagy karikát…
– Ü-hüm…

NaNa_88 

Beverly: – Beszédelgett valami luvnya.
Aszongya angol tanár, de szerintem egy homeless, akinek seggét se sincs mivel kitörölni.
Camilla Fritton: – Beverly!
Beverly: – Elnézést, Ms. Fritton! Hajléktalan, akinek nem futja klotyópapírra se.

NaNa_88 

Camilla Fritton: – Áh, Miss Bagstock! Kacaja olyan füleimnek, mint vadnak a kopók csaholása.

hypedne

Annabelle Fritton: Daddy, you can't expect me to stay here. It's like Hogwarts for Pikeys!


Folytatása

Összehasonlítás

St. Trinian's


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján